Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Restructurarea şi modernizarea Armatei României dezbătută în Şedinţa CSAT

Marţi, 23 martie, a.c., începând cu ora 13.00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele României, Traian Băsescu.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la:

• Regimul interguvernamental de încurajare a competiţiei pe piaţa europeană a echipamentelor de apărare, bazat pe Codul de conduită privind achiziţiile pentru apărare, sub egida Agenţiei Europene de Apărare;

• Planul cadru pentru continuarea procesului de restructurare şi modernizare a Armatei României, în anul 2010;

• Starea de operativitate a echipamentelor din dotarea Ministerului Apărării Naţionale şi situaţia stocurilor de muniţii din Armata României;

• Constatările şi concluziile rezultate din activitatea desfăşurată pentru protecţia informaţiilor clasificate;

• Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind activitatea desfăşurată în anul 2009.

sursa: Departamentul de Comunicare Publică al Preşedinţiei României

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Restructurarea şi modernizarea Armatei României dezbătută în Şedinţa CSAT”

 1. Trebuie sa recunoastem arta lui Traian de a genera evenimente in domeniul militar, care sa confirme grija sa pentru armata. Sa vedem masurile concrete.

 2. Marlon Juvet says:

  Arta lui Traian de a genera evenimente nu se manifestă doar în domeniul militar. Circul cu mascaţi de la “săltarea” lui Becali, anul trecut înainte de Paşte, e numai un exemplu. Tocmai când presa mogulilor răi (sunt şi din ăia buni, Fraţii Păunescu de exemplu…) începuse să se intereseze mult prea insistent de sursa banilor cu care competenta’ a mare a lui Traian şi-a “tras” duplexu’ de 500K euro.

 3. vios says:

  Iata ca Armata Romana nu se dezminte. Am achizitionat iarasi rable. Chestia cu aprobarea parlamentului este o simpla formalitate. Traian Basescu F-16 a vrut, asta a obtinut. Parerea militarilor nu conteaza. Se zice ca peste 10-15 ani vom avea F-35, daca vom avea bani bineanteles! Toate discutiile, licitatiile, ofertele si-alte asemenea au fost doar pentru ochii prostimii. Noi ne mentinem traditia, si anume cumpararea rablelor altora, pe care le modernizam pe bani grei. Americanii ar fi fost dispusi sa ne dea carcasele avioanelor degeaba, numai sa scape de ele. Israelienii le vor moderniza-idem Mig-ul 21, tot pe bani grei. Gheseftul lor nu al nostru. Mai bine cumparam 12 Eurofighter-e noi, care oricum sunt ultramoderne fata de rablele americanilor. Cu acestea intr-adevar impuneam respect. Dar “traditia” trebuie respectata, si de ce nu, perpetuata. Rusine!

 4. voinea says:

  Stie cineva sa-mi spuna si mie daca ARMATA ROMANIEI mai este la ora actuala in masura sa raspunda eficient unor agresiuni de tipul celor intamplate in decembrie 1989?Eu ma indoiesc avand in vedere ca si-a distrus structurile operative de razboi electronic.Nu mai are Serviciul Operativ de Conducere a Razboiului Electronic.Probabil in procesul de modernizare i s-a cerut de NATO sa renunte si sa cumpere fiare vechi la standeede NATO.(A se vedea afacerile mafiote MARASESTI,AZUR,GHEPARD,FREGATE,MIG 21).
  Col(r)ing.Voinea Ion fost sef al Sectiei Razboi Electronic din SMG

 5. voinea says:

  Iata ca ceea ce previzionam acum doi ani incepe sa se adevereasca.Vom cumpara avioane F-16 second hand, care probabil vor fi modernizate de catre firma ELBIT din Israel.Cer ministrului apararii sa faca public dosarul MIG-21( cat a costat modernizarea celor 100 de avioane ,care de fapt au fost 80,cate au cazut,cati piloti au murit, la cat se ridica despagubirile catre familiile indoliate, cat au costat cele peste 80000 de zile specialist evreu prezent numai in unitatile de aviatie etc.)
  Col(r)ing.Voinea Ion fost sef al Sectiei Razboi Electronic din SMG.

 6. voinea says:

  Va intrebati de ce nu are Armata bani pentru pensiile militarilor?
  Haideti sa facem o mica socoteala:
  -Afacerea Mig 21 =1 miliard dolari;
  -Vietile aviatorilor motri= neprecupetite;
  -Despagubirile catre familiile pilotilor morti= milioane de dolari;
  -Afacerea Azur =50 milioane +comisioane;
  – Afacerea fregate = 600 milioane + cheltuielile de modernizare si mentenanta;
  -Intretinerea trupelor in teatrele de operatii=ne va spune dl.Oprea;
  -Despagubi rile catre familiile militarilor morti in teatrele de operatii sau raniti=milioane de dolari;
  -Contributia la NATO;
  -Summitul NATO =35 de milioane euro;
  -Facilitatile acordate NATO= ne va spune tot dl.Oprea.
  Toate acestea au grevat bugetul Armatei pe multi ani de zile.Iata de ce Armata nu are bani nici pentru modernizarea armamentului si nici pentru pensiile militarilor.
  Pe buna dreptate stai si te intrebi ce a adus NATO pentru ROMANIA ?
  -armament modern- NU;
  -morti si raniti- DA;
  -cheltuieli suplimentare incomensurabile-DA;
  -transf ormarea ostasului roman in carne de tun ieftina pe teatrele lor de operatii-Da;
  -doliu si jale in multe familii de romani – DA;
  -nesiguranta zilei de maine pentru pensionarii militari -Da;
  -mai multa securitate in disputele cu vecinii= DA.
  In asteptarea raspunsului maimarilor MApN va las pe dumneavoastra sa judecati.
  Cu stima,

 7. voinea says:

  PROGRAMUL ULTIMA SPAGA

  Motiune de cenzura a cetateanului roman

  Articol unic: Se reduce cu 25% saracia prin reducerea 100% a guvernului actual.
  Programul “Ultima Spaga” este o manifestare a cetatenilor liberi prin care isi exprima dezaprobarea fata de incompetenta, coruptia si cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Basescu. Prin aceasta actiune le oferim guvernantilor ultima spaga si ii poftim sa ne paraseasca.

  AJUNGE!
  Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca MIERCURI 19 MAI 2010 sa depuna bancnota regimului Basescu pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene. Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace!

  NE-AM SATURAT:
  – sa suferim noi ca sa prospere ei;
  – sa fim intaratati unii impotriva celorlalti, cultivandu-ne ura, intr-o tara cu o religie a iubirii;
  – sa inchidem ochii la incompetenta, coruptie si dezgustul guvernului fata de propriul popor;
  – sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii plangand in fata alimentarelor;
  – sa vedem profesori, medici, functionari publici tanjind in fata galantarelor din supermarket;
  – sa vedem militarii activi umiliti de comandantul lor suprem, iar cei in rezerva facuti nesimtiti de primul ministru si de alti ministri din cabinetul Boc;
  – sa fim stropiti de limuzinele scumpe ale unor analfabeti ale caror unice calitati sunt lipsa de cultura si instructie si apropierea de banul public
  Rugam pe toti cei care impartasesc aceste credinte ale noastre sa se alature demersului nostru. Rugam mass-media, partidele politice, organizatiile civice si sindicale sa se alature demersului nostru.
  E timpul ca acest guvern sa plece impreuna cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea. Mamaliga nu mai trebuie sa explodeze inca o data.
  SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

 8. daca tot sa dori f 16 de ce nu sa luat blok 50 chiar si uz daca lear fi luat alea ar fi meritat banii pina la ultimul banut da blok 25 se preleveaza o afacere cu un comision gras peste tot exista coruptie in lumea asta dar la noi este ca si la ea acasa oameni buni daca nu iesim sai dam jos pe dinozaurii astea care daca te uiti pe declaratia lor niciunul nu are mai putin de patru case pe linga terenuri si bani cu nemiluita toti au acelasi stadard de patru case sa revenim la achizitia f16 pentru noi la cit sintem de saraci orce e bun eu zic ca daca ne antreneaza 48de piloti operationali eu zic ca nu e mult pentru ca nu poti avea peste noapte piloti sai urci direct pe avion si mai e un lucru polonia a luat f16 dar lea trabuit 2 ani pina sa faca trecerea pe supersonic ear noi daca avem 48 de piloti cu 299 de ore zbor antrenati conteaza ca se scurteaza perioada de trecere asa trabuia sa faca un numar de ore pe simulator apoi pe aparat subsonic un alt numar de ore si apoi pe dubla comanda pe supersonic si acolo alt numar de ore si antrenament asa ca numai vorbiti daca nu stiti armamentul este gratis de la 3 la 5 ani .plus celelate sisteme logistice cum ar fi aparatura la turnul de control radare sisteme de comunicatii cine crede pe forumul asta ca un avion multirol e un simplu avion inseamna ca afon si nu are ce cauta pe topicul asta e un intreg siste care il face posibil sa zboare .suedezii near fi dat gripan da stie cineva cit costa antrenamentul pilotilor piesele de schimb rachetele dece se vorbeste de unavion de lupta ca si cum ai cumpara o jucarie pentru un copil sint atitea lucruri care trabuiesc cumparate pentru al face posibil sa zboare si noi plus deasta am cam patito cu migul 29 cind rusii au zis ca au uitat cheia pe dinautru si numai poate sa ne dea piese de schimb rachete siteme de comunicatii sisteme antibruiaj electronic va salut pe toti si sa dea dumnezeu sa ne mai gasim pe utopic in vremuri mai buna va salut cu respect