Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Robert Pszczel – noul reprezentant al NATO la Moscova

Autorităţile ruse au acceptat acreditarea lui Robert Pszczel în fruntea Biroului de informare al NATO din Moscova. Biroul a funcţionat din luna aprilie fără a avea un şef. Aceasta, după ce canadiencei Isabelle François i s-a retras acreditarea, ca răspuns la expulzarea de către Alianţă a doi diplomaţi ruşi.
Anuţul a fost făcut de reprezentantul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin.
Numirea lui Robert Pszczel, care a lucrat până în prezent ca purtător de cuvânt în cadrul organizaţiei, a fost anunţată de secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, în cadrul recentei sale vizite la Moscova.

“Am studiat bine metodele de lucru ale lui Robert Pszczel în momentul degradării raporturilor dintre Rusia şi NATO. Credem că el va fi util în calitate de şef al Biroului de informate al NATO la Moscova. Este o persoană care manifestă un viu interes pentru dezvoltarea relaţiilor cu Rusia’, a declarat Rogozin, citat de RIA Novosti, preluat de AGERPRES.

Retragerea acreditării pentru canadiana Isabelle François a survenit după expulzarea a doi diplomaţi din cadrul misiunii permanente a Rusiei la NATO, condusă de Dmitri Rogozin, cei doi fiind acuzaţi pentru activităţi de spionaj.

Sursa:  AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.