Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reînarmarea Rusiei la mâna Ministerului Finanţelor

Deşi preşedintele ales al Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a anunţat în repetate rânduri că va trece la reînarmarea Rusiei, se pare că un prim demers de suplimentare a banilor pentru cazarea militarilor ruşi se va lovi de imposibilitatea financiară a Ministerului Finanţelor de a asigura finanţarea.

Potrivit Kommersant, ministrul rus al apărării, Anatoli Serdiukov, a cerut ministrului de finanţe Anton Siluanov să crească bugetul pentru cazarea militarilor de circa patru ori, la peste 12 miliarde de dolari.

În 2011, preşedintele Dmitri Medvedev a ordonat ca majoritatea angajaţilor armatei să primească locuinţe permanente de serviciu până în 2014.

Potrivit Kommersant, calculele lui Serdiukov, prezentate în scrisoarea către Siluanov, stipulează că cheltuielile pentru locuinţele temporare şi pemanente ale militarilor, în perioada 2012-2014, ar trebui să crească la 366,7 miliarde de ruble (12,4 miliarde de dolari), de la 94,5 miliarde de ruble (3,2 miliarde de dolari) în prezent.

Ministerele Apărării şi de Finanţe nu au comentat oficial scrisoarea lui Serdiukov, însă un oficial din Ministerul de Finanţe a declarat că instituţia sa încearcă să reducă cheltuielile suplimentare.

sursa: Kommersant

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.