Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reuniunea Consiliului NATO-Rusia

Pe 4 iulie, la Soci, pe litoralul Mării Negre, începe reuniunea consiliului NATO-Rusia. La reuniune participă Secretarul  general al NATO, Andres Fogh Rasmussen, şi preşedintele rus, Dmitri Medvedev. Principalul subiect aflat pe agenda discuţiilor este criza libiană.
“Unica modalitate de stabilizare a situaţiei din Libia este încetarea imediată a focului şi începerea convorbirilor dintre participanţii interni la conflict – cu sprijinul, însă nu amestecul, părţii externe”, a afirmat Kremlinul.

“O responsabilitate specială în căutarea unei soluţii politico-diplomatice pentru criza din Libia revine organizaţiilor  regionale şi în special Uniunii Africane, precum şi trimisului special al secretarului general al Naţiunilor Unite”, citează RIA Novosti oficiali de la Kremlin.

Un alt subiect de pe agenda discuţiilor va viza acordurile stabilitate la consiliul NATO-Rusia de la Lisabona, din noiembrie 2010, referitoare la cooperarea în problema scutului antirachetă.

NATO insisită ca scutul să cuprindă 2 sisteme independente care să coopereze şi să facă schimb de informaţii, iar Rusia doreşte un singur sistem care să fie interoperabil în întregime.

Consiliul Nato-Rusia a fost înfiinţat în 2002. Prin intermediul acestui organism se asigură cooperarea bilaterală şi  consultările pe tema problemelor de securitate internaţională, inclusiv lupta împotriva terorismului, cooperarea în Afganistan, neproliferarea armelor, sistemele de apărare antirachetă etc.

Sursa: RIA Novosti

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.