Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Relocarea unei baze militare americane din Okinawa provoacă demonstraţii în Japonia

Transferarea bazei militare americane de la Futenma (Okinawa) în insula japoneză Tokunoshima (200 km N-NE Futenma), a provocat demonstraţii în Kagosima (sud-estul Japoniei) la care au participat aroximativ 5.000 de persoane.

La marş au participat trei primari din insula unde se prevede instalarea bazei.

Baza americană de la Futenma, aflată în centrul unei aglomerări urbane, a devenit o problemă a guvernului lui Hatoyama şi a făcut ca popularitatea premierului nipon, Yukio Hatoyama, să scadă cu 25% la opt luni după câştigarea alegerilor din septembrie cu majoritate absolută.

Hatoyama s-a angajat în campania electorală să mute în afară insulelor Okinawa această bază şi a venit la alegeri cu acest program care includea o revizuire a statutului prezenţei trupelor americane în Japonia, de circa 50.000 de militari, dintre care jumătate sunt instalaţi în arhipelagul Okinawa.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Relocarea unei baze militare americane din Okinawa provoacă demonstraţii în Japonia”

  1. altfel says:

    No chance! Tratatul de securitate cu SUA ii tine in chingi pe japonezi. Atata vreme cat americanii pot introduce sau scoate ORICE de pe teritoriul Japoniei, fara sa ceara aprobarea guvernului japonez si fara macar sa-l informeze,…despre ce vorbim?