Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

21 decembrie – zi de comemorare a eroilor-martiri din Capitală

În perioada 16 – 22 decembrie, din ce în ce mai puţini sunt cei care îşi aduc aminte de Eroii-martiri ai Revoluţiei din 1989. În memoria lor se ţin slujbe pe la biserici, se organizează ceremonii militare, au loc marşuri de comemorare.
În acest context, Ministerul Apărării a organizat nişte ceremonii militare şi religioase la monumentele ridicate pentru cinstirea memoriei eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989. În capitală, unele organizaţii de revoluţionari au participat la un marş de comemorare, din Piaţa Universităţii până la Piaţa Revoluţiei.

Manifestările au debutat la ora 9.00 la Cimitirul Eroilor Revoluţiei, unde a avut loc o ceremonie religioasa şi au fost depuse coroane de flori.

Reprezentanţi ai Ministerului Apărării şi câţiva oficiali au participat apoi la ceremonii de comemorare la Crematoriul “Cenuşa”, la Troiţa de la Spitalul Colţea, Troiţa din Piaţa Universităţii, în faţa Sălii Dalles şi la Troiţa din Piaţa
Romană.

Asociaţia “21 Decembrie 1989″ a organizat mai multe evenimente pentru comemorarea eroilor Revoluţiei. Manifestările au început în cursul dimineţii, la ora 9.30, la Cimitirul Eroilor, cu o slujbă de comemorare, urmata de depuneri de coroane.

Membrii Asociaţiei au mers apoi la Crematoriul “Cenuşa”, la monumentul de lânga Spitalul Colţea şi la Sala Dalles, pentru a depune coroane de flori şi vor participa la o slujbă de comemorare a eroilor în Piaţa Universităţii.

De la ora 13.00, la sediul Asociaţiei a avut loc un moment de evocare a memoriei eroilor din Decembrie 1989.

De asemenea, de la ora 17.00, membri ai mai multor organizaţii de revoluţionari participă la un marş pe traseul care cuprinde punctele importante ale Revoluţiei din Bucureşti, din decembrie 1989.

Dumnezeu să-i odihnească pe eroii-martiri ai Revoluţiei din decembrie 1989, fie ei militari sau civili. Oricum, toţi au devenit şi sunt Eroi-martiri! Toţi, cu preţul vieţii lor, în acele zile s-au jertfit pentru o Românie liberă şi democrată!Pentru a putea vorbi şi scrie “LIBER”, fără teama că peste noapte ar putea să dispară fără urmă.

E trist însă că epigonii zilelor noastre nu ştiu să aprecieze, la adevărata valoare, jertfa lor! Că se “împăunează” cu nişte merite care nu le aparţin.

Dar timpul le va judeca pe toate, vorba cântecului, şi istoria îi va aşeza, în cele din urmă, acolo unde le este locul.

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “21 decembrie – zi de comemorare a eroilor-martiri din Capitală”

  1. popescu says:

    de 20 de ani,in luna decembrie , asist la comemorarea circului cu eroi si revolutie …care eroi si care revolutie ?… gunoaielor societatii romanesti aparute ca ciupercile imediat dupa 1989 ,asociati in fel si fel de organizatii mizerabile,speculative ,avantajoase si mafiote ,in vazul lumii mondiale ,sustin cu nerusinare si astazi ,ideea de revolutie…ce-ar mai fi ei in afara avantajelor insusite in mod criminal si rusinos ,daca nu ar insista cu constiintele lor mizerabile ,in sustinerea unor astfel de ineptii ? Romania de azi este cea pe care au vrut-o in 1989 sub ciuperca asa zisei revolutii ,…cred ca a venit timpul ca acestora si tuturor celor ca ei ,care s-au transformat peste noapte in asa zisi patroni si oameni de afaceri ,jefuind bogatiile naturale si spirituale ale natiunii romane ,toti patriotii romani care au mai ramas in aceasta tara si care mai cred in drapelul sfant al ei ,sa ne constituim intr-o forta nationala unica si sa le dam o riposta hotarata acestor tradatori de neam si tara ,care a exploatat si exploateaza in numele asa zisei democratii ,constiintele si valorile neamului nostru romanesc ,isi plimba cadavrele inconstiente ,ei si familiile lor de carton ,in tari si statiuni de lux ,aratand sevei romanimii adevarate care se usuca vazand cu ochii ,ce rasfatati sunt copii lor de Craciun…

  2. N_V.CINCU says:

    DON “” POPESCU_ mai ATENT CU GRAMATICA,ce naiba !faci o casta de ras!

  3. STOPS says:

    E o mare provocare de la dom.POPESCU — nvcincu bati apa-n piua! Dac-ai papat macar o aplicatie-n noroaiele CINCU-lui nu mai dadeai acu… frectii de gramatics !! ESTI FAIR-PLAY?? Baga aici o LISTA COMPLETA CU EROII … NOSTRI cu doar 3 rubrici —UCIS — RANIT — VIU si apoi mai discutam … DON POPESCU varog CONTINUATI!