Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reprezentanţii armatei şi-au stabilit salariile din grila unică

În urma discuţiilor de la nivelul Ministerului Muncii, reprezenanţii MApN şi MAI au convenit cu reprezentanţii Ministerului Muncii asupra salariilor din grila unică.

Repere: salariu minim pe economie de 600 lei. Coeficientul se înmulţeşte cu valoarea acestuia.

– soldat: coeficient în grila de salarizare de 3,8: 2.280 lei;
– subofiţer: între 3.420 şi 3.600 lei
– locotenent: indemnizaţie cuprinsă între 3.600 şi 4.020 lei;
– căpitan: maximum 6.480 lei;
– colonel: va avea un coeficient în grila de salarizare a Legii Unitare de 11-12,6, respectiv venituri cuprinse între 6.600-7.560 lei;
– viceamiralul şi generalul locotenent: va putea câştiga cel mult 8.070 lei
– şeful de stat major al armatei, amiralul: coeficient de salarizare de 13,5-13,65 – salarii cuprinse între 8.100 lei şi 8.190 lei.

Încă nu s-a convenit asupra sporurilor dar, în principiu, vor fi păstrate cele de dispozitiv, confidenţialitate, salarul de merit.

Vineri este ultima întâlnire cu experţii din ministere, iar discuţiile vor avea loc pe parcursul întregii zile. Până vinerea viitoare, grupul de lucru de la ministerul Muncii trebuie să finalizeze proiectul de lege privind salarizarea unică în sistemul bugetar. Documentul va ajunge apoi pe masa Guvernului.

Legea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2010, aşa cum a impus Fondul Monetar Internaţional. 

sursa: Realitatea.net

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

59 Responses to “Reprezentanţii armatei şi-au stabilit salariile din grila unică”

 1. micutzul says:

  @ Alex

  Acolo, sistemul social, este foarte bine pus la punct.Acolo, liderii sindicali nu sunt momiti politic cu senatoriale, iar oamenii isi cunosc interesele. Dar principalul motiv pentru care acolo nu se pot scadea salariile cu un asemenea procent si nu se poate umbla la pensii oricand un politician marunt are o erectie mentala, este ca oamenii sunt uniti. Acolo este ACOLO, aici e doar aici..

 2. csaba says:

  deci mergeti in alta parte si un cersetor de pe strada ia mai mult ca un sgv(profesionist) cica abureala cea mai mare la angajare:)) sa va ia draq pe toti cu salariile astea mizere.. mai bine merg ca un om intreg la minte in strainatate!!!

 3. kjghyk says:

  cu 5 milioane sau la uscat cu 8 mil in conditiile de fata ,rate, chirii si altele…..e imposibil..l-as ruga pe basescu sa stea o luna cu un astfel de salariu ..ii imprumut masina unui prieten sa nu se mai bata in piept ca are logan…si daca rezista…ii ramane cadou……de ce tacem cu totii?…sufera 22 de milioane pentru 3 prosti…udrea basescu si boc…sa ne fie rusine…

 4. sgv says:

  nu mai prostiti lumea ca nu este nimic adevarat

 5. burzu says:

  Am lucrat pe FRG 111 9 ani . Armata e de … limbaj cenzurat , minciuna si incompetenta. Amirali si comandori care iau salarii exagerat de mari pt singurul fapt ca se plimba intre unitatii unde merg sa bea si sa manance ca porcii . Asa au fost invatati-MOCCA. La nave se fura in draci , nimeni nu vede . Nu faceti greseala sa va angajati ca e o mare teapa , ba pe deasupra mai faci si traba la o gramada de mecliste de SGV-iste , care sunt protejate de foarte multi lingai de “scoica” de la bord

 6. micutzul says:

  @ burzu

  De … limbaj cenzurat esti tu bai fraiere. Daca unu/i prost in neamul tau, eu baiat finut cu mintea la cap nu pot sa spun ca tot neamu e putred. Consider ca daca ai inghitit … 9 ani, ori ti/a placut gustul, ori ai participat si tu la prelucrarea lui. Deci ca sa nu o lungesc, poti sa spui elegant ca nava u7nde ai lucrat era plina de puslamale, ca se fura in draci , ….dar vino cu dovezi, da/i in gat ca altfel esti partasul lor. Si nu jignii toata armata ca eu nu cred ca ne cunoastem…

 7. ionut wlo says:

  salut! sunt sergent de 2ani pe indirecta provenit din MAC si luna trecuta am luat salariul in suma de 1238 lei da este salariul unui tanar subofiter platit cica pe coeficient de 2.20 plutonier este exact salariul pe care il luam in 2008 ca sgv eu zic ca e mare bataie de joc ce sa mai vb de cresteri salariale,sperante de mai bine,nici macar optimist nu mai pot fi,mai e vb si de vreo 5 zile de fara plata,ce sa mai reduceri peste reduceri astia cred ca o sa ne ia si zilele.Au inceput sa-si dea demisia SGV-istii pe capete,pai cine iti sta tie cu 1000 -1100 pe luna,am inteles de curand ca pe luna cu un puscarias statul cheltuie 1000lei pai cum e posibil ca pe un om sa il platesti tot cam cu atat cand asta nu a dat in cap nimanui si vrea ca oricine sa-si intemeieze o familie,sa-si faca un rost in viata. Mai e o treaba cu pensiile sa contribuim la buget pt pensii[da e normal] dar nu mi se pare corect sa nu mai fie chestia cu pensiile speciale,pai ce diferenta e intre mine si un gunoier,ca din punct de vedere al salariului nu e cine stie ce,dar se umbla cu armament si munitie pe mana si apropo sunt tanchist si stai in tanc cu 40 de proiectille pe langa tine intr-o cutie de otel iar ala sta cu o matura de nuiele in mana.NU STIU E RUSINOS PT FELUL CUM ESTI PLATIT SI IMI PARE SINCER RAU CA NU AM RAMAS DRACU IN ITALIA CA ERA MAI BINE.

 8. iulian says:

  coeficientul de salarizare al uni soldat este de 1,55 adica 630 RON are un soldat pe cartea de munca.si pe cartea de munca un SGV este trecut “MUNCITOR NECALIFICAT”.comentariile le faceti voi..

 9. tighi22 says:

  suntem in 10 dec 2010 si eu ca sgv am un salariu de900 de lei impozabil. mai terminati cu porstiile ce le scrieti aici referitoare la salariile militarilor