Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reuniunea informală a miniştrilor Apărării din statele membre ale UE

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Stănişoară,  participă  în zilele de 12 şi 13 martie, la reuniunea informală a miniştrilor Apărării din statele membre ale Uniunii Europene. Reuniunea se desfăşoară la Praga.
Pe agenda discuţiilor se află:

– stadiul derulării operaţiilor militare ale Uniunii Europene;

– proiectele din domeniul capacităţilor militare derulate sub coordonarea Agenţiei Europene de Apărare (EDA);

– cooperarea UE cu partenerii strategici în domeniul securităţii internaţionale.

În domeniul operaţiilor militare ale UE, miniştrii Apărării analizează gradul de  îndeplinire a obiectivelor militare ale operaţiunii EUFOR ALTHEA din Bosnia Herţegovina şi perspectivele reconfigurării acestei misiuni.

În acest context, ministrul Mihai Stănişoară a reafirmat angajamentul României de a menţine nivelul actual de participare cu forţe la EUFOR ALTHEA, pentru a contribui la asigurarea unui climat de securitate şi stabilitate în Bosnia Herţegovina.

Pe agenda acestei sesiuni se află finalizarea operaţiei EUFOR CIAD, prin preluarea mandatului de către ONU, precum şi stadiul EUFOR ATALANTA – prima misiune navală a UE pentru combaterea pirateriei în zona de coastă somaleză.

Reuniunea face parte din activităţile ministeriale desfăşurate de către fiecare preşedinţie semestrială a Consiliului UE.

Sursa: comunicat de presă MApNEtichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Reuniunea informală a miniştrilor Apărării din statele membre ale UE”

  1. DE CE BAL says:

    Nimic nou sub soare, cu exceptia sefului delegatiei romane.

  2. DE CE BAL says:

    Nici un comunicat post-factum. Concluzia: nu am contat in ecuatie.