Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reuniunea Comitetului Mixt româno-american

Departamentul pentru Politica de Apărare şi Planificare, prin Centrul de Coordonare şi Monitorizare a Implementării Acordului de Acces (CCMIA), a organizat, în perioada 9-10 noiembrie 2009, la Palatul Cercului Militar Naţional, reuniunea Comitetului Mixt româno-american pentru implementarea prevederilor Acordului dintre România şi Statele Unite ale Americii privind activităţile Statelor Unite staţionate pe teritoriul României, cunoscut sub numele de Acord de Acces.

Acordul de Accces este documentul prin care România dă posibilitatea forţelor SUA să utilizeze facilităţile agreate conform Legii nr. 268/2006, anexa A.

Delegaţia României a cuprins reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Externe.

Delegaţia SUA este condusă de generalul-maior Paul SCHAFER, director pentru Strategii, Politici şi Evaluări din cadrul Comandamentului SUA din Europa (USEUCOM), şi include reprezentanţi din cadrul Comandamentelor Forţelor Terestre şi Aeriene ale Statelor Unite în Europa (USAREUR şi USAFE), precum şi ai Ambasadei SUA la Bucureşti.

În cadrul reuniunii s-au abordat următoarele teme:

– modalităţile de implementare a prevederilor Acordului de Acces;

– instruirea militarilor americani şi români în zona mai largă de manevră din Dobrogea;

– stadiul şi lecţiile învăţate în urma desfăşurării exerciţiilor comune din 2009;

– validarea planului de antrenament în comun pentru anul 2010;

– proiectele de asistenţă umanitară ale SUA în sprijinul comunităţilor locale.

– stadiul lucrărilor la facilităţile de încartiruire a militarilor americani în Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu, care urmează să fie inaugurate oficial la începutul anului 2010.

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.