Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reuniunea miniştrilor apărării din statele-membre NATO la Bruxelles

Miniştrii Apărării din statele-membre NATO se reunesc pentru 2 zile la Bruxelles, începând din 4 iunie. Subiectele de pe agenda acestei reuniuni sunt: apărarea cibernetică, misiunea din Afganistan şi dezbaterile din cadrul Comisiei NATO-Georgia.
Reuniunea ministerială va începe cu o sesiune de lucru referitoare la  măsurile adoptate deja pentru protejarea reţelelor informatice ale NATO.
Totodată, se va pune în discuţie modul în care aliaţii ar putea coopera mai mult în acest domeniu. Deoarece ameninţările la adresa securităţii cibernetice “evoluează continuu” – potrivit unui oficial al NATO – Alianţa trebuie să fie pregătită să răspundă acestor ameninţări.

De asemenea, miniştrii apărării vor discuta despre capacităţile mtrilor Ailitare ale Alianţei şi vor face o evaluare a misiunii actuale din Afganistan, ca şi a stadiului în care se află planificarea celeilalte misiuni, cea de după 2014, când NATO nu va mai desfăşura o misiune de luptă, ci una de instruire şi consiliere pentru forţele afgane. La această sesiune de discuţii vor fi prezente şi ţările ne-membre NATO care participă la forţa internaţională din Afganistan.

Miniştrii apărării vor avea şi o întâlnire cu omologul lor georgian în cadrul comisiei NATO-Georgia.
Actuala reuniune a miniştrilor apărării din statele NATO este şi prima la care va fi prezent Secretarul american al apărării, Chuck Hagel.

La reuniune sunt aşteptaţi să participe ministrul afgan al Apărării, Bismellah Mohammadi,Înaltul reprezentant pentru afaceri externe al UE, Catherine Ashton şi reprezentantul special al Secretarului general al ONU, Jan Kubis.

Din partea României, participă ministru Apărării, Mircea Duşa,care va avea mai întâi o întâlnire bilaterală cu omologul său georgian.

Sursa: www.nato.int

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Reuniunea miniştrilor apărării din statele-membre NATO la Bruxelles”

  1. Balcifer says:

    MAREA PROSTEALA …esti tu…..!!