Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Risc de atacuri teroriste în 3 mari capitale europene

Serviciile de informaţii din Marea Britanie, Franţa şi Germania au fost alertate recent că, 25 de tineri, susţinători ai jihadului, plecaţi să lupte împotriva trupelor occidentale în regiunea afgano-pakistaneză, vor reveni în ţările de origine.

Surse franceze din domeniul securităţii au  declarat că “serviciile americane şi-au alertat în urmă cu câteva săptămâni omologii europeni cu privire la planul unui grup de 25 de tineri instruiţi pentru luptă” care vor reveni în ţările lor de origine, una dintre aceste ţări fiind Turcia.

Informaţia furnizată de americani a fost ulterior confirmată şi de britanici.

Aceşti tineri combatanţi veniţi din Europa, se află în vizorul serviciilor de informaţii occidentale, care au lansat o adevărată campanie media de avertizare asupra riscului comiterii unor atentate teroriste ce ar urma să aibă loc pe teritoriile lor. Pericolul este amplificat şi de faptul că aceşti susţinători ai jihadului sunt bine antrenaţi şi sunt capabili să organizeze grupări care să comită atentate.

Statele Unite i-au avertizat pe americanii care călătoresc în Europa cu privire la “riscuri potenţiale de atentate teroriste”. Serviciile franceze de informaţii evocă “o ameninţare iminentă” în Franţa.

Serviciile de informaţii occidentale au dejucat proiecte de atentate legate de al-Qaida, în mari oraşe din Marea Britanie, Franţa şi Germania, în stilul celor comise la Bombay, în India, în noiembrie 2008, când au fost ucise 166 de persoane.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Risc de atacuri teroriste în 3 mari capitale europene”

  1. Valentin says:

    Chiar uitasera cetatenii europeni ca se afla in plin razboi anti-terorist….Dacă terorizezi populaţia şi o faci să se teamă pentru siguranţa şi viaţa sa, va fi mai uşor să implementezi legi/reguli noi, să o supraveghezi,etc. şi apoi să îi spui că totul este pentru protecţia ei.Mult praf….