Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre NATO. Oprea nu participă

NATO drapelele nationale

La Bruxelles se desfăşoară pe 2 şi 3 februarie Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre NATO.

Agenda reuniunii:
– misiunea NATO/ISAF din Afganistan, respectiv procesul de tranziţie şi post-tranziţie;

– reforma NATO pe cele cinci dimensiuni – reforma agenţiilor, a structurilor de comandă, a managementului resurselor, a Cartierului General şi redimensionarea structurilor implicate în dezvoltarea de capabilităţi;

– dezbateri pe marginea conceptului de Smart Defence şi a modalităţilor de răspuns la noile provocări, în contextul austerităţii financiare;

– tema apărării antirachetă.

Delegaţia română a avut o întâlnire, în cursul dimineţii zilei de joi, cu generalul John Allen, Comandantul ISAF, în care au fost abordate aspecte privind principalele obiective ale operaţiunii ISAF, evoluţiile din cadrul procesului de tranziţie din Afganistan şi viziunea comandantului forţelor NATO din Afganistan privind transformarea misiunii şi implementarea noului Concept de Forţă de Asistenţă în domeniul Securităţii.

A doua zi a reuniunii, în format extins, state membre şi non-membre NATO contributoare, va fi dedicată operaţiilor NATO din Kosovo şi Afganistan.

Delegaţia MApN este condusă de secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Viorel Oancea. Ministrul Apărării nu participă, ca de obicei, la aceste reuniuni.

sursa: Biroul de Presă al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre NATO. Oprea nu participă”

 1. neacsum says:

  Pai cum sa participe Oprea ? Au invitat doar Ministrii Apararii. Ospatarii sunt ai firmei de catering. In plus, filiala UNPR de Bruxelles e varza.

 2. sat says:

  pai, nu e de mirare, “de la inaltimea importantei lui” nu se poate reuni decat cu cei egali, “generalul de apel” ontanu si alte creaturi pentru care mismasurile de orice natura, grade militare, functii politice pe sub mana, parasutari de la un partid la altul, masluiri, sunt mai importante decat apararea nationala sau tratatele la care romania este parte, si apoi, ce ar putea sa le explice, ca nu stie motivatia gradelor lui militare cum nu stiu nici acolitii lui pentru ale lor ? sau, ii este frica sa nu fie pus sa tina o prelegere pe teme juridice !!!.

 3. anonim says:

  pai si ce sa le spuna,ca practic a desfiintat armata,ca oamenii din armata sunt niste slugi infecte(cand auzi ca se ating de pensiile militare,ar trebui (ca in belgrad),sa vina cu tancurile peste basescu,activi).
  nu imi vine nici acuma sa cred ca tradatorii aia imputiti de ofiteri,soldati sau subofiteri in loc sa vina peste basescu cu pusca,practic au acceptat sa renunte la tot,dar sa fie platiti la pensia ca si civili.
  niste idioti.