Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Risc de conflict nuclear crescut in Peninsula coreeana

Coreea de Nord si-a accentuat retorica belicoasa avertizand cu privire la cresterea riscului de conflict nuclear, în cazul declansarii unui nou război între cele două Corei.
 
Conform site-ului oficial nord-coreean Uriminzokkiri, declanşarea unui război în Peninsula Coreeană nu este decât o chestiune de timp.

“Din cauza atitudinii belicoase şi iresponsabile a Coreei de Sud, problema nu este dacă va fi pace sau război în Peninsula Coreeană, ci când va izbucni războiul”, potrivit site-ului oficial.

“Dacă izbucneşte un război, acesta va conduce la un conflict nuclear care nu se va limita la Peninsula Coreeană”, mai avertizează site-ul.

În acelaşi timp, Rodong Sinmun, jurnalul oficial al partidului comunist nord-coreean, a descris Peninsula Coreeană drept regiunea cea mai periculoasă din lume.

Ziarul şi-a reînnoit apelul la un tratat de pace cu Washingtonul şi la retragerea celor 28.500 de militari americani prezenţi în Coreea de Sud.

“Peninsula Coreeană rămâne regiunea cea mai periculoasă din lume. Acest lucru poate fi atribuit în întregime continuării politicii americane de agresiune împotriva DPRK” (Republica Democratică Populară Coreea, numele oficial al Coreei de Nord), potrivit Rodong Sinmun.

Phenianul afirmă în mod regulat că un conflict nuclear este iminent, ultimele avertismente intervenind în condiţiile în care tensiunile au crescut în ultima vreme în regiune, după bombardarea unei insule sud-coreene de către Coreea de Nord, la sfârşitul lui noiembrie.

surrsa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Risc de conflict nuclear crescut in Peninsula coreeana”

 1. Gogu says:

  R. P. D. C si nu R. D. P. C.
  Oricit de mult antipatizati aceasta tara ea exista si poarta un nume oficial, cu care este cunoscuta si la ONU.

 2. Alex says:

  Iar vorbesc aia prostii, fara backup chinez nu sufla.

 3. akord75 says:

  problema e ca chiar au backup chinez
  si atunci poa sa fie groasa