Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Robert Gates – despre urmările reducerii cheltuielilor alocate armatei britanice

Robert Gates. foto WikipediaFostul Secretar american al apărării, Robert Gates, consideră că reducerea cheltuielilor alocate armatei britanice, va avea drept consecinţă limitarea capacităţii Marii Britanii de a fi un partener pe deplin egal al SUA.

Marea Britanie este cea de-a patra ţară la nivel mondial în ceea ce priveşte fondurile alocate apărării, după Statele Unite ale Americii, China şi Rusia, însă Londra a decis reducerea forţelor sale armate cu 20.000 de militari.

În acest context, marina britanică va pierde 6.000 de angajaţi, iar forţele aeriene, 5.000.

Robert Gates, care a fost Secretar al apărării în timpul preşedintelui George W. Bush şi în primul mandat al lui Barack Obama, a criticat reducerile de personal din armata britanică.

“Cu reducerile destul de substanţiale ale cheltuielilor destinate apărării în Marea Britanie, constatăm că această nu va mai avea capacitatea de a fi un partener al SUA aşa cum a fost în trecut”, a declarat Gates pentru Radio BBC, citat de AGERPRES.

La rândul lor, unii generali britanici au avertizat că reducerile preconizate vor afecta forţele armate în ansamblu şi ar putea limita capacitatea Marii Britanii de a lupta în teatre de operaţiuni.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Robert Gates – despre urmările reducerii cheltuielilor alocate armatei britanice”

  1. Dani says:

    Ceva armament [fregate ,avioane etc] casat de aruncat nu aveti..?Cumpara Romanistanul la preturi de noi plus comisioane grase .