Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Relaţiile israeliano-egiptene cunosc o oarecare relaxare

Israelul a permis Egiptului să mobilizeze elicoptere de luptă împotriva unor presupuşi militanţi islamişti în partea egipteană a Peninsulei Sinai, la frontiera cu statul evreu. Aceasta, potrivit unui oficial israelian citat şi de MEDIAFAX .

Cei 14 membri ai Cabinetului israelian de Securitate au aprobat o relaxare temporară a prevederilor Acordurilor de pace din 1979, care limitează o mobilizare militară în Sinai.

Această decizie israeliană are loc la o zi după ce armata egipteană a efectuat o operaţiune în cursul căreia a ucis 20 de militanţi. Operaţiunea face parte dintr-o camapnie mai amplă îndreptată împotriva unor grupări islamiste înarmate din Sinai.

În urmă cu 5 zile, 16 grăniceri egipteni au fost ucişi într-un atac atribuit unor islamişti extremişti care, după ce au preluat controlul asupra unui tanc egiptean, au reuşit să pătrundă pe teritoriul israelian, unde au fost neutralizaţi.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.