Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reuniunea Comitetului Director al Agenţiei Europene de Apărare

Luni, 23 mai, a avut loc la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afacerilor Externe precum şi reuniunea Comitetului Director al Agenţiei Europene de Apărare.

Din aprtea Romaniei a aprticpat, o delegaţie a Ministerului Apărării Naţionale, condusă de secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Viorel Oancea.

Cele două activităţi s-au desfăşurat sub preşedinţia Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, doamna Catherine ASHTON.

În timpul lucrărilor au fost discutate subiecte referitoare la operaţiile şi misiunile militare ale Uniunii Europene, cu accent pe evoluţiile recente din cadrul celor desfăşurate în Somalia (operaţia maritimă Atalanta şi misiunea de instruire EUTM), în Bosnia şi Herţegovina (Althea), evoluţia situaţiei din Libia, dar şi aspecte legate de capacitaţile de apărare ale Uniunii.

În încheiere, în cadrul reuniunii Comitetului Director al Agenţiei Europene de Apărare a fost reluată problematica punerii în comun şi partajării capacităţilor de apărare şi implicaţiile politicilor UE asupra sectorului de apărare.

sursa: Biroul de presă a MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.