Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Relația chino-indiană marcată de exerciții militare în Tibet

trupe chineze Sursa foto www.js7tv.cn

trupe chineze Sursa foto www.js7tv.cn

Mai multe mii de miliari chinezi Trupe au luat parte la un exercițiu militar în Tibet în apropierea zonei de frontieră aflată în dispută cu India.

Brigada care a luat parte la acest exercițiu militar face parte din Comandamentul Militar din Tibet al Armatei Populare de Eliberare. Exercițiile au cuprins verificarea dislocării rapide a trupelor, utilizarea dispozitivelor digitale și simularea de atacuri combinate cu forțe combinate pe platoul aflat la o altitudine de 5000 m.

Televiziunea Centrală din China a prezentat un amplu material propagandistic în care se afirma că „Exercițiul de 11 ore a cuprins o mulțime de elemente și a fost o mărturie a capabilităților militare ale armatei chineze”.

Potrivit unor analiști militari chinezi, execrițiul s-a dorit a fi un avertisment pentru India, Armata chineză vrând să demonstreze că poate să învingă forțele indiene cu ușurință

Forțele chineze care au luat parte la exercițiile militare sunt amplasate în regiunea Lizhi din estul Tibetului, în apropierea zonei disputate de către China și India. Potrivit raportului, India are aproape 200.000 de soldați amplasați în zonele disputate cu China, depășind forțele chineze cu un raport de 15 la 1.

Wang Dehua, un cercetător de la Institutul de Studii Internaționale din Shanghai a declarat că „Dacă îi arăți unui oponent că ești pregătit de luptă, este mai puțin probabil ca acesta să provoace o bătălie”. De asemenea, acesta a spus că difuzarea exercițiilor militare a avut scopul de a capta încrederea publicului chinez, „Difuzarea exercițiilor ar putea să convingă poporul chinez că există o forță capabilă și determinată să apere teritoriul Chinei”.

 

Oiaga Emanuel-Ovidiu, InfoMondo Militar

Sursa: South China Morning Post, The Hindu

 

 

 

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.