Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reduceri masive de personal în armata cehă

czech miltaryMinisterul ceh al Apărării a anunţat că, în urma reducerii bugetului pe 2010, armata cehă va concedia aproape 4.000 de angajaţi, personal militar şi civil.

Concedierile vizează, 1.662 de militari de carieră şi 2.218 de angajaţi civili. Bugetul pentru anul viitor va fi cu circa 7 miliarde de coroane (265,1 milioane de euro) inferior celui pe 2009.

Potrivit MAp ceh, reducerile bugetare nu vor afecta achiziţiile de tehnică militară şi nici capacitatea de luptă a armatei.

Cehia a renunţat la serviciul militar obligatoriu la sfârşitul lui 2004. Conform datelor din 2005, armata avea 23.800 de angajaţi militari şi 16.000 de angajaţi civili.

sursa: ceskenoviny.cz

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.