Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reînarmarea Rusiei

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat că guvernul rus va aloca până în 2020, 646 de miliarde de dolari pentru modernizarea forţelor armate ruse.

Forţele armate au solicitat o majorare a cheltuielilor pentru modernizarea infrastructurii şi a sistemelor de armament înbătrânite, care îi reduce capacitatea combativă.

“Alocăm fonduri foarte serioase, semnificative, pentru programul de reînarmare. Îmi este şi teamă să pronunţ această cifra: 20 de trilioane de ruble”, a spus Putin.

“Trebuie în sfârşit să depăşim consecinţele acelor ani (după 1990 n.r.) în care armata şi marina au fost masiv subfinanţate”, a afirmat Putin, în cadrul unei vizite pe care a efectuat-o la şantierul naval SevMash din oraşul Severodvinsk.

Putin a precizat că prgramul de modernizare se va axa pe forţele nucleare strategice, sisteme de apărare aeriene, comunicaţii, informaţii, avionul de a cincea generaţie şi marina, care va primi circa 4,7 trilioane de ruble.

Noul program prevede modernizarea, anual, a 11% din totalul echipamentului militar şi va permite Rusiei să-şi majoreze la 70% ponderea armamentului modern, până în 2020.

sursa: RIA Novosti

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.