Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reuniune a Consiliului NATO la solicitarea Turciei

Turcia a solicitat duminică, 24 iunie, o întrunire de urgenţă a NATO după ce unul dintre avioanele sale de vânătoare a fost doborât vineri de Siria în Marea Mediterană. Aceasta, potrivit unei surse diplomatice turce, citate de MEDIAFAX.

NATO a confirmat că o reuniune a Consiliului Atlanticului de Nord va avea loc marţi, 26 iunie, la Bruxelles la cererea Turciei.
“Consiliul Atlanticului de Nord se va reuni marţi la cererea Turciei”, a anunţat purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.
Turcia a invocat articolul 4 din tratatul de bază al NATO care prevede că ţările membre pot supune dezbaterii o problemă în cadrul Consiliului Alianţei Nord-Atlantice.

Sursa: MEDIADAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Reuniune a Consiliului NATO la solicitarea Turciei”