Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reuniunea informală a miniştrilor Apărării din statele membre UE

La Nicosia se desfăşoară reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre UE. Din partea Ministerului român al Apărării participă Secretarul de stat pentru Politica de Apărare şi Planificare, Sebastian Huluban.
Lucrările vor fi prezidate de ministrul cipriot al Apărării, Demetris Eliades.

Această întâlnire “reprezintă un pas important în pregătirea reuniunii formale a Consiliului pentru Afaceri Externe (19 noiembrie, Bruxelles), la care participă miniştri ai apărării din statele membre UE”, se arată într-un comunicat MApN.

Pe agenda discuţiilor se vor afla următoarele subiecte:
– situaţia de securitate din zonele de risc din vecinătatea sudică a UE – în special evoluţiile din Libia, Sahel (cu accent pe situaţia din Mali) – precum şi situaţia de securitate din bazinul mediteranean;
– operaţiile şi misiunile militare ale Uniunii Europene, cu accent pe evoluţiile din Cornul Africii (operaţia maritimă de combatere a pirateriei, EUNAVFOR ATALANTA, misiunea de instruire a forţelor armate somaleze, EUTM Somalia, misiunea pentru dezvoltarea capacităţilor maritime regionale, EUCAP NESTOR), respectiv Bosnia şi Herţegovina (operaţia militară EUFOR ALTHEA);
– dezvoltarea capacităţilor militare ale UE, cu accent pe domeniul dezvoltării şi utilizării în comun a acestora, prin prisma Iniţiavei de la Ghent (pooling and sharing);
– consolidarea capacităţii de reacţie rapidă a Uniunii (Grupurile tactice de luptă ale UE – EU Battlegroups).

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: , , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Reuniunea informală a miniştrilor Apărării din statele membre UE”

  1. LICA says:

    Sa le explicati tuturor membrilor NATO , despre arta desfiintarii legii 164/2001 a legii pensiilor militare de stat din colonia Romania , pentru militarii de cariera si cum aceasta a ramas activa pentru judecatorii si procurorii militari, forta de opresiune a militarilor, in statul politiienesc basist.

  2. pantelimon says:

    Credeam ca numai Oprea lipsea de la intalnirile ministrilor apararii, cand colo ce sa vezi si bretonatul are aceeasi atitudine. E mai importanta gargara electorala impreina cu seful sau pe linie de sindicat – politrucul anarhist.