Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reuşeşte Daesh să-şi creeze o bază şi în Iordania?

DAESH. fotosaphirnewsÎnceputul lunii martie 2016 a înregistrat un nou succes al forţelor speciale de securitate iordaniene în anihilarea unei celule a Organizaţiei Statului Islamic (IS) – Daesh în oraşul Irbid, din apropierea frontierei cu Siria. Acţiunea forţelor guvernamentale iordaniene, prima confruntare de aceste fel cu un grup armat al Daesh pe teritoriul Iordaniei de la aderarea Regatului Haşemit la coaliţia internaţională împotriva acestei organizaţii – în septembrie 2014, s-a soldat cu moartea a şapte extremişti care erau dotaţi cu  centuri explozive şi arestarea a altor 13 suspecţi. Forţele de securitate iordaniene au înregistrat moartea unui ofiţer şi rănirea a altor cinci în lupta care s-a dat cu această ocazie.

Conform Departamentului General de Informaţii (GID), cei 7 jihadişti ucişi în Irbid plănuiau să execute atacuri sinucigaşe asupra unor obiective militare şi civile din regat. Oficialii iordanieni au oferit puţine informaţii despre incident, iar media a fost restricţionată în a prezenta date suplimentare. Unul din site-urile iordaniene care a mai fost suspendat de câteva ori în anii trecuţi (7iber.com) a menţionat într-un material publicat la 2 martie 2016, că Daesh a fost activă de mai mulţi ani în campul de refugiaţi palestinieni din Irbid. Comentatorul politic Fahd al-Khitan a menţionat că, cel puţin unul din cei ucişi în schimbul de focuri s-a întors recent din Siria.

continuarea pe www.ingepo.ro

Corneliu PIVARIU

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.