Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Regulamentul de organizare şi funcţionare a comisiilor pentru problemele sociale ale personalului MApN – aprobat

Ordinul nr. 87/2014 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a comisiilor pentru problemele sociale ale personalului din Ministerul Apărării Naţionale a  intrat in vigoare  de pe 08.08.2014.
Coordonarea soluţionării problemelor sociale ale personalului constituie o responsabilitate prevăzută în legea de organizare şi funcţionare a Ministerului Apărării Naţionale.

Coordonarea soluţionării problemelor sociale ale personalului vizează următoarele aspecte:
a) ansamblul acţiunilor şi măsurilor luate în cadrul comisiilor pentru probleme sociale în scopul identificării, analizării şi soluţionării problemelor întâmpinate de personalul armatei în domeniile: salarizare, hrănire, echipare, asistenţă medicală, condiţii de muncă şi instruire, cazare, recreere şi recuperarea capacităţii de muncă, condiţii de locuit şi respectarea drepturilor aferente raporturilor de serviciu sau de muncă, după caz, în conformitate cu prevederile legale şi potrivit normelor cuprinse în ordinele ministrului apărării naţionale;

b) luarea celor mai adecvate măsuri de sprijin pentru personalul armatei/familiile acestuia şi pentru răniţii/invalizii şi urmaşii celor decedaţi în acţiuni militare, care întâmpină probleme sociale ca urmare a unor afecţiuni medicale grave şi/sau a altor situaţii personale deosebite, inclusiv prin facilitarea accesării unor servicii, măsuri sau programe care se asigură din alte surse guvernamentale/neguvernamentale.

În sensul prezentului regulament, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
a) familia personalului din armată – soţia/soţul, copiii şi părinţii aflaţi în întreţinerea legală a acestuia;
b) situaţie personală deosebită este “situaţia de risc în care se poate afla la un moment dat o persoană, care îi poate împiedica adaptarea, integrarea şi conduita normală în cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi/sau al societăţii, prin afectarea semnificativă a capacităţii de muncă, a posibilităţii de subzistenţă şi a echilibrului psihoemoţional al acesteia”.

 

Regulamentul poate fi consultat integral pe www.lege5.ro.

Sursa: www.lege5.ro

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “Regulamentul de organizare şi funcţionare a comisiilor pentru problemele sociale ale personalului MApN – aprobat”

 1. nebunul satului says:

  Ba politrucii astia de la MAN sunt maestrii aburelii trebuie sa recunosc. Cred ca si tradatorii de tara [acum colonie a stapanilor perciunati] politicienii romani sunt uimiti .Abureala de la un cap la altul de genul ””luarea celor mai adecvate măsuri de sprijin pentru personalul armatei/familiile acestuia şi pentru răniţii/invalizii şi urmaşii celor decedaţi în acţiuni militare, care întâmpină probleme sociale ca urmare a unor afecţiuni medicale grave şi/sau a altor situaţii personale deosebite, inclusiv prin facilitarea accesării unor servicii, măsuri sau programe care se asigură din alte surse guvernamentale/neguvernamentale”’ Adica limba de lemn fara nici un efect..

 2. ROBERT HORVATH SUA says:

  comentariu oprit de la publicare intrucat nu se refera la subiectul articolului.

 3. ROBERT HORVATH SUA says:

  IMPOTRIVA ………..GENERALIZATE LA CONDUCEREA MAPN !
  Marea poblema sociala sunt bocancii gauriti, lipsa unor salarii corespunzatoare
  la nivelul NATO. Nu mai vorbesc de dotarea care este de……
  Sau chiar mai mult.
  Pot sa fiu cenzurat.
  Nu conteaza
  Nemultumitiile si tensinile din armata continua.
  Ce cer militarii romani printre altele
  “- sa avem dreptul de a detine firme;
  – sa avem dreptul de a ne organizam in sindicate;
  – sa avem dreptul sa ne inscriem in partide politice si sa candidam la functii publice;
  – sa avem toate celelalte drepturi pe care le au toti salariati si pensionatii unitari cu exceptia noastra;”
  Amintesc inaintea cenzurarii,de scrisoarea unor generali adresat prin ambasada SUA
  Presedintelui Obama
  Voi reveni

 4. Karadeniz says:

  Bag de seamă că rolul articolelor postate e acela de a nu se aglomera comentariile doar pe unul singur.
  E bine și așa, are ocazia RH-ul să-și posteze pe îndelete cele vre-o 40-50 de comentarii distribuite si răsdistribuite de vre-o 5 ani de cand a descoperit posibilitatea de a se face cunoscut ca mare jurnalist prin subsolul articolelor pe paginile online românești nemoderate.

 5. cornel says:

  Oare HORTh(va-y) pricepe?

  O bătrână doamnă evreică, mignonă, s-a aşezat în avion, ocupând locul din dreapta unui suedez masiv. Ea l-a fixat o vreme cu privirea, după care l-a întrebat direct:
  – Scuzaţi-mă, sunteţi evreu?
  – Nu, i-a răspuns acesta.
  Câteva minute mai târziu, ea s-a întors din nou către el:
  – Puteţi să-mi spuneţi. Haide, recunoaşteţi, sunteţi evreu, nu-i aşa?
  – În nici un caz, i-a răspuns omul iritat.
  Bătrâna a continuat să-l studieze preţ de câteva minute, după care i-a spus:
  – Vă spun eu că sunteţi evreu.
  Pentru a scăpa de cicălitoarea bătrână, omul i-a răspuns:
  – Bine, recunosc, sunt evreu.
  La care, bătrâna a dat din cap, îndoindu-se:
  – Nu arătaţi deloc a evreu!

 6. Marlon Juvet says:

  comentariu oprit de la publicare intrucat nu se refera la subiectul articolului.

 7. indisciplinatu says:

  Foarte bine ca s-a aprobat acest “regulament”. Fara el ar fi fost imposibila rezolvarea problemelor sociale din armata…si, in consecinta, de acum incolo se vor rezolva toate aceste probleme!!! :))…

 8. IOAN says:

  ABUREALA…..ARMATA o institutie de prim rang a unei societati ,in ROMANIA a ajuns bataia de joc a tuturor guvernelor in ultimii 25 de ani.Slaba dotare ,slaba echipare si de ce nu salarizare ( diferente enorme intre categoriile de cadre ) a facut din aceasta institutie o masa de manevra folosita in razboaiele din afara granitelor ,iar in tara la toate ceremoniile importante…

 9. stefan says:

  FOARTE NECLARA HOTARAREAFIINDCA NU SPUNE CUM REZOLVA CONCRET DAR SA STITI CA AVETI SOMERI MILITARI CARE CU O STARE PRECARA A SANATATII NU AU MAI PUTUT LUCRA DUPA CE AU PLECAT -DE NEVOIE -DIN ARMATA ACUN EI SANT IN REZERVA FARA DREPT DE PENSIE CA NU AU ANII SUFICIENTI DE PENSIONARE CU EI CE FACETI SI MAI E CEVA CE FACEI CU NENOROCITULDE HG_S 1019 ALA CU GRUPELE DE NU SE APLICA SI CELOR INAINTE DE 2001 ?

 10. firicel says:

  Aveti toti dreptate … in special dl Ion.
  Ne cred asa de fraieri incat ei cred ca noi nu intelegem ce fac ei .. s-a ales praful de armata si au muncit unii din greu pentru asta …
  De fapt toata tara este facuta praf si toate domeniile …
  si daca le spui mafioti se supara si se bat cu pumnul in piept cu realizarile lor.
  Suntem oameni de rand … dar nu prosti…