Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reîncep negocierile de pace israeliano-palestiniene

Secretarul de stat american Hillary Clinton, a anunţat că negocierile directe de pace dintre israelieni şi palestinieni vor fi reluate la 2 septembrie la Washington în prezenţa preşedintelui egiptean şi regelui iordanian.

Clinton speră ca negocierile să se încheie “într-un an”.

În acelaşi timp, “Cvartetul pentru Orientul Mijlociu” (ONU, UE, SUA, Rusia n.r.) a estimat la rândul său, într-un comunicat, că aceste negocieri de pace israeliano-palestiniene s-ar putea încheia într-un an.

“I-am invitat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu şi pe preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas să se întâlnească la 2 septembrie la Washington pentru relansarea negocierilor directe”, a declarat vineri dna Clinton.

Obiectivul este “de a găsi o soluţie pentru problemele de statut şi credem că acesta ar putea fi îndeplinit în decurs de un an”, a adăugat dna Clinton, făcând referire la frontierele viitorului stat palestinian, la statutul refugiaţilor palestinieni şi la soarta Ierusalimului.

Preşedintele egiptean Hosni Mubarak şi regele Abdullah al II-lea al Iordaniei au fost invitaţi de diplomaţia americană să asiste la întrevederile organizate la Washington “dat fiind rolul decisiv pe care l-au jucat în acest efort” de pace, a explicat Hillary Clinton.

sursa: AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.