Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reuniunea Comitetului Militar al NATO

O delegaţie condusă de şeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, participă, în zilele de 26 şi 27 ianuarie, la reuniunea Comitetului Militar al NATO la nivelul şefilor de stat major general (ai Apărării) din ţările membre, se arată într-un comunicat al MApN. Reuniunea  se desfăşoară la Bruxelles.
În cadrul reuniunii vor fi abordate stadiul şi perspectivele în ceea ce priveşte elaborarea Noului Concept Strategic al NATO, operaţiile conduse de Alianţă, dezvoltarea parteneriatelor, precum şi prioritizarea cerinţelor militare ale organizaţiei şi asigurarea resurselor pentru ISAF.
În timpul activităţilor din cadrul reuniunii, membrii delegaţiei oficiale vor lua în discuţie stadiul şi perspectivele transformării forţelor armate, precum şi oportunităţile şi direcţiile de dezvoltare a relaţiilor de cooperare militară.

Comitetul Militar este cea mai înaltă autoritate militară destinată să asiste şi să consilieze organismele de conducere politico-militare ale NATO: Consiliul Nord-Atlantic, Comitetul pentru Planificarea Apărării şi Comitetul pentru Planificarea Nucleară.

Comitetul Militar stabileşte linii directoare pentru comandanţii strategici (Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa şi Comandantul Comandamentului pentru Transformare), ai căror reprezentanţi iau parte la lucrări. Comitetul Militar al NATO se reuneşte la nivelul şefilor de stat major general (ai apărării) din ţările membre în trei sesiuni anuale şi, la nivelul reprezentanţilor militari permanenţi, săptămânal.

Preşedintele Comitetului Militar al NATO este ales din rândul şefilor de stat major general din armatele ţărilor aliate şi are un mandat de trei ani. În prezent, această funcţie este deţinută de amiralul italian Giampaolo Di Paola, al cărui mandat a început în iunie 2008.

Sursa: comunicat MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.