Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale UE

Informal Meeting of EU Ministers of Defence 24-25 February-Budapest foto www.daylife.com

În buna tradiţie instituită de ministrul Oprea, la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene a participat din partea MApN o delegaţie condusă de secretarul de stat Viorel Oancea.

Reuniunea s-a desfăşurat în zilele de 24 şi 25 februarie, la Budapesta, Ungaria asigurând Preşedinţia rotativă a Uniunii Europene.

Dezbaterile au fost conduse de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Catherine Ashton.

În seara zilei de 24 februarie au fost abordate subiecte referitoare la problematica operaţiilor şi misiunilor UE, cu accent pe evoluţiile recente din cadrul celor desfăşurate în Somalia (operaţia maritimă Atalanta şi misiunea de instruire EUTM) şi în Bosnia şi Herţegovina (Althea).

Vineri, 25 februarie, discuţiile au continuat în cadrul a două sesiuni de lucru, una dedicată capacităţilor UE de management al crizelor, sub auspiciile iniţiativei de la Weimar (franco-germano-poloneză) şi a doua atribuită parteneriatelor Uniunii Europene cu NATO şi ONU.

Tototdată, a fost prezentată şi evoluţia procesului de constituire a Serviciului European de Acţiune Externă, cu accent pe structurile de management al crizelor.

Suntem siguri că probleme care ţin de interesul naţional l-au reţinut pe ministrul Oprea să participe la o reuniune internaţională pe care în mod evident o consideră lipsită de importanţă. Probabil interesul naţional se promovează doar prin umilirea pensionarilor militari, cedarea de terenuri ale Armatei şi transmiterea de mesaje ministeriale fără noimă.

sursa: Biroul de presă al MApN; www.eu2011.hu

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

9 Responses to “Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale UE”

 1. cristian says:

  Cine poate spune de ce nu se mai dau pe sait mapn continuarea recalculari pensiilor militarilor. Am dat tel. la tel. verde si mi s-a raspuns ca pensia este recalculata dar se afla la comisia de evaluare.CE MAI ESTE SI ACEASTA COMISIE.

 2. Civilul says:

  Unii care-si dau cu parerea …daca cumva a iesit din recalculare o pensie prea mare pentru ochii portocalelor ?! si harș … mai taie ceva !!!!!!!!
  ….sau pentru buzunarele lor (buget) …daca ramane prea putin … din ce naiba sa mai faca o telegondola !? ??????

 3. sejc says:

  @CRISTIAN la telefonul televerde mi s-a raspuns ca fisa mi-a fost procesata.La intrebarea ce cuantum am mi s-a raspuns de pesoana de la telefon ca nu are acces la asemenea date.Privind Comisia de evaluare este o noutate necunoscuta.

 4. colonelul says:

  Ma tot intreb UNDE E CLIPICI? POATE CINEVA SA NE SPUNA. nU A MAI APARUT DE CAND A SPUS CA ISI DA DEMISIA. POATE L-A APUCAT MUNSTRARILE DE CONSTIINTA.

 5. Stelian P. says:

  colonelul
  Colega, nu e treaba mea dar in numele pensionarilor militari care au terminat liceul indraznesc sa-ti raportez urmatoarele:
  -in loc de L-A APUCAT (cu litera mare) se scrie “l-au apucat” ca e mai multe.
  -in loc de MUNSTRARILE se scrie mai simplu, “mustrarile”.
  Pensie multa si scoala la fel !

 6. CopperNick says:

  Comisia de evaluare este o comisie care, fara a face calcule si fara a studia dosarul de pensie, isi da acordul asupra a ceea ce un lucrator a realizat prin calcul si pe baza legii in ore bune de munca.
  Adica mai pune o virgula, o trema pe o, virgula la s si t, si primeste spor de lucrari exceptionale.

 7. Marlon Juvet says:

  @Stelian P.: desi sunt de acord cu ultima postare a ta, încearcă să vorbesti în nume propriu.

 8. Stelian P. says:

  Marlon Juvet
  Ai dreptate. Scuze.

 9. Ioana says:

  care e nr de tel verde la MAI?