Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre NATO

Pe 3 iunie, la Bruxelles, are loc Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre NATO. Din partea României participă ministrul Apărării naţionale, Mircea Duşa.
“Întâlnirea aceasta constituie etapa pregătitoare a Summit-ului din luna septembrie din Ţara Galilor”, potrivit unui comunicat al MApN. Temele abordate vor fi:
– dezvoltarea capabilităţilor de apărare,
– apărarea antirachetă,
– apărarea cibernetică,
– finanţarea şi reforma Alianţei.

“În marja Reuniunii, ministrul român va avea întâlniri bilaterale atât cu ministrul federal al Apărării al Republicii Federale Germania, Ursula von der Leyen, cât şi cu ministrul canadian al apărării, Robert Nicholson”, potrivit aceluiaşi comunicat.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre NATO”

 1. indisciplinatu says:

  Bine ca macar Dusa se duce pe acolo…toarsu’ goprea trimitea un secretar de stat…avea treaba in tara, nu isi pierdea vremea pe acolo, deh.

 2. nebunul satului says:

  Oprea macar le facea cadou alora niste ismene din colectia personala ..Dusa ce sa le dea limba de lemn de la Stefan Gheorghiu?

 3. indisciplinatu says:

  Cam tot atat cat ai si dumneata!!!…

 4. Robert Horvath Sua says:

  Multumesc pentru cenzura.
  Cenzura ne face liberi si mult mai bine informati.
  Democratia si libertatea de exprimare este depasita.
  Pulimea trebuie incurajata.
  Ea reprezinta trecutul negru si viitorul luminos.
  Tare luminos !

 5. nebunul satului says:

  România controlata si condusa acum de iudeo-masonii nu mai poate fi schimbata rapid. România a poposit dintr-un soi de modernitate aberanta pe vremea comunistilor, care erau sincer atasati ideii de educare a maselor si promovare a stiintelor intr-o cloaca si si slugarnicie a populatiei [fost popor] fata de toti strainii si toate tarile care controleaza UE . in rest, daca facem abstractie de acest scurt interval din punct de vedere social tara a fost o periferie care a ratat toate evolutiile care fac dintr-o comunitate o societate moderna. Cine citeste studiul excelent al lui Alex Drace-Francis despre educatia si reformele învatamântului românesc realizeaza ca intotdeauna “elitele” noastre au fost sfâsiate în aceasta privinta de doua interese contradictorie : pe de-o parte trebuiau sa educe masele pentru a întrema economia si suda natiunea, pe de cealalta se temeau de educarea claselor de jos pentru ca erau toti niste paraziti care profitau nesimtit de majoritatea analfabeta. Prin înalta ei ierarhie, Biserica Ortodoxa a fost si în România, ca peste tot, un factor conservator care percepea a fi un pericol educatia maselor, care i-ar fi slabit influenta si complicat munca, asta in contrast cu simplii preoti care ei au fost mult mai des slujitori ai intereselor multimii. Drace-Francis subliniaza in mod repetat in studiul lui ca probabil din aceste motive toate masurile de promovare a educatiei de masa au fost superificiale, de forma, sabotate prin subfinantare si cronyism, si de aceea s-a ajuns ca azi românii sa mai pupe scânduri vopsite sau sa se închine la ciolane putrezite. Ortodoxia pacatuieste de un mileniu deja prin incultura endemica a cleului ei ca si prin aversiunea pentru educatie si cunoastere; aceleasi mituri ridicule luate in sensul cel mai propriu sunt si azi transmise noilor generatii exact cum se întâmpla acum o mie de ani… Asta o versiune de crestinism socant de limitata; limitata la rituri obscurantiste si lectura fundamentalista a textelor sacre care in majoritatea cultelor crestine occidentale sunt întelese prin lentila modernitatii, sau macar prin aceea a aristotelismului. Parerea mea e ca nu e rau sa te destepti, asa cum fiie si tarziu s-a desteptat Iaru si altii ca el, insa dintr-un punct de vedere macar chestia asta nu mai are mare utilitate, caci trenul e pe sine, si acum sa-l cârmesti e imposibil altfel decat cu dinamita. Isteti am fi fost sa prevedem apetitul de putere si bogatie a clerului ortodox, si sa-l fi încadrat de-o maniera încât sa nu imbecilizeze iremediabil o populatie ignroanta care si asa n-a stiut niciodata in ce directie e nordul.

 6. Dan says:

  Frumos