Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Relaţii bilaterale sârbo-americane, în plan militar

În cadrul unei întâlniri la Belgrad, ministrul sârb al apărării, Nebojsa Rodic, şi ambasadorul SUA la Belgrad, Michael Kirby, au declarat că “relaţia de cooperare dintre cele două ţări în domeniul apărării se situează la un nivel înalt”.
Totodată, ministrul sârb a declarat că “există interes în dezvoltarea şi îmbunătăţirea cooperării bilaterale în continuare”.

Rodic şi Kirby au convenit ca accentul acestei cooperări să se pună pe exerciţiile comune şi pe instruirea unităţilor, precum şi pe specializarea militarilor.

“Ţinând cont de orientarea strategică a Serbiei înspre o mai mare implicare în misiuni de menţinere a păcii ale Organizaţiei Naţiunilor Unite şi ale Uniunii Europene, se pune accent şi pe participarea la exerciţii, instruirea şi echiparea unităţilor Armatei Serbiei care urmează să participe la astfel de misiuni”, a  spus ministrul sârb.

În acest sens, Rodic şi Kirby au discutat despre dezvoltarea bazei Jug, în care se realizează instruirea pentru participarea la misiunile multinaţionale.

“În 2014, în această bază va avea loc exerciţiul internaţional de pregătire pentru participarea la misiunile de menţinere a păcii Platinum Wolf 14″, se menţionează în comunicatul Ministerului sârb al Apărării.

Cei doi oficiali au mai concluzionat că “relaţia de cooperare dintre Armata Serbiei şi Garda Naţională din Ohio, în special prin realizarea proiectului Asistenţă Umanitară, contribuie la dezvoltarea în continuare a relaţiilor de prietenie dintre Serbia şi Statele Unite”.

sursa: www.tanjug.

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Relaţii bilaterale sârbo-americane, în plan militar”

  1. Socrate says:

    Ce repede uita conducatorii statelor durerile prin care au trecut popoarele lor !. Poprul sarb este unul dintre popoarele care au suferit foarte mult fiindca si-au aparat Constitutia . Cine a fost prin Belgrad cred ca au obsevat cum este protejata Ambasada SUA – toate ferestrele sunt zidite , cei de acolo traiesc ca intr-un submarin , scufundat pe fundul oceanului .

  2. corect says:

    Corect si prntru asta americanii ii respecta pe sarbi nu ca pe lasii de romani pe care ii otraveste cu gazele de sist.Si asta pentru a le praduii gratis..