Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reprezentanţi ai poliţiştilor – chemaţi la Cotroceni la discuţii cu Traian Băsescu

Reprezentanţi ai Corpului Naţional al Poliţiştilor au fost invitaţi pe 28 septembrie la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu.

“Am discutat nişte aspecte despre salarii, urmând să le apofundăm în alte discuţii. I-am spus preşedintelui că nu suntem de acord cu reducerea de 25 % şi nici cu vârsta de pensionare”, a declarat la Realitatea TV Constantin Asofronie, vicepreşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor.
“Domnul preşedinte şi-a exprimat deschiderea pentru dialog. A zis că a fost supărat, însă i-a trecut şi înţelege că nu toată instituţia este vinovată. A înţeles că problemele ridicate erau adevărate, iar poliţiştii erau îndreptăţiţi să protesteze. Preşedintele a mai zis că se va întâlni cu premierul şi va rezolva aceste probleme.”
“Dacă nu se vor rezolva problemele, indiferent de cine organizează acţiunile de protest,vom participa la acestea”, a mai spus Constantin Asofronie.

Întâlnirea dintre Corpul Naţional al Poliţiştilor şi preşedinte a fost una “controversată” în rândul sindicatelor poliţiştilor, aceştia susţinând că “cei prezenţi la discuţii nu îi reprezintă”.

“Corpul Naţional al Poliţiştilor, în conformitate cu prerogativele, nu are dreptul la discuţii. Preşedintele a găsit o chichiţă trecută în lege, încercând să aducă la Cotroceni trei persoane pe placul domniei sale, care îl pot asigura că starea de spirit în rândul poliţiştilor este foarte  bună”, a declarat Toader Paraschiv, vicepreşedintele  SNPPC.

Este regretabil că la învestirea noului ministru nu am fost chemaţi. La ceremonia de la minister nu a fost chemat niciun reprezentant de-al nostru pentru că preşedintele e supărat pe noi”, a mai spus Toader Paraschiv.

No comment!

Sursa: Realitatea

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Reprezentanţi ai poliţiştilor – chemaţi la Cotroceni la discuţii cu Traian Băsescu”

  1. Jaguarul says:

    Corpul National AL Politistilor este o structura de mucava menita sa dea impresia existentei unui climat de democratie, de aparent dialog intre structurile de conducere ale MAI si restul salariatilor. CNP s-a distins printr-o absenta desavarsita de la rezolvarea problemelor functionale si sociale ale salariatilor MAI.
    Personal, nu mi-aduc aminte de nicio actiune pe taram profesional a acestei structuri,iar ultimele informatii din media referitoare la modul in care reprezentantii sai de frunte au venit sa pupe condurul la Palat nu fac decat sa confirme afirmatiile facute mai inainte.
    Sindicalizarea MAI este si va ramane o cioaca, pentru public, in care nu cred nici macar baietii cu “muci in freza” care populeaza astazi culoarele fostului CC