Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Robert Gates despre lansarea unei rachete nord-coreene

Secretarul american al Apărării, Robert Gates, a declarat că “lansarea unei rachete nord-coreene este iminentă, dar a precizat că Statele Unite nu intenţionează să doboare proiectilul”.

“Cred că, dacă racheta se va îndrepta spre Hawaii sau va părea că se îndreaptă spre Hawaii, putem lua în considerare ceva, dar nu cred că ne pregătim să facem aşa ceva imediat”, a afirmat Gates, într-un interviu acordat canalului de televiziune Fox.

Declaraţia sa o contrazice pe cea a amiralului Timothy Keating, comandantul forţelor din zona Pacificului, care afirmase că “armata americană este pregătită să doboare o rachetă nord-coreeană dacă va primi un ordin în acest sens”.

Coreea de Nord a anunţat că “intenţionează să lanseze un satelit de telecomunicaţii, între 4 şi 8 aprilie”.

Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud suspectează regimul nord-coreean că acesta intenţionează să testeze o rachetă cu rază lungă de acţiune, de tip Taepodong-2, care ar putea atinge, cel puţin teoretic, ţinte din Alaska.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Robert Gates despre lansarea unei rachete nord-coreene”

  1. DE CE BAL says:

    Fiul lui Kim Ir Sen are probleme mari privind propriul viitor…