Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reuniunea anuală a Miniştrilor Apărării din Europa de Sud-Est

Între 2 şi 4 octombrie a.c. o delegaţie a Ministerului Apărării naţionale, condusă de ministrul Corneliu Dobriţoiu, participă la Reuniunea anuală a Miniştrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM).

Reuniunea se desfăşoară la Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina.

“Pe agenda reuniunii se regăsesc subiecte referitoare la stadiul proiectelor SEDM, activităţile Comitetului Director Politico-Militar (PMSC) şi Comitetului de Coordonare a Procesului Reuniunilor Miniştrilor Apărării din Sud-Estul Europei (SEDM-CC) pentru acest an”, se arată într-un comunicat al MApN.

De asemenea, vor fi analizate stadiul procesului de revizuire strategică a SEDM şi activităţile desfăşurate de Brigada Multinaţională de Pace din Sud-Estul Europei (SEEBRIG) de la ultima reuniune ministerială SEDM.

Din această cooperare fac parte Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Grecia, Italia, Muntenegru, România, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Ucraina.

Georgia şi Republica Moldova sunt membri observatori.

România va asigura, în perioada 2013-2015, pentru a doua oară preşedinţia Comitetului Director Politico-Militar al Forţei Multinaţionale de Pace din Sud-Estul Europei (PMSC/MPFSEE) şi a SEDM-CC, după mandatul din perioada 2001-2003.

Sursa: comunicat al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Reuniunea anuală a Miniştrilor Apărării din Europa de Sud-Est”

  1. ANDU says:

    SI CE O SA LE SPUNA DOBRITOIU?
    CA NU A FACUT NIMICA SA OPREASCA DEZASTRU(IN CAZ DE RAZBOI,O SA MEARGA CHIORU BETIV SI PADUCHEI PDLACI, CA MILITARII IN REZERVA,100% NU VOR MAI MERGE,MA REFERE LA AIA CARE MAI POT,NU LA BOSOROGI CU PENSII TRIPLATE DIN BURTA) FACUT IN ARMATA ROMANA.