Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Robert Gates efectuează o vizită oficială în Orientul Mijlociu

Secretarul de Stat american al Apărării, Robert Gates, începe duminică, 26 iulie, o vizită în Orientul Mijlociu. El urmează să se întâlnească cu Barak şi Netanyahu.
Consilierul pentru probleme de securitate naţională al lui Barack Obama, James Jones, se va întâlni, la rândul său, în cursul săptămânii viitoare cu  înalţi oficiali israelieni.

Un nou proiect de implantare evreiască în Ierusalimul de Est, anexat “de facto” după ocuparea sa din iunie 1967, a provocat săptămâna trecută o nouă dispută între Israel şi Statele Unite asupra colonizării din teritoriile ocupate.

“Nu acceptăm ca evreii să nu aibă dreptul să trăiască şi să construiască oriunde în Ierusalimul de Est”, anexat de jure din 1981, afirma recent Benjamin Netanyahu.

El a ţinut astfel să reacţioneze în mod public şi a susţinut convocarea ambasadorului Israelului la Washington, Michael Oren, la Departamentul de Stat, pentru a oferi explicaţii despre acest proiect.

Sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.