Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Robert Gates: un Iran nuclear, cea mai importantă ameninţare mondială

Ministrul american al Apărării, Robert Gates, afirmă că “ambiţiile nucleare ale Iranului reprezintă cea mai importantă ameninţare pentru securitatea mondială”, relatează AFP, preluat de Adevărul.

“Iranul mă preocupă cel mai mult pentru se pare că nu există scenarii care să ne permită să fim optimişti cu privire la desfăşurarea de evenimente în acest caz”, a declarat Gates într-un discurs susţinut în faţa Clubului economic la Chicago.

Gates a spus că “pericolul nu este reprezentat numai de determinarea Iranului de a se dota cu arma nucleară, ci şi de incapacitatea comunităţii internaţionale de a se opune acestei determinări”.

“Dacă vor reuşi să se doteze cu bomba atomică, posibilitatea unei curse a înarmării nucleare în Orientul Mijlociu este foarte, foarte reală”, a avertizat şeful Pentagonului.

Sursa: Adevarul

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Robert Gates: un Iran nuclear, cea mai importantă ameninţare mondială”