Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rezerviştii -contactaţi telefonic pentru a se prezenta la centrele militare teritoriale?

Mai multe publicaţii online semnalează faptul că – în ciuda celor afirmate sus-şi-tare atât de ministul Apărării, Mircea Duşa, cât şi de premierul Victor Ponta, cum că “nu se face nicio mobilizare” – în unele judeţe, rezerviştii au fost contactaţi telefonic pentru a se prezenta la centrele militare teritoriale.
Spre ex., dcnews.ro susţine că un rezervist a semnalat faptul că “zilele trecute a fost contactat telefonic şi i s-a cerut să se prezinte la centrul militar teritorial de care aparţine, fără să i se dea alte explicaţii”.

Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care, în Monitorul Oficial din 28 aprilie a fost publicat un ordin în care a fost prezentat modelul certificatului medical pe care toţi tinerii sunt obligaţi să-l deţină la recrutare, în perioada stării de război.

“Dacă nu este o farsă, atunci sunt posibile două scenarii: fie MApN a făcut, din nou, modificări fără să anunţe, fie sunt provocări în cheie politică, în campania electorală. Nu este exclusă varianta unor escrocherii prin telefon,  dar nu s-au cerut bani, aşa cum se întâmplă cu cei păcăliţi prin “metoda accidentul”. afirmă cei de la dcnews.

În atare condiţii cei de la dcnews.ro  l-au contactat pe colonelul(r) Valeriu Pricină. Acesta a afirmat că este exclusă “posibilitatea ca rezerviştii să fie chemaţi prin intermediul telefonului la centrele militare teritoriale”.

“Chemarea rezerviştilor se face prin Poştă, prin ordine de mobilizare oficiale. Rezerviştii ar mai putea fi chemaţi pentru clarificarea situaţiei militare, dar acest lucru se face tot prin Poştă”, a declarat Pricină.

Într-un alt judeţ, la Botoşani,Consiliul Judeţean a adoptat o Hotărâre prin care s-a alocat o sumă de bani “în caz de necesitate”.

“Mai mult decât atât, unii botoşăneni care au efectuat stagiul militar obligatoriu, au primit ordine de chemare la unităţile militare sau la alte structuri aflate în subordinea Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne. Mai mult, se pare că rezerviştilor li s-ar fi solicitat şi acte medicale pentru a li se vedea starea de sănătate”, se arată într-un articol apărut pe www.botosaneanul.ro.

”Am şi eu invitaţie la această convocare pe data de  2 – 3 – 4 iunie, dacă nu mă înşel, să particip la această instruire. Ei vor să facă un exerciţiu de mobilizare ca să vadă în cât timp se prezintă rezerviştii la unitate, probabil cheamă şi pe cei care nu au făcut armată. Dar pot fi mobilizaţi că sunt şefi ai unor agenţi economici care au mașini care le pot pune la  dispoziţie. Şi vor veni 20 de ofiţeri de la Bucureşti care vor face instruirea”, a declarat prefectul Costică Macaleţi, într-un interviu publicat sub titlul “Ne pregătim de război? Rezerviştii de la Botoşani chemaţi pentru instruire de trei zile”.

Sursa: www.dcnews.ro , www.botosaneanul.ro,

www.jurnalgiurgiuvean.ro

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Rezerviştii -contactaţi telefonic pentru a se prezenta la centrele militare teritoriale?”

 1. Bure Bista says:

  Colonelul ziarist Pricina a ramas in urma cu noutatile in domeniul militar. De cand cu afilierea politica la partidul tradatorilor era si normal.

  Reyervistii sunt contactati telefonic atat de Centrele Militare cat si de politistii care au misiunea de ai chema la exercitii, convocari, mobilizarea. Contactarea telefonica e un pas premergator inmanarii instiintarii oficiale care se face direct si personal.

  Asa ca domnule Pricina documentati-v apoi raspundeti la intrebari. Titulaturile de colonel (obtinut si acesta datorita calitatilor de jurnalist nu de militar) nu tin loc de competenta. Ramaneti cu politica e mai bine pentru toata lumea.

 2. Nebunul satului says:

  Pai din politica si-a tras si gradele.

 3. Grig says:

  Corect!
  Iar daca rezervistul nu s-a prezentat la data solicitata in scrisoare (pt. clarificarea situatiei militare) poate fi contactat prin orice mijloc de comunicare, pe care de altfel chiar el l-a pus la dispozitia centrului militar.
  Chiar sunt enervanti anal-istii militari(?) habarnisti, dar la prostime merge…
  PS: oare mister Pricina are livret militar? Atunci, cu drag, il invitam sa-l citeasca, inclusiv ultimele pagini.

 4. vlad says:

  acum sa ma cheme m nu e asa , sar casa sectoriala de pensii , nu a dat decozie de pensie ;a dosar de pensionare pentru limiya de varsta disar depus in ian 2014, acum e mai si atunci sa raspund la chemare ,,,hauda de ,, sa se duca aia de la casa de pensii adio

 5. gheo says:

  “… l-au contactat pe colonelul (r) Valeriu Pricina …”, pai asta a mirosit in armata doar … aroma microfonului, a gratarelor festive pe unde era trimis sa braveze realizarile armatei comuniste si ale epocii “apuse” … etc, l-au intrebat pe …, pai mai bine il intrebau pe paznicul primariei bucurestene ca …