Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata, pe mâna cui?

De ceva vreme, observ cum agenda publică este pigmentată tot mai consistent cu scandaluri provenind din mijlocul uneia dintre cele mai respectate instituţii: Armata României.

O fi rea-voinţă? O fi întâmplare? Sau iarăşi… o fi teroria conspiraţiei, cea care ne oferă argumente pentru orice?

Personal, nu cred în niciuna dintre variante! Situaţia este pur-şi-simplu generată de oamenii politici – mici şi foarte mici – care populează birourile din clădirea din Dealul Spirii. Şi când spun “politici” mă refer şi la cei în uniformă, care s-au pus sluj la dispoziţia celor cu acte în regulă.

Ultimii ani ne-au oferit imaginea unei Armate condusă de politicieni obscuri, cu competenţe intelectuale îndoielnice şi, mai ales, uşor de folosit în scopul unor  interese politice aiurea. Ca urmare, lichelele din jurul lor au profitat, obţinând beneficii nemeritate.

Circul din ziua de azi, e doar una din consecinţele politizării liderilor militari.

De la semnarea Tratatului de aderare a României la NATO lista cu miniştrii ai apărării cuprinde, cu ceva excepţii, nume mici, pline de vulnerabilităţi, care nu-i face decât să pară ridicoli în faţa unei oştiri structurate totuşi pe o ierarhie creată pe competenţe demonstrate, cel puţin scriptic. De aici şi până la atacarea lor în spaţiul public nu a fost decât un pas.

Întrebarea care se pune e cum pot aceştia să se bată pentru interesele Armatei, ei fiind nevoiţi să se bată cu presa şi procurorii pentru scandalurile în care sunt angrenaţi ?

Din păcate, de felul în care este populat biroul ministrului Apărării beneficiază o serie de lichele, parte – îmbrăcate în uniformă militară – care-i linguşesc pentru a-şi vedea propriile interese. Consecinţa: înfiinţări şi desfiinţări de unităţi, lipsa de măsuri pentru lansarea de programe de înzestrare, acceptarea unor abuzuri, avansări dubioase, folosirea infrastructurii Armatei aiurea, acceptarea de decizii fără a oferi alternative, proastă reprezentare.  Şi lista ar putea continua.

Aşa a fost posibil ca expresii de genul “hai şefu’ să le dăm terenul că ne iese şi nouă ceva”, sau “hai să-i lăsăm şi pe ei să câştige licitaţia asta să pape şi gura noastră ceva” sau “hai să-i facem şi lu… nevasta/fata/amanta, ofiţer, că şi el e om”, sau “trece şefu’ în CV că ştii limbi străine, că dă bine”, sau “hai şefu’ doar n-o să treci în CV ca-i absolvit Ştefan Gheorghiu, trece că ai făcut ştiinţe economice” sau “hai şefu’ că am un apartament în buricu’ târgului pentru tine, las că rezolvăm noi cu formalităţile” sau “hai să-l facem şi pe el doctor,  că-i băiat bun”  să devină melodii arhi-cunoscute.

Astfel lichelele prosperează, iar fraierii de decidenţi se aleg cu dosare penale şi scandaluri de presă. Asta nu ca să-i scuz – că doar nu le-a pus nimeni pistolul la tâmplă ca să ia apartamentul, să-şi angajeze ţiitoarea pe post de consilier, să dea terenul, să zică că au absolvit facultăţi care nu există, să afirme ca stiu  limbi străine când ei habar nu au, sau să accepte contracte aiurea. Ar trebui să se ştie că exact lichelele care-i învaţă cum să facă ilegalităţile vor fi primii care-i vor da pe mâna procurorilor, şi până atunci, a şantajiştilor.

Surprinzător sau nu, Armata se bucură, după pompieri, de cea mai mare încredere a populaţiei. Dar oare, care parte din Armată? Sunt convins că e vorba de acei militari pe care conducerea politică a ţării îi foloseşte ca şi carne de tun în Afganistan, de militarii care salveaza oamenii din zăpezi şi ape umflate sau care sting focurile din păduri. Aceia într-adevăr merită respectul naţiunii, ceilalţi ar trebui să mediteze.

În acest timp şi pe acest fond, aviatorii aşteaptă avioane noi, marinarii – modernizarea navelor de luptă, infanteriştii, transportoare, pensionarii cu veniturile diminuate – revenirea acestora, cazarmarii – materiale să mai vopsească clădirile în ruină, şi toţi la un loc aşteaptă ca haina militară să nu fie terfelită exact de cei care îi sunt şefi.

Din fericire conducerea Armatei nu e formată numai din lichele. Am în imagine doi generali, activi şi acum. Unul care făcea naveta cu trenul săptămânal, undeva în Ardeal, la clasa a doua, iar un altul cu apartament dat de Armată în buricul Bucureştiului, stând într-unul din căminele de garnizoană şi umplând paharele miniştrilor Apărării, e drept la vremea respectivă era doar colonel. Care credeţi ca are mai multe stele?

În loc de încheiere

Despre fostul umplător de pahare, acum general, umbla o vorbă prin Armată. Cică, pe vremea când era colonel şi şef peste stabilimentele de relaxare ale Armatei, acesta încerca să umple paharul unui ministru al Apărării. Ministrul uimit că un colonel face pe ospătarul îi spune: “Nu am nevoie de un colonel ca să-mi umple paharul”. Colonelul, dezinvolt, îi replică scurt, milităreşte (în astfel de momente se probează cel mai bine milităria ?!): “În schimb eu am nevoie de dumneavoastră, domnule ministru”.

 

RD, InfoMondo Militar

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

31 Responses to “Armata, pe mâna cui?”

 1. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  Arhivele MAPN, înstrăinate dușmanilor României – tăcem?
  Posted on 12 mai, 2013 by eufrosin

  9 Votes

  Ați prins cumva știrea din zbor? Gestul e incalificabil, trădător, anti-Românesc în extrem. E ca și cum ți-ai da de bună voie buletinul, unui escroc pus pe rele, care se va da drept tine însuți, după ce va falsifica fotografia:

  Consiliul Memorial al Holocaustului din SUA va avea acces la arhiva MApN din perioada 1938 – 1964
  Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi Paul Shapiro, directorul Centrului pentru Studii Avansate privind Holocaustul, au semnat joi un amendament la protocolul încheiat de MApN cu Consiliului Memorial al Holocaustului din SUA prin care s-a extins accesul la arhivele şi documentele ministerului pentru perioada 1938 – 1964.
  “La solicitarea celor care reprezintă Muzeul Holocaustului de la Washington au dorit ca acel protocol încheiat cu ei să-l extindem, în sensul extinderii perioadei: 1938 – 1964. Arhivele sunt interesante şi sunt importante pentru stabilirea adevărului istoric”, a declarat Mircea Duşa.
  Ceremonia de semnare a documentului s-a desfăşurat la sediul ministerului Apărării Naţionale. AGERPRES

  MAPN-supus
  Scriu cele ce urmează siderat de nivelul la care a ajuns ticăloșia clasei politice “românești”. Detalii aici:
  Pe foarte scurt, Guvernul României a acceptat să TRANSFERE arhivele militare românești unei organizații despre care până și copii de țâță știu că se ocupă cu falsificarea Istoriei. Iar Serviciile secrete române tac mâlc, ca și Academia Română,. Nici măcar în 1945, sub ocupație sovietică, așa ceva nu a fost acceptat, decât după ce au fost făcute copii după TOATE documentele.
  Fac, de aceea, un apel la toți membrii, simpatizanții și susținătorii partidelor politice importante, actuale, să deschidă ochii, odată pentru totdeauna, și să vadă că nu sunt folosiți decât ca masă de manevră pentru satisfacerea unor interese străine Neamului românesc!
  În 23 de ani de așa-zisă democrație, au desființat industriile, au amanetat, prin îndatorarea cu multe zeci de miliarde de dolari (bani care nu se știe unde au ajuns) generații întregi, sunt pe cale să ne otrăvească apa prin substanțele folosite în fracturarea hidraulica, să scoată la mezat și pământul țării, să rupă teritoriul țării în bucăți, totul pentru că o minoritate minusculă de baroni locali și naționali să adune averi incomensurabile și să poată slugări la înaltele porți. După toate aceste cedări criminale în planul concret, patrimonial, acum se cedează practic și dreptul nostru la istorie. Se dorește că poporul român să fie șters din Istorie, iar guvernul României acceptă toate actele premergătoare acestei acțiuni!

  sclavie
  sclavie
  Dragi Români, aveți responsabilitatea, acum, în ceasul al 12-lea, de a va dezice de acțiunile acestor iresponsabili, ori pur și simplu trădători ai Neamului. Nu vă iluzionați, avantajele minore pe care le aveți acum, precum o slujbă plătită prost de la buget ori mai știu eu ce post generator de mici ciubucuri, vor dispare, căci nu vor mai fi posibilități de plată. Iar cei ce au pus gheara hulpavă pe tot ceea ce înseamnă România nu se vor opri aici. Vor exploata la sânge și munca voastră, plătind-o din ce în ce mai puțin! Iar responsabilitatea pentru toate acestea va reveni tuturor celor care, din lașitate sau oportunism, au sprijinit, sau au tăcut vinovat din gură.
  Căci, domnilor, am și vești bune: Dacă cei ce sunt plătiți să facă oficiul de sistem imunitar la statului român dorm în bocanci, se manifestă din ce în ce mai viguros și începe să se coaguleze un sistem imunitar al Neamului. Deocamdată pe zone limitate, dar importante. Vor fi tot mai mulți, pe măsură ce nemerniciile clasei politice vor fi din ce în ce mai evidente. Iar a continua să susțineți acțiunile clasei politice înseamnă să vă asumați responsabilitatea și solidaritatea cu aceasta.
  Romania, trezeste-te
  Romania, trezeste-te
  Nu de deziceri de genul sindicatului militarilor în rezervă, care nu acționează decât atunci când le sunt afectate pensiile, e nevoie, ci de o asumare fermă a calității de român. Pentru că, fraților, a fi român este și va rămâne o calitate, indiferent de propaganda neobolșevică care neagă acest lucru!
  În paranteză fie spus, după ce o viață întreagă domnii ofițeri as-au pregatit” să-și apere Țara, plătiți fiind de tot restul populației pentru a nu face nimic, atunci când a fost într-adevăr nevoie să o facă, au pus-o pe tavă dușmanilor, unii din ei participând la festinul încins pe trupul proaspăt asasinat al Țării. Judece-i Dumnezeu!
  autor: Analistu’

 2. al adin says:

  Eu sper ca unul din motivele pt care s-a admis intrarea in arhive a echipei lui Shapiro ar fi punerea acesteia in fata evidentelor istorice privind numarul real al evreilor deportati din Romania in timpul RM II. Spun aceasta pentru ca atat la muzeul holocaustului de la Ierusalim cat si in cel din SUA, Romania este suprastigmatizata iar numarul evreilor presupusi deportati din Romania, excede 600.000. La Ierusalim, zona alocata Romaniei este mai vasta ca suprafata si documentare fata de Ungaria, Ucraina, Polonia, fara sa se spuna un singur cuvant despre faptul ca mare parte dintre deportati au provenit din zonele ocupate de armata horthysta in Transilvania sau de armata germana in Ucraina subcarpatica. Evident, o singura persoana daca ar fi fost deportata in lagarele mortii trebuie sa suportam istoria. Dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa acceptam dezinformarea generatiilor si mentinerea stigmatizarii pentru ca adevarul nu se spune prin omisiune, poate chiar voita spun eu.

 3. ROBERT HORVATH SUA says:

  ROMANII NU I-AU TRIMIS PE EVREI LA HOLOCAUST ….CI I-AU SALVAT DELA HOLOCAUST.

  În data de 20 martie a avut loc, la Institutul Cultural Român din New York, un eveniment dedicat special Holocaustului din România din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. La această manifestare a participat şi o delegaţie din România, remarcându-se prezenţa d-lui general Mihai Ionescu, directorul Muzeului Holocaustului din Bucureşti. Pentru că adevărul istoric a fost prezentat unilateral şi subiectiv, am avut o intervenţie pe care, în cazul că o consideraţi pertinentă, vă rog să o publicaţi în ziarul Dvs. Redau mai jos intervenţia mea de la acest eveniment. Cuvintele sunt traduse din limba engleză, deoarece la ICR din New York este încă interzisă folosirea limbii române!

  Doamnelor şi Domnilor,

  Deoarece v-aţi referit în expunerea Dvs. la necesitatea ca generaţiile viitoare să afle adevărul despre tragedia Holocaustului şi pentru că astăzi copiii învaţă la şcoală că românii sunt vinovaţi de genocid, aş vrea ca ei să afle şi faptul că românii au fost aceia care au salvat întreaga populaţie evreiască de pe teritoriul actual al României. Asistăm la un fapt poate unic în istoria celui de al Doilea Război Mondial, anume acela că un om s-a opus presiunii germane, salvând mai mult de jumătate milion de oameni de la pieire. Acest miracol românesc se datorează în primul rând poziţiei intransigente şi plină de curaj a mareşalului Ion Antonescu. În al doilea rând, mai trebuie ţinut cont şi de caracterul specific al societăţii româneşti din perioada respectivă. Mă refer aici la Ion Brătianu, Iuliu Maniu, la partidele istorice, la Regina Elena, la Dr. Lupu, la Patriarhul Nicodim, la Mitropolitul Bălan, la întreaga Biserică Ortodoxă Română şi la mulţi alţii care au pus umărul la salvarea evreilor. Cred însă că factorul principal îl reprezintă mentalitatea, psihologia şi omenia românilor.

  Care sunt faptele istorice? După începerea războiului, se desfăşoară foarte rapid operaţiunile militare în Basarabia şi Bucovina de Nord, unde este masacrată populaţia evreiască şi unde forţele româneşti cooperează cu cele ale germanilor. În curând, în spatele frontului, apar comandourile germane specializate în operaţii de “curăţire” şi, paralel, încep deportări de familii întregi din populaţia evreiască, dincolo de Nistru, în Transnistria. Pentru mine, moartea chiar şi numai a unui singur om nevinovat reprezintă o tragedie, dar trebuie să iau în consideraţie şi statistica. Pentru că subiectul este foarte controversat, las la aprecierea audienţei să deducă adevărul – din diferite surse. Una dintre ele ar fi “Enciclopedia Iudaică”, o lucrare de referinţă, în care se menţionează cifra de 40.000 de morţi, plasând România pe locul 10, ca vinovăţie, în timp ce raportul Dvs., al Comisiei, se referă la 420.000 de victime, România ajungând pe locul 2, imediat după Germania. Ţinând seama de paritatea populaţiei, România devine, nici mai mult, nici mai puţin, prima “Killing-machine” din istoria celui de al Doilea Război Mondial!

  În aritmetica Comisiei se adaugă şi Ardealul de Nord, acolo unde populaţia evreiască a fost decimată, numai că, atunci, Ardealul de Nord se afla sub controlul maghiar. Dumneavoastră mai treceţi cu vederea şi alte fapte: că toţi bărbaţii evrei în putere au fost încadraţi în Armata Roşie, că o mare parte din populaţie a fugit în interiorul Rusiei şi că foarte mulţi evrei au murit de moarte naturală sau de boli contagioase (tifos), de care a suferit întreaga populaţie, inclusiv Armata Română. Responsabilitatea Guvernului României în aceste evenimente este mare, dar nu este greu să fie separată de responsabilitatea germanilor.

  Mă voi ocupa în continuare de momentul crucial, anul 1942, care este şters cu buretele sau distorsionat ca semnificaţie istorică. Mihai Antonescu, Ministrul de Externe, se întâlneşte cu Hitler, în acea toamnă, şi îi comunică hotărârea de a nu-i preda pe evreii din Regatul României. Vreau să vă mai amintesc, domnule general Mihai Ionescu, două documente semnificative, pe care sper şi cred că le cunoaşteţi: la o săptămâna de la această întâlnire istorică, Ion Antonescu declară, într-o şedinţă a Consiliului de Miniştri: “Nu voi face jocul rasist al germanilor şi îi voi slava pe toţi evreii mei”; după alte două săptămâni, la o altă şedinţă a Consiliului de Miniştri, Ion Antonescu declara: “Eu mi-am dat cuvântul să asigur viaţa şi libertatea evreilor şi mă voi ţine de cuvânt”. Toamna lui 1942 pecetluieşte pentru totdeauna salvarea unei întregi populaţii de la moarte, condamnată la “soluţia finală” de către Hitler.

  Mă voi referi acum la Raportul Comisiei Holocaustului, lucrare unde o reală tragedie este folosită pentru anumite interese politice. În 2002, Guvernul României, bazându-se pe documentele Arhivei Naţionale şi în conjuncţie cu toate documentele primite de la Muzeul Holocaustului din Washington, DC, decretează, fără echivoc, că pe teritoriul României nu a avut loc Holocaustul. La mai puţin de doi ani, însă, Guvernul României îşi schimbă poziţia, înfiinţând o Comisie care, bazându-se pe exact aceleaşi documente, decretează că în România a avut loc un genocid de proporţii inimaginabile. Comentariile sunt de prisos!

  Vreau să mai spun asistenţei că Raportul Wiesel de cercetare a crimelor Holocaustului reprezintă un atac fără precedent la adresa demnităţii românilor. În concluzia raportului se spune: “Românii sunt vinovaţi de genocid, chiar dacă în anumite regiuni au supravieţuit evrei”. Înainte de a intra în fondul problemei, doresc să mai remarc că “anumite regiuni” reprezintă, de fapt, România de bază, România esenţială, adică în actualele ei graniţe. Raportul aruncă o vină colectivă, acuzând de genocid întreaga populaţie românească. Această idee de vină colectivă aparţine ideologiei fasciste şi/sau comuniste, aruncând vina – reală sau imaginară -câtorva asupra unei întregi colectivităţi naţionale, rasiale sau sociale. Iar o vină colectivă nu are ce căuta în discursul unei democraţii! Se merge atât de departe încât se spune că majoritatea populaţiei româneşti a sprijinit Holacaustul!

  Mă întreb: oare cum a fost posibil aşa ceva, când faptele din Bucovina şi Basarabia au fost foarte puţin cunoscute de populaţie. Eu personal am plecat la 32 de ani din România şi nu am auzit niciodată despre aceste evenimente. România este prezentată în acest material ca o ţară fascizată şi complet rasistă. Aş vrea să-i amintesc domnului general şi cercetător istoric faptul că fascismul a fost lichidat în România cu ocazia rebeliunii legionare. Fragmentul care m-a intrigat profund este următorul: “Holocausul îşi are rădăcini adânci în istoria şi cultura română”! Această constatare aduce un atac frontal Istoriei României şi nu scapă de această decapitare niciun om politic, niciun partid istoric, niciun moment al istoriei şi nici al monarhiei. Deci, Istoria României este prezentată de Comisie în primul rând ca o istorie a antisemitismului.

  Acelaşi tratament i se aplică însă şi Culturii Româneşti. Nu scapă de “atenţia” noii inchiziţii nicio personalitate culturală, de la Alecsandri, Eminescu, Kogălniceanu, Hajdeu, Slavici etc., iar în epoca modernă nu scapă nici Emil Cioran, Noica, Mircea Eliade. Aşadar, în opinia Comisiei, Cultura Românească nu este importantă prin valenţele sale universale, ci numai prin caracterul ei rasist şi antisemit. Cu alte cuvinte, Mihai Eminescu şi ceilalţi piloni ai Culturii Româneşti sunt, nici mai mult, nici mai puţin, vinovaţi pentru cauzarea Holocaustului. Cruciţi-vă, doamnelor şi domnilor, cruciţi-vă, domnule general!.

  Concluzia acestei Comisii a dat o undă verde unei adevărate “vânători de vrăjitoare”, având ca victimă cultura şi limba naţională. Atenţia este în primul rând îndreptată asupra lui Mihai Eminescu şi a lui Mircea Eliade, fiind orchestrată din birourile preşedintelui Institutului Cultural Român (ICR), d-l Horia Roman Patapievici. Având la dispoziţie un buget de câteva milioane de dolari, având sub control edituri şi reviste culturale, el şi ciracii săi au pornit un atac delirant îndreptat împotriva a tot ce este românesc. D-l Patapievici spune în clar: “Eminescu, ca poet naţional, şi întreaga cultură naţională nu-şi au locul sub zodia internaţionalismului”. Sau: “Dacă vreţi să intraţi în Europa, trebuie să vă debarasaţi de Eminescu”.

  Dacă nu credeţi, mă voi referi la seara dedicată “Luceafărului poeziei româneşti”, desfăşurată la Consulatul General al României din New York şi boicotată de Institutul Cultural Român New York, condus de d-na Corina Şuteu, ai cărui angajaţi nu au avut decât curiozitatea de “a băga capul” la acest eveniment care a durat 6 sau 7 ore. Această manifestare a avut loc prin bunăvoinţa Consulului General al României la New York, d-l Pietro Lucian Pavoni, căruia trebuie să-i exprimăm sinceră gratitudine. Nu pot să nu adaug faptul că nu mi se permite (de doi ani!) să particip la activităţile ICR New York, deoarece am cerut să se vorbească şi româneşte la manifestările organizate de Institut (pentru participarea din această seară, a trebuit să mi se dea o derogare specială de la Washington!).

  Vreau să mai adresez câteva cuvinte doamnelor şi domnilor din spatele meu, care strigă, cu înverşunare, să nu fiu lăsat să mai vorbesc şi să fiu dat afară! Dacă Dvs. mai sunteţi azi în viaţă, aceasta i se datorează mareşalului Ion Antonescu şi – în primul rând – omeniei românilor. Este greu pentru mine să înţeleg cum mulţi români acceptă orice compromis, inclusiv acest raport degradant. La fel, nu pot să înţeleg cum mulţi evrei, în loc să fie recunoscători şi să le arate gratitudine celor care le-au salvat viaţa, stau şi aşteaptă să le mai dea încă o palmă. Un adevăr spus doar pe jumătate seamănă cu o minciună. Pe fundalul unei tragedii adevărate, asistăm aici la un atac fără precedent la adresa Istoriei şi Culturii Româneşti. Dacă vrem să ne recâştigăm demnitatea, trebuie să spunem adevărul întreg. Vă mulţumesc pentru răbdarea şi atenţia Dumneavoastră.

  Robert Horvath, New York

 4. ROBERT HORVATH SUA says:

  “Românii, criminali sau eroi?”

  Scrisoare Deschisa
  MAJESTĂŢII SALE REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI

  Sire,

  Mă numesc Robert Horvath şi sunt de profesie cineast, absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti (I.A.T.C.) şi am lucrat în mai multe studiouri mari din România, îndeosebi la Televiziunea Română. Actualmente, îmi continui activitatea la studioul meu de film, cu sedii în New York şi Tokio. Sunt cunoscut, de asemenea, sub numele de Deva (oraşul unde m-am născut) în calitate de grafician, ilustrator şi pictor.

  Majestate,

  Fiind un erou al copilăriei mele, am purtat întodeauna, în buzunarul pantalonilor, o monedă de argint cu efigia Dumneavoastră. Această monedă mi-a fost confiscată de Securitate şi niciodată înapoiată. Fiind acuzat de spionaj (prin transmiterea unor materiale filmate despre Ceauşescu spre Occident), mi-am propus ca, în cazul în care scap cu viaţă, să nu uit nimic şi să mă alătur celor care au vrut o contra-revoluţie în România. Acest lucru ar fi însemnat readucerea adevăratelor valori la vârful ţării şi reversarea revoluţiei sociale care a adus la conducere scursura mahalalelor, adunată cu pleava de leneşi de la marginea satelor. M-am alăturat celor care au vrut să reinstaureze mult hulitul regim “burghezo-moşieresc”, care, într-un timp istoric extrem de scurt, a adus prosperitate şi intrarea ţării în civilizaţia europeană.

  Am vrut să aducem înapoi un regim care să redea demnitatea Armatei Române, mereu terfelită şi acum, peste noapte, acuzată de uciderea a aproape jumătate milion de români evrei; am vrut o întoacere la Dumnezeu şi la Biserică; am vrut o reîntoarcere la adevărata cultură; am vrut o şcoală unde copiii să nu înveţe minciuni şi să vină acasă plângând auzind că părinţii şi bunicii lor au fost cei mai mari criminali de război. Am crezut în reconciliere, în iertarea celor care au greşit, dar şi în pedeapsirea celor care au ucis. Mă refer, aici, la genocidul împotriva unor oameni nevinovaţi, a căror singură vină a fost că au citit mai multe cărţi şi că nu au fost ţărani săraci. Am vrut un rege care să apere legile, Constituţia şi, implicit, să ne apere pe noi.

  Majestate,

  Am dorit ca dumneavoastră, fiind o personificare a însăşi istoriei celui de al Doilea Război Mondial, să rupeţi, în sfârşit, tăcerea, spunând adevărul că ROMÂNII NU SUNT VINOVAŢI PENTRU HOLOCAUST ci, dimpotrivă, au făcut un lucru pe care alţii nu au îndrăznit să-l gândească: AU SALVAT ÎNTREAGA POPULAŢIE EVREIASCĂ DE LA HOLOCAUST. Acest moment unic al istoriei, când un popor salvează un alt popor de la moarte, trebuie făcut cunoscut şi, sper, celebrat de evrei şi de români împreună. Este momentul, cred, Majestate, ca, prin vocea Dumneavoastră, ultima personalitate importantă a celui de-al Doilea Război Mondial rămasă în viaţă, acest miracol românesc să fie făcut cunoscut întregii lumi. Nu cred că există un loc mai prielnic pentru a spune ADEVĂRUL decât aici, la New York, la o sinagogă cu evrei români. După o introducere despre rolul monarhiei – în special al Reginei Elena, mama Dvs. -în salvarea evreilor, va veni şi rândul Majestăţii Voastre. Nu rămâne decât să spuneţi: “Eu am fost acolo şi ştiu ce s-a întâmplat. Românii i-au salvat pe toţi evreii de pe teritoriul Regatului României, regatul meu”. Aceste cuvinte, puţine dar magice, îndreptând istoria, vor reda românilor, pentru totdeauna, demnitatea furată. Veţi vorbi, probabil, cu lacrimi în ochi, despre suferinţa evreilor şi îi veţi asigura că majoritatea românilor a fost alături de ei. Astfel, în faţa unei presiuni extraordinare, având trupe germane în ţară, întreaga societate românească, monarhia, partidele istorice şi Biserica au pactizat şi conspirat pentru salvarea evreilor. Nu veţi uita să spuneţi că a existat un singur om în toată istoria războiului care i s-a opus lui Hitler, spunându-i, fără ezitare: “Nu îi dau pe evreii mei” (rostită de Mareşalul Ion Antonescu). Vă sugerez, în final, să folosiţi un citat al marelui rabin Şafran, care, vorbind de anii războiului, îşi arată iubirea şi recunoştinţa pentru “bunul şi blajinul popor român”. Un rege are datoria să spună unui popor când a greşit, să-l laude pentru bine şi să-l apere în faţa lumii când este nedreptăţit şi umilit.

  Responsibilitatea guvernului de la Bucureşti pentru crimele comise în primele două luni de război este de netăgăduit. De asemenea, nu trebuie negat faptul că familii întregi din populaţia evreiască din Basarabia şi Bucovina au fost deportate dincolo de Nistru, suferind de foame, epidemii sau de epuizare fizică. Dar, pornind de la o tragedie reală, adică moartea a câtorva mii de oameni, fapt prezentat în procesul Ion Antonescu, se ajunge la cea mai bizară deformare a istoriei. Astfel, o comisie condusă de un dezechilibrat mintal, Elie Wiesel, fără nicio competenţă legală sau vreo greutate morală, declară peste noapte România ca fiind prima maşină de ucis (“kiling machine”) din istoria lumii. Deci, Armata Română, a cărei misiune principala era recucerirea unor teritorii, fără ordine primite, fără muniţie şi disciplină germană, fără trupe şi comandouri specializate în operaţii de curăţire (SS şi EInzatszruppe) ucide aproape jumătate milion de oameni, în numai două luni, şi masacrează aproape 8 mii de bătrâni, femei şi copii pe zi (bărbaţii evrei încă în putere fiind încadraţi în Armata Roşie, iar cea mai mare parte a populaţiei evreieşti a fugit în interiorul Rusiei). Astfel, Armata Română depăşeşte cu mult performanţa maşinii de război germane, sprijinită de fasciştii ucrainieni, estonieni şi lituanieni. Pornind pe această linie a ilogicii, putem să ne întrebăm de ce ţăranii români, elementul de bază al Armatei Naţionale, având această unică pornire spre bestialitate, nu au fost folosiţi mai departe în implementarea “Soluţiei Finale” a lui Hitler.

  Nu de mult a avut loc, la Institutul Cultural Român din New York (ICR), o întâlnire cu reprezentanţii “Industriei Holocaustului” din Bucureşti, unde s-a “remarcat” d-l general Mihai Ionescu, o veche coadă de topor. Atunci, am reuşit, printr-o intervenţie foarte dură şi percutantă, să-i ridiculizez şi-i să trimit acasă cu coada între picioare pe reprezentanţii celei mai tragicomice comisii din istorie: Comisia Wiesel. Prima şansă a fost dată de Guvernul României în 2002, care, bazându-se pe documentele Arhivei Naţionale şi în conjuncţie cu documentele primite de la Muzeul Holocaustului din Washington, DC, decretează, fără niciun echivoc, că PE TERITORIUL ROMÂNIEI NU A AVUT LOC HOLOCAUSTUL. La mai puţin de doi ani, însă, acelaşi Guvern al României îşi schimbă poziţia, înfiinţând o Comisie care, bazându-se pe aceleaşi documente, decretează că

  ÎN ROMÂNIA A AVUT LOC UN GENOCID DE PROPORŢII INIMAGINABILE!

  Şi, pentru ca absurdul să fie total, după negarea Holocaustului, acelaşi guvern, în acelaşi an, 2002, scoate un decret-lege prin care negarea Holocaustului este pedepsită cu până la 15 ani de închisoare! Admiţând că, în cazuri grave, se poate aplica această lege şi retroactiv, ar fi normal ca însăşi guvernul să-şi afle locul cuvenit în spatele gratiilor! Creat la comandă, pentru câştigarea unor avantaje politice, Raportul Comisiei spune că “România a ucis, a ucis, a ucis”. Asfel, se spune, fără clipire, un mare neadevăr cutremurător: “În România a fost decimată întreaga populaţie evreiască, cu excepţia unor regiuni unde au supraveţuit”. I-am asigurat pe membrii delegaţiei că adevărul este exact invers şi că aceste câteva regiuni reprezintă, de fapt, actualul teritoriu al României. Mă întreb ce trebuie aruncat mai întâi în lada de gunoi a istoriei: guvernul sau autorii acestu raport. Concluzia înebunitoare a comisiei “ROMÂNII SUNT VINOVAŢI DE GENOCID” nu trebuie lăsată fără un răspuns. Când cineva vine la tine acasă şi te face criminal, cred că este cazul să îi arăţi, fără ocol, uşa. Cred că nu este prea târziu, Majestate, să faceţi acest gest, în numele tuturor.

  Istoria este făcută întodeauna de învingători. Dar, atâta timp cât nu se spune răspicat că a existat un singur om în întreaga istorie a celui de al Doilea Război Mondial care s-a opus lui Hitler, salvând jumătate milion de suflete de la moarte sigură (Mareşalul Ion Antonescu) rămânem în minciună. Nu putem nega opinia lui Goebels, căpetenia nazistă, care, în jurnalul personal, spune: “M-am dus de mai multe ori la Hitler şi i-am spus că Antonescu conduce cu ajutorul duşmanilor noştri. Sub nasul nostru pleacă nenumărate vapoare cu evrei spre Palestina. S-a ajuns să se trimită alimente pentru evreii români din Franţa”. Cred că sunteţi de acord să-l credem mai degrabă pe Goebels (acesta avea zeci de agenţi la Bucureşti, care îi spuneau adevărul), decât pe Wiesel, care are mii de agenţi locali care se încurcă însă în minciuni.

  Dacă de pe teritoriul Regatului României nu a fost trimis niciun evreu spre lagărele de concentrare naziste, nu aceeaşi soartă au avut-o cei surprinşi de război pe teritoriul german sau pe al axei fasciste. La ordinele Mareşalului Antonescu, Guvenul României a făcut eforturi extraordinare pentru a-i încuraja pe evrei, a le face viaţa mai uşoară şi a salva mii de oameni de la moarte sigură. Prin acţiuni disperate, contra cronometru, oamenii Mareşalului Ion Antonescu scot din trenurile morţii zeci de famili, opresc arestări şi execuţii în ultimul moment sau dau zeci de paşapoate în alb cu nume româneşti. După cum reiese din documente, s-a încercat de multe ori scoaterea evreilor români chiar şi din lagărele de concentrare. Pentru că documentele esenţiale a activităţii statului român pentru salvarea evreilor de la moarte sunt ascunse în raport, pun sub semnul întrebarii onestitatea, imparţialitatea şi chiar legalitatea Comisiei Wiesel. Astfel, în directiva guvernului din toamna anului 1942 se spune, cu claritate:

  “Întrucât în România evreii sunt consideraţi cetăţeni români, ei trebuie să se bucure şi în străinătate de protecţia statului român”. În final, se cere să se intervină pentru recuperarea averilor evreilor români aflaţi pe teritorul Reich-ului. Ca urmare a faptului că Mareşalul Ion Antonescu cerea înapoierea “evreilor săi”, în răspuns, Ministerul Afacerilor Străine al Franţei comunică, în ianuarie 1943, Legaţiei Române de la Vichy, că este favorabil repatrierii evreilor români aflaţi în Franţa. La 28 mai, Ministerul Afacerilor Străine şi Direcţia Generală a Poliţiei stabilea normele în vederea “revenirii în ţară a evreilor cu drepturi foarte bine stabilite la cetăţenia română şi a căror primire în România a fost admisă în mod excepţional, dintr-un spirit de umanitate faţă de situaţia grava ce li s-ar fi creat în străinătate”.

  În urma instrucţiunilor personale ale ministrului român de Interne, Mihai Antonescu, din 6 aprilie 1943, Legaţia României din Berlin a adresat (pe 12 aprilie) o notă către Auswärtiges Amt, solicitând o intervenţie la serviciile germane competente şi în special la Geheimestaatspolizei (Gestapo) pentru eliberarea cetăţenilor români nearieni arestaţi după 31 martie 1943 şi acordarea vizelor de plecare în România. Din “raţiuni politice”, Auswärtiges Amt a dat curs cererii. În circulara trimisă de Sicherheitsdiest (Serviciul Secret-SD) la 30 aprilie către unităţile din subordine se cerea acestora să înceteze arestările în rândul evreilor români, iar la Bruxelles, consulul român se duce personal la Gestapo, cerând sistarea arestărilor şi deportărilor şi obţine, la 6 mai, eliberarea celor arestaţi. Peste o săptămână, Legaţia germană anunţă “că au fost luate măsuri să nu mai fie arestat niciun supus român”. În decembrie 1943, a început acţiunea pentru salvarea evreilor din Italia şi Grecia. În scurt timp, sub nasul nemţilor, evreii sunt aduşi în ţară. Primăvara anului 1944 va intra în istorie ca un miracol românesc: MAREŞALUL ION ANTONESCU SALVEAZĂ 11.000 DE EVREI DE LA HOLOCAUST, trimiţând instrucţiuni Legaţiei Române din Budapesta să dea viza de intrare în România (9.837 de vize) pentru mii de evrei unguri şi străini aflaţi în Ungaria.

  Un document de extraordinară importanţă îl reprezintă şi raportul generalului Ion Gheorghe, ministrul de la Berlin, care descrie eforturile susţinute ale diplomaţiei româneşti pentru a-i salva pe evreii români aflaţi deja în lagăre. El precizează: “atitudinea hotărâtă din partea noastră, declarând formal că înţelegem să ne rezervăm drepturile suverane asupra cetăţenilor români, oricare ar fi originea lor. Astfel, nu poate fi acceptată internarea de către Germania a evreilor supuşi români”. Raportul ajunge la Mihai Antonescu, în 22 octombrie 1943. În perioda următoare, prin legaţia de la Berlin, s-au făcut noi intervenţii în sprijinul evreilor români din lagăre. În luna mai 1944, ministrul de la Berlin primeşte o telegramă disperată de la Bucureşti: “nu este posibil să ne dezinteresăm de soarta cetăţenilor noştri nearieni care solicită protecţia la care au drept legal… Vă rog deci să binevoiţi a face tot ce stă în putinţă pentru ocrotirea, eliberarea şi repatrierea celor în cauză”.

  Îi asigur pe toţi cei interesaţi că documentele pe această temă sunt numeroase şi intenţionez să le strâng într-o carte intitulată “Omenia” (Antonescu şi românii salvează evreii de la Holocaust). Am citit multe documente şi niciunul nu m-a uimit şi cutremurat precum cel datat 27 aprilie 1944, prin care Guvernul Român, prin Radu Lecca, cere oficial şi fără menajamente repatrierea evreilor români internaţi la Bleichauer şi Auschwitz (document B’nai B’rith international). Într-o ţară ameninţată cu ocuparea completă de către germani, înlăturarea lui Ion Antonescu, abolirea monarhiei, deportarea tuturor evreilor şi instalarea lui Eichman la Bucureşti (operaţiuni paralele “Margarethe 1” – Ungaria şi respectiv “Margarethe 2” – România) o ultimă încercare de a salva evreii români de la o moarte sigură mi se pare un act de o demnitate sublimă.

  Comisia Elie Wiesel pentru studierea Holocaustului îşi intitulează “opera” Raport Final. Dar, pentru că au apărut noi cărţi menţionând 800.000 de victime pe teritoriul controlat de autorităţile române, mi-am dat seama că această statistică nu se va opri niciodată. În consecinţă, cred că este cazul ca orice român sau evreu care gândeşte raţional şi are bun simţ să se opună acestui monstru care a luat-o razna. Trebuie să menţionez că Comisia Wiesel a dat undă verde unei adevărate vânători de vrăjitoare şi de antisemiţi, având ca victimă cultura şi limba română. Astfel, aici, la New York, la Institutul Cultural Român (director pe Corina Şuteu), Eminescu este boicotat, iar folosirea limbii române este absolut interzisă. Pentru că demolarea statuii poetului naţional este aproape desăvârşită şi limba română declarată periculoasă, nu rămâne decât să aşteptăm interzicerea arborării steagului tricolor.

  O altă consecinţă a acestui raport este acerbarea antisemitismului şi a sentimentelor antiamericane. Minciuna, exagerările fără limite şi călcarea în picioare a demnităţii oamenilor nu putea să nu creeze resentimente şi chiar ură. Poate că inteligenţa evreiască va realiza într-o bună zi că această politică de tip “bumerang” este contraproductivă şi chiar periculoasă pentru viitor. România a fost o ţară care i-a aşteptat pe americani, iar acum abia aşteaptă ca ei să plece. Dar nimic nu depăşeşte în gravitate faptul că toţi copiii învaţă la şcoală că fac parte dintr-o naţiune de criminali. Aici nu mai este loc de întors, pentru că se merge prea departe. Fiecare părinte, indiferent dacă este român, ungur, evreu sau ţigan (ordinea nu contează), are datoria morală să rupă paginile pline de minciuni ordinare din cartea de istorie în faţa copiilor şi a întregii familii. Fiecare profesor are datoria să vorbească despre omenia şi curajul românilor care au salvat de la moarte o jumătate million de oameni nevinovaţi, chiar dacă această lecţie nu face încă parte din programul de învăţământ. În acest fel, vom face un prim pas spre recâştigarea demnităţii noastre, iar copiii noştri se vor întoarce de la şcoală cu fruntea sus.

  Majestate,

  Un rege are datoria să ne apere istoria, cultura şi să fie alături de noi la nevoie. Cred că sunt în asentimentul ţării să vă rog să vă ridicaţi în ceasul din urmă şi să spuneţi ADEVĂRUL. În acest fel, veţi recupera istoria şi onoarea tuturor. Când va veni momentul, veţi mulţumi destinului care v-a dat şansa să faceţi ceva important pentru trecutul, prezentul şi viitorul ţării. Majestate, vă găsiţi la o ultimă încrucişare de drumuri, având posibilitatea de a pleca spre istorie ca REGELE MIHAI I al ROMÂNlEI sau ca un Mihai oarecare, în curând uitat de toţi.

  ROBERT HORVATH (Deva) New York

 5. Trofin says:

  Nu cred ca lovi permanent in haina militara este o solutie pentru producerea de satisfactii sau pentru a indrepta lucrurile . Cei care sunt in stare sa afirme public opinii cu privire la haina militara ( nu apelez la expresii precum onoare , calitate , capacitate , barbatie , pregatire , cultura , etc. ) ar trebui sa combata pe aceia care ataca armata in ansamblul ei , nu in particular. Cei care ataca armata in ansamblul ei sunt din presa scrisa si vorbita ( ziaristi literati precum Radu Banciu de la B1- Tv, altii de pe la Adevarul si Evenimentul Zilei , etc. ), sunt politicieni si analisti politici , sunt fosti militari in termen frustrati din cauza ca au fost tratati in armata dupa aptitudini , sunt foste cadre didactice care au fost apostrofati din cauza proastei instruiri a tinerilor recrutati pentru satisfacerea stagiului militar obligatoriu , etc . Este dureros faptul ca nici un formator de opinie din mediul militar nu explica celor din media si din politica care este rostul reintregirii pensiilor pensionarilor din mediul militar . Se lasa sa balteasca ideia precum ca pensionarii militari se zbat sa le creasca pensiile in timp ce marea masa a celorlanti pensionari se zbate in austeritate. Falsa aceasta pozitie !. Niciun pensionar militar , cu pensie micsorata in urma proceselor de aplicare a Legii 119/2010, nu a pronuntat sintagma “vreau sa-mi creasca pensia micsorata “. Nu , toti au strigat si striga ,( din pacate in van ! ) sa li se aplice principiul cuantumului cel mai avantajos , asa cum a fost aplicat si celorlanti pensionari cand li s-a schimbat metoda de calcul. Aceast adevar trebuie trambitat si nu atitudini precum “sa luam de la alti bugetari bani ca sa le dam pensionarilor militari ” cum ingaima un individ cu functie mare prin statul roman. Despre gainari , potlogari , ce sa zicem , Romania este plina asa ca si armata se bucura de aceleasi particularitati. Cum nu putem spune ca Romania nu este o tara de borfasi la fel , si despre armata , in ansamblul ei , nu putem spune ca este o armata de borfasi . Ar fi prea de tot !.

 6. ROBERT HORVATH SUA says:

   MILITARI AI ARMATEI ROMANE ! A SOSIT MOMENTUL CA ALATURI DE TOTI OAMENII
  DE BINE SA SALVATI ONOAREA ARMATEI ROMANE. ADEVARUL TREBUIE SPUS.
  MARESALUL ANTONESCU SI BUNATATEA ROMANILOR A SALVAT POPULATIA EVREIASCA
  DELA HOLOCAUST. RIDICATI-VA IMPOTRIVA CELEI MAI MARI MINCIUNI DIN ISTORIE.

  CONTRASEMNATI SCRISOAREA CATRE REGELE MIHAI !

  Cu acordul redactiei trimite-ti semnatura catre INFO MONDO MILITAR.

 7. gheo says:

  “robert horvath sua”, mai nene, mihai 1 a fost cele care a participat cu fratii lui comunistii la “vanzarea maresalului antonescu catre rusi”, a fost “iuda pentru maresal si pentru noi”, cum naiba sa recunoasca asta si … altele, mai omule, coboara cu “picioarele pe pamant” !.

 8. karadeniz says:

  @al adin
  Al doilea război mondial nu a durat totuşi până în 1964, perioadă până la care a fost extinsă cercetarea arhivelor militare.
  Interesant cum permitem accesul multora la astfel de documente iar CMZ-urile nu permit pensionarilor militari accesul la propriile memorii.

 9. al adin says:

  @redactia
  As vrea sa raspund la intrebarea dvs: care are mai multe stele? Evident cel de la logistica, care va intra, probabil, si el in lotul celor cu case de serviciu luate prin fals in declaratii. Cat despre cel care facea naveta cu trenul, cred eu ca la Cluj, nu are cum sa aiba mai multe stele deoarece cariera la comanda si operatii si caracterul integru si modestia nu iti aduc recunoasterile meritate.

 10. al adin says:

  Stimate domn, credeti-ma ca eu vorbesc din ce am vazut!

 11. eu says:

  iar latra debilul asta…

 12. Dax says:

  TROFIN ZICE…,,Se lasa sa balteasca ideia precum ca pensionarii militari se zbat sa le creasca pensiile in timp ce marea masa a celorlanti pensionari se zbate in austeritate. Falsa aceasta pozitie !. Niciun pensionar militar , cu pensie micsorata in urma proceselor de aplicare a Legii 119/2010, nu a pronuntat sintagma “vreau sa-mi creasca pensia micsorata “. Nu , toti au strigat si striga ,( din pacate in van ! ) sa li se aplice principiul cuantumului cel mai avantajos , asa cum a fost aplicat si celorlanti pensionari cand li s-a schimbat metoda de calcul. Aceast adevar trebuie trambitat si nu atitudini precum “sa luam de la alti bugetari bani ca sa le dam pensionarilor militari ” cum ingaima un individ cu functie mare pri…
  Tu te auzi ce ..zici ! Esti si RIDICOL si mai ales IPOCRIT!!

 13. dracula2 says:

  Baga tare Dax -cezare ! Musca-i n nu-i lasa !

 14. al adin says:

  Mea culpa pt raspuns incomplet. Din cate stiu, ultimii prizonieri de razboi romani repatriati din fosta URSS au venit in tara prin 1964. Presupun ca, in conditiile in care se urmareste verificarea soartei tuturor romanilor de etnie iudaica din Romania, se va apela si la arhivele cu privire la acest subiect. Nu se deschid toate arhivele pentru acea echipa. Este necesara verificarea numarului, parte din chestiuni ca istorie apare si in materialele prezentate in comentarii, deoarece s-a cuantificat numarul tuturor persoanelor cautate/date disparute de catre membrii familiilor, prieteni, cunostinte, astfel incat o persoana poate fi cuantificata de mai multe ori si, ca urmare, numarul total sa fie incorect marit. Repet, chiar daca o singura persoana ar fi fost deportata si lichidata de o ideologie dementa, faptul ramane ca o pata in istorie, iar negarea/ascunderea fac mult mai mult rau decat lamurirea lucrurilor.

 15. Trofin says:

  Imperatore, constat ca nu ai proprietatea cuvintelor . Nu incerca sa ma atragi intr-un dialog. Daca as accepta sa dialoghez cu un badaran ar insemna ca ii accept si badaraniile. Nu accept !

 16. Dax says:

  Bine ..continua sa bati campii..fara gratie! Pacat!!

 17. ANDU says:

  TIGANUL CEZAR AKA DAX,ARE PROBLEME PSIHICE GRAVE.
  PAI NU ASTA VOR PENSIONARII MILITARII,REINTREGIREA PENSIILOR MILITARE?
  NOI NU SUNTEM TARFE CA TINE,SA NE FOOTEM IN COOR,PENTRU 100 DE LEI PRIMITI IN PLUS LA PENSIE.

 18. LoremIpsum says:

  Da’ pentru 200 de lei merge?

 19. Nea Corleone says:

  io pt 200… mai.. mai ca i-as da-o lu’ andu la “vorbitoare”

  BAAA DA VREAU BANII INAINTE!! DUPA CARE POT SA-L FAC PE ANDU SA SCRIE CU minuscule NU MAJUSCULE ca o sa aiba gura ocupata si nu va putea sa mai urle

 20. LoremIpsum says:

  Don, cu 400 il facem in duet din ambele capete, o sa arate precum mielu’ la protap.

 21. eu says:

  S-a dus dracului Armata. Se pare ca Zisu este noul sef S.M.F.T. Urmeaza fortele terestre la conducerea S.M.G. Sa traim bine !

 22. Marlon Juvet says:

  @eu: Personal, nu cred că nesimţirea poate fi înpinsă până într-atât încât să îl pună pe ăla la S.M.F.T. Cred că bateţi câmpii (şi asta fără prea multă graţie).

 23. karadeniz says:

  Se pare că a fost o tentativă de numire a acestuia dar ar fi renunţat.
  Deşi nevăzută, există o luptă aprigă a forţelor politice pentru a-şi numi oameni fideli în structurile centrale ale armatei.

 24. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  Drama armatei române
  21 mai 2013 Scris de Marin Neacsu

  ZEGHE

  Generalul Oțelea îmbrăcat în zeghe.

  Generalul Popescu îmbrăcat în zeghe.

  Generalul Bădălan îmbrăcat în zeghe.

  Generalul Cioflină îmbrăcat în zeghe.

  Generalul Degeratu cercetat .

  Generalul Chelaru cercetat.

  Eu mă întreb de ce toți șefii SMG sunt îmbrăcați în zeghe.

  Trei din cei enumerați mai sus au fost condamnați cu suspendare, dar condamnați iar zeghea chiar dacă nu se poartă, se simte. Cinci dintre cei enumerați mai sus sunt generali cu 4 stele și au fost șefi ai SMG după 1990. Unul dintre ei a fost condamnat azi, odată cu Becali.

  Televiziunile prezintă toate fără excepție drama lui Becali, dar nici una nu prezintă DRAMA ARMATEI ROMÂNE. Nu voi comenta situația lui Becali, are cine să îi plângă de milă. Pentru mine cazul Becali este lipsit de relevanță. Dacă ar fi să comentez aș comenta doar două aspecte sau aș pune două întrebări :

  De ce a stat SRI-ul la pândă și de unde a știut că verdictul va fi cu condamnare încât să îl ridice de pe aeroport aproape ilegal pentru a nu fenta închisoarea?
  De unde a știut Becali că verdictul va fi cu condamnare încât a încercat să pară că este liniștit, a fost la meciul Stelei și a plecat în timpul meciului ( sperând să înșele sau să adoarmă vigilența paznicilor de la SRI) direct la aeroport având pregătit un avion al lui Țiriac? Ca întrebare suplimentară ar fi una retorică: cât de prost să fii să crezi că poți pleca din țară cu avionul fără să știe organele ?Nene Becali, eu când plec la țară -nu din țară- fără să spun nimănui, pe facebook apare nici eu nu știu cum : ”la moșie” ca locație. De unde dracu or ști ăia nu știu, dar nu mă cheamă Becali și nu am dosar penal.

  Să revin la subiect. Trei din ultimii 7 șefi ai SMG au suferit condamnări, trei sunt încă cercetați cu acuzații foarte grave, ceilalți nu știu dacă dorm liniștiți și nu cumva așteaptă și ei să fie chemați în dosarul case pentru generali. Ce mai au în comun acești generali în afară de gradul de general și funcția de șef al SMG ? TOȚI DAR ABSOLUT TOȚI AU INTRAT ÎN VIAȚA POLITICĂ. Asta este știut, recunoscut. Ce nu vor să recunoască nici unul, este momentul în care au fost racolați în partidele politice, pentru că nu trebuie să ai diplomă de doctor fie ea și luată cu copy-paste, ca să îți dai seama că anumite funcții și grade nu sunt accesibile dacă nu ai ”chemare”, ”strigare” sau susținere politică. Din cauza asta a întors domnul președinte Băsescu proiectul de modificare a Statutului Cadrelor Militare de la promulgat, pentru că i se lua dreptul de a decide el soarta generalilor.

  Nimeni absolut nimeni nu discută acest subiect, nu vede până unde ajunge corupția și cum se subordonează interesele naționale unor interese personale de grup sau de partid. Nimeni nu vrea să vadă că cei mai importanți oameni din armată cei care trebuie să vegheze la apărarea țării, veghează de fapt la apărarea intereselor celor care i-au promovat, propulsat și numit pe funcțiile supreme în armată. Fiecare gest de ”bunăvoință” se plătește și pe lângă plata în avansări în rezervă pe ochi frumoși a colegilor de partid, pe lângă plata în contracte ale unor firme de partid cu armata, pe lângă vânzările de armament și tehnică militară unor firme agreate de conducerile de partid și de stat, uite că acești mari șefi ai armatei mai plătesc și cu libertatea odată ce și-au încheiat misiunea și au trecut în rezervă. Și pun din nou întrebarea pe care i-am pus-o și lui Becali: cât de prost să fii sau cât de ahtiat după putere încât să accepți să te compromiți în halul acesta acceptând să fii promovat știind că vei plăti cu vârf și îndesat fiecare colț de stea ? Ce mecanism transformă militarul în infractor ce mecanism transformă onoarea în dezonoare cinstea în rușine, datoria față de țară în datorie față de partid, demnitatea în corupție? Ce criterii stau la baza promovării acestor oameni în funcțiile supreme în armată și cine îi alege?Premierii, președinții ,miniștrii apărării? Atunci eu aș chema în instanță pe toți cei care au propus și numit acești infractori în poziția de șefi ai SMG.Toți cei care i-au numit, avansat, promovat poartă aceeași vină ca și cei găsiți vinovați de instanță, pentru că în numele lor și sub pulpana lor au făcut tot ce au făcut.

  Asta e drama acestei țări, asta ar trebui să dezbată televiziunile, nu ce a face George Becali, cel care a sfidat prin atitudinea lui nu doar instituțiile statului ci și instituția bunului simț. Toate televiziunile se întreabă de ce a fost condamnat Gigi Becali, circarul de serviciu al televiziunilor, dar nimeni nu se întreabă de ce a fost condamnat un fost șef al SMG, ceea ce mi se pare mult mai grav și mai îngrijorător. Poziția și implicațiile actelor lui Cioflină sunt mult mai importante pentru țară și securitatea acestei țări, decât serele sau ferma cu pui a lui Becali. Cine și când va face o analiză și o anchetă serioasă care să scoată la iveală mecanismul prin care șefii armatei devin infractori de rând ?Cine va aduce în fața instanței pe cei care i-au corupt pe acești generali sau i-au determinat să comită acte ilegale prin care erau avantajațe anumite persoane legate de un partid sau altul ? Cine și când va analiza pe mâna cui a fost și este dată apărarea acestei țări ? ESTE CINEVA INTERESAT DE ADEVĂRATELE PROBLEME ALE ȚĂRII SAU DISCUTĂM BECALISME? Când se vor decide acești generali să spună lucrurilor pe nume și să spună cine sunt adevărații beneficiari și sforarii faptelor pentru care au fost ei condamnați ? Oare cei care sunt acum la conducerea armatei și care încă se simt protejați pentru că au rudele la putere, realizează că le va veni și lor rândul? Cât de indiferent să fii față de propria familie încât să accepți compromisuri pentru care vei plăti mai târziu cu libertatea? Acum toți se gândesc la fetele lui Becali dar el s-a gândit la ele când a făcut ce a făcut ? Sau credea că dacă va trece dintr-un parlament în altul și dintr-un partid în altul este imun și nu i se poate întâmpla nimic?Așa să fi gândit și generalul Cioflină, sau Bădălan? Domnule ministru al apărării, apropo, când faceți public rezultatul auditului cu privire la revizuirea pensiilor militarilor? Pe cine acoperiți păstrând la secret rezultatele unei anchete oficiale? Pensionarii au început să primească alte decizii de pensionare, cu alte sume, cu alte pensii diminuate din cauza unor abuzuri ale unor funcționari care au executat ordine verbale mai mult sau mai puțin legale. De ce plătesc pensionarii pentru aceste abuzuri? Unii plătesc cu viața pentru faptele altora iar dumneavoastră domnule ministru comiteți un alt abuz, acoperind aceste abuzuri și neluând măsuri împotriva celor care sunt adevărații vinovați. Tot la comanda de partid, faceți asta ,ca și Bădălan, sau din proprie inițiativă? Aveți datoria domnule ministru al apărării să faceți public rezultatul auditului și să vă cereți scuze tuturor pensionarilor care sunt batjocoriți în continuare mai mult decât sub regimul Boc și să luați măsuri să plătească cei care se fac vinovați cu adevărat, nu cei care sunt batjocoriți. DOMNILOR GENERALI, STIMATE CADRE ALE ARMATEI ROMÂNE, NU VĂ MAI LĂSAȚI BĂGAȚI ÎN PUȘCĂRIE DE OAMENII POLITICI , NU MAI RĂSPUNDEȚI LA COMENZI POLITICE, NU MAI INTRAȚI ÎN JOCURI POLITICE, NU VĂ MAI LĂSAȚI CORUPȚI.

  Drama armatei române este că este dată și lăsată pe mâna unor politicieni lipsiți de scrupule, care murdăresc tot ce ating, tot ce privesc chiar.

  Drama armatei române o constituie faptul că ciobanii, agramaţii, canacheii, doctorii “xerox” , “vaporenii” îi conduc destinele, îi pervertesc conştiinţele, îi corup comandanţii şi ca o culme a ironiei, când câte unul ajunge în puşcărie, media, lumea le plânge de milă tot lor. Ce blestem ne apasă ?

  GENERALUL CIOFLINĂ ÎMBRĂCAT ÎN ZEGHE…
  Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe

 25. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  Se cam zice ca…. Avem generali, nu avem armament….
  Ce o fi adevarat din aceasta “poveste”??
  CAM LA GRAMADA SUNT ACUZATI GENERALII… POLITICIENII, NU PREA APAR…
  România traficanților de arme și complicii lor
  Simona Ela Fica
  Intr-un articol anterior am aratat cum generalii armatei romane au derulat un diabolic razboi radio-electronic sub masca caruia, dupa 22 decembrie 1989 au omorit peste 1.000 de romani pentru a justifica legitimitatea loviturii de stat prin care au reinstaurat regimul capitalist, inscaunindu-l presedinte pe Ion Iliescu. Intr-un alt articol, am demonstrat printr-o aplicatie strategica, cu date cit se poate de reale, ca dupa un proces de autodistrugere care a durat 22 de ani, armata romana ar fi pulverizata dupa primele 4-6 ore ale unei agresiuni cu forte conventionale si cu efective inferioare numeric, din partea Federatiei Ruse. Motivul constituindu-l absenta cu desavirsire a unor intregi categorii de armament, inregistrata la toate categoriile de forte armate.
  Categorii intregi de arme care au fost vindute pe bani buni in zone supuse embargoului international, umplind buzunarele criminalilor asa-zisei revolutii(COMERTUL CU ARME SE FACE CU APROBAREA SEFULUI CSAT, PRESEDINTELE ROMANIEI-TRAIAN BASESCU). Arme care n-au mai fost niciodata inlocuite in inzestrarea armatei, cu altele, cu caracteristici egale sau mai performante.
  Generalii armatei romane, in complicitate cu conducerea politica au desfiintat singurele noastre unitati de rachete sol-sol ( Brigada 37 dislocata la Ineu si Brigada 8 la Tecuci ).
  Cele 400 de rachete operativ-tactice (ROT) care asigurau “scutul” militar al României au fost prăduite la adăpostul integrării noastre în NATO. Concret, este vorba despre sistemele de rachetele ale artileriei, de tip Frog 3 si Frog 7, cu o singura treapta, utilizind combustibil solid.
  “Casarea” rachetelor s-a facut ca urmare a emiterii Hotaririi nr. 0103/1997 a CSAT, referitoare la restructurarea unor Mari Unitati si unitati din compunerea la pace Sistemului National de Aparare, intarita prin Hotarirea de Guvern nr.110/14.04.1997.
  Oficial, armata a comunicat că “rachetele si instalatiile de lansare au fost valorificate incepind cu sfirsitul anul 1996, prin C.N. “Romtehnica” SA; Am încercat sa aflam, totusi, cit a costat afacerea “casarii” rachetelor. De la MApN n-am aflat nimic.
  Asadar, o afacere de sute de milioane de dolari a fost trecuta la secret.
  In conditiile in care o singura racheta de acest tip se vinde pe piata neagra a “dealerilor mortii” cu cel putin de 250.000 de dolari, se poate spune ca afacerea ROT se cifreaza la peste 100 de milioane de dolari.
  N-am pus la socoteală masinile de incarcare si lansare (TEL), transportul si nici costul operatiunii de “casare”.
  S-a stabilit ca echipamentele noastre sa fie transportate prin Africa de Sud si dezmembrate in SUA sub coordonarea serviciilor din Israel. Din surse SIE s-a aflat ca rachetele operativ-tactice nu au ajuns niciodată în Statele Unite.
  Rachetele au fost îmbarcate pe nave transcontainer ale companiei de transport naval israelian ZIM, care este prezentă la Constanţa, încă din anul 1976. Totul s-a desfăşurat sub supravegherea directă a lui Eliezer (Eli) Pincu, şeful Directorarului de Securitate al Ministerului Apărării din Israel, evreu născut la Galaţi.
  Vechi ofiţer de informaţii, Pincu a lucrat în ministerul apărării israeliene încă din anul 1970.
  Până de curând, Pincu a fost ataşat militar la Misiunea Europeană din Paris (MOD). De acolo, a fost numit şeful Departamentului de Control al Exporturilor (ECD) din ministerul apărării israelian. ECD preluind competenţele în materie de licenţiere şi exporturi militare de la SIBAT, echivalentul SRI-ului nostru. S-a mai stabilit ca o comisie formată din ofiţeri SIE şi MApN să asiste la distrugerea echipamentelor. La vremea aceea, armata funcţiona sub ministeriatul lui Gheorghe Tinca, iar Serviciul de Informaţii Externe era condus de Ioan Talpeş.
  Fortele armate din Romania s-au gasit, intre 1995-1997, in stadiul Procesului de Planificare si Analiza, in care intreg arsenalul lor a fost verificat si inventariat de experti militari ai Pentagonului. Romania n-a avut niciodata in inzestrare rachete Scud (functionind cu combustibil lichid si cu o raza de actiune de 300-550 km) precum cele utilizate de Irak, pentru ca tara noastra era considerata de sovietici ca facind parte din esalonul 2 al Tratatului de la Varsovia si nu ni le-au oferit nicioadata la export. Argumentul servit de sovietici fiind acela ca un cerc cu raza de 300-550 km plecat din oricare punct al granitelor Romani nu intilnea decit teritoriul vecinilor, adica tot state comuniste. Ungaria si Polonia le-au avut insa in dotare si dupa 1989.
  Asadar, singurele rachete sol-sol din dotarea trupelor de uscat romanesti din 1989 erau cele cunoscute in cod NATO drept FROG-3 ( 3 baterii x 8 de lansatoare montate pe sasiu auto x 8 rachete pentru fiecare lansator ) si Frog-7b ( 3 baterii x 8 de lansatoare auto LUNA-2M x 8 rachete pentru fiecare lansator ) a caror raza de actiune era de 27 km, repectiv de 68 km. Ele au fost denumite R.O.T de catre generalii de la departamentul de inzestrare al MApN dupa esalonul pe care acestea il sprijinea cu foc.
  De exemplu divizionul de rachete FROG-3 se gasea in compunerea diviziei de tancuri, divizia de tancuri constituind dupa normele stiintei militare esalonul tactic.
  Rachete Frog-7
  Rachete Frog-7
  Brigada de rachete FROG-7, organizata si ea pe divizioane, era subordonata Armatei de arme intrunite, care constituia esalonul operativ. Numai ca pe plan international exista deja o clasificare universala a tuturor rachetelor balistice, care nu le includea pe cele ale unitatilor artileriei terestre, cu raza de actiune sub 300 km, pe care le considera rachete tactice cu raza scurta ale artileriei.
  Conform clasificarii internationale, rachetele balistice cu raza scurta de actiune sunt considerate cele cu raza cuprinsa intre 300 si 1.000 km. Intre 1.000 si 3.000 km avem de-a face cu rachete balistice cu raza medie de actiune. Intre 3.000 si 5.000 km rachetele sunt balistice cu raza intermediara, iar peste 5.500 km sunt rachete balistice intercontinentale.
  De la prima vedere pare dubios traseul navelor transcontainer ale companiei de transport naval israelian ZIM, care au incarcat rachetele Frog la Constanta pentru a le duce in Israel. Pare inexplicabil modul in care odata iesite din marea Neagra si marea Egee direct in marea Mediterana, in loc sa vireze stinga, navele israeliene avind la bord agenti ai Mosad, au inconjurat intreg continentul african, facind si o escala in Africa de Sud, dar tintind sa ajunga din nou in marea Mediterana si de acolo in Israel. Numai ca lucrurile s-au limpezit de la sine.
  Human Rights Watch a publicat pe 13 aprilie 1999 un interviu pe care Alex Vines i l-a luat lui Richard Cornwall profesor la Institutul pentru Studii de Securitate din Pretoria-Africa de Sud. Interviul intitulat “ANGOLA UNRAVELS: The Rise and Fall of the Lusaka Peace Process” mentioneaza faptul ca in rapoartele de monitorizare ale ONU aparute in 1998 ( ca rezultat al monitorizarii pe parcursul intregului an 1997), identificau teleportarea din neant a unui mini-arsenal direct in curtea rebelilor UNITA, constand in 6 avioane MiG-23, 8 elicoptere, 50 de tancuri T-55, 70 de TAB-uri si 20 de lansatoare de rachete Luna 2M ( Frog 7), Lucru confirmat si in Angola Peace Monitor, nr. 8, Vol. V/ 29 Aprilie 1999. Sean Cleary, director Strategic Concepts Ltd din Africa de Sud, a fost printre putinii oameni care au intrat in posesia unuia din documentele de insotire ale transportului maritim efectuat de compania israeliana ZIM cu respectivele rachete Frog-7, identificate la UNITA.
  El a adaugat ca in plus, la bord mai existau si 2 elicoptere IAR-316 B Alouette, afirmind ca in rubrica destinata exportatorului figura Coreea de Nord.
  Cota de credibilitatea lui Cleary e mare, intrucit a fost secretar la ambasada de la Washington ( 1978-1982) si apoi Consul-General al Africii de Sud in SUA ( 1982-1983 ), director general in cadrul Oficiului de Administrare a Namibiei ( 1983-1985).
  Partea proasta pentru ofiterii de informatii israelieni care au completat documentul de insotire fals, e aceea ca spre deosebire de rachetele Frog, elicopterele IAR-316 B existau doar in Romania, nu si in Coreea de Nord. In plus, Coreea de Nord, era alaturi de Cuba si alte foste state comuniste sustinatoare a regimului angolez cu care rebelii Unita luptau pentru a-l invinge. In timp ce Israelul era cunoscut de peste doua decenii ca principal alimentator cu arme al UNITA.
  Acum ca ne-am lamurit de ce a fost nevoie sa fie retrase din inzestrarea armatei romane rachetele Frog si unde au ajuns ele cu adevarat, pentru a servi la “implementarea democratiei” de catre statul Israel, trebuie sa si explic de ce asa-numita “casare” a acestui tip de tehnica de lupta a insemnat subminarea cu buna stiinta a capacitatii de aparare a Romaniei.
  Potrivit Legii nr. 39/1990 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, intra in responsabilitatile CSAT atit organizarea generală a forţelor armate, planurile de întrebuinţare a forţelor pe timp de pace şi la război, înzestrarea forţelor sistemului naţional de apărare, precum si înfiinţarea, desfiinţarea, dislocarea şi redislocarea, în timp de pace, pe teritoriul naţional, a marilor unităţi militare de la eşalonul brigadă, inclusiv, în sus.
  Cu alte cuvinte, simpla “casare” a rachetelor Frog insemna de fapt desfintarea cel putin a celor 2 brigazi de artilerie Luna 2M din compunerea armatei romane.
  Ori in stiinta militara functioneaza principiul inlocuirii unei categorii de tehnica de lupta cu alta similara dar mai moderna care sa indeplineasca mai usor si mai précis aceleasi functiuni. In caz contrar, marile unitati (Armatele de arme intrunite) care depind de sprijinul cu foc al categorii de tehnica care a fost casata, nu-si mai pot indeplini misiunile si sunt ca si neutralizate.
  Shimon Naor
  Shimon Naor
  De altfel sezonul aservirii totale a armatei romane intereselor traficantilor de arme, a debutat furtunos in aprilie 1997, daca ne gindim doar la seria de 6 transporturi speciale cu arme Romtehnica ( intre 01-17.04.1997 ), executate de pe Otopeni-militar cu avioane gigant AN-124, de catre Shimon Naor ( lt.col al Mosad), in favoarea Sudanului ( tara aflata in plin razboi civil si sub embargou ONU din 1994 ).
  Fiind urmate pe parcursul anului 1997 de alte 78 de zboruri ale aeronavelor IL-76, AN-12, B-707 operate ca si AN-124, de acelasi celebru traficant Viktor Bout si incarcate cu arme romanesti la platforma militara a aeroportului Otopeni. Culminind in aprilie 1998 cu mizerabila inscenare numita Tigareta 2, anchetata de exact aceasi procurori militari condusi de col.Mihai Popov, cel care a musamalizat absolut toate asasinatele comise in decembrie 1989.
  A urmat tot in aprilie 1998, practic desfiintarea aviatiei de vinatoare-bombardament romanesti prin retragerea din organica regimentelor 67 de la Craiova si 49 Aviatie de la Ianca, a celor 72 de avioane IAR-93 ( în serviciu operativ în perioada 1981 – 1998 ) cu care acestea erau inzestrate.
  Grav e ca scoaterea din inzestrare a avioanelor IAR-93 s-a produs in perioada de tensiune militara care a precedat bombardarea Iugoslaviei de catre NATO, moment in care nici un stat din lume nu procedeaza asa. Lucrurile nu s-au oprit aici, bateriile de rachete AA romanesti, de tip S-15 Neva, responsabile de doborirea unui avion “invizibil” american F-117 in razboiul din Iugoslavia, au fost si ele scoase din inzestrarea armatei si trimise in Israel in 1999, probabil la fel cum s-a procedat si cu ROT-urile.
  Defrisarea aviatiei militare si a trupelor de rachete s-a derulat cu complicitatea sefului Fortelor Aeriene, Ghorghe Bucse care a fost recompensat pentru aceasta cu gradul de general cu 4 stele, cu o pensie lunara de peste 100 de milioane de lei, pentru care sindicatul cadrelor militare disponibilizate, in rezerva si in retragere s-a luptat cu indirjire. Vinovatia pentru tradare prin subminarea capacitatii de aparare a Romaniei si pentru incalcarea voita a embargoului international cu arme apartine si echipei : Emil Constantinescu ( presedinte al Romaniei ), Dorin Marian ( consilier presidential si secretar al CSAT, devenit ulterior seful cancelariei premierului Tariceanu ), gen. Ion Magdalena, secretar general al CSAT (calaul echipajelor de elicoptere romanesti in decembrie 1989 ), gen. Constantin Degeratu (sef al Statului Major General, devenit consilier prezidential sub regimul Basescu, beneficiar al unei pensii de general cu 4 stele de aproape 100 de milioane de lei ).
  Ca o concluzie, intrucit caracterul oamenilor nu se schimba, in Romania post-decembrista faptele lor murdare sunt protejate, ele se diversifica, asa ca intr-un an de functionare pe postul de secretar general al CSAT gen. Magdalena, a coordonat un trafic de armament mai mare decat s-a inregistrat in perioada 1990-1997.
  Ulterior, in perioada 2001-2003 Magdalena a fost adjunctul comandantului Fortelor Aeriene, iesind la pensie in 2005 de pe functia de inspector general al Inspectoratului Ministerului Apararii Nationale, cu epoletii incarcati azi de 4 stele de general si cu o pensie de aproape 100 de milioane de lei.
  Ioan Talpeș
  Ioan Talpeș
  Printre complicii praduitorilor rachetelor ROT figureaza, la loc de cinste, gen.lt. Ioan Talpes, cel care a fost numit de Ion Iliescu la conducerea sectiei de razboi psihologic a MApN, pe 22 decembrie 1989 si care a fost director al SIE pina in vara lui 1997, devenind in 2001 consilier prezidential pe probleme de Aparare al lui Ion Iliescu.
  Talpes se bucura si el de o pensie de peste 100 de milioane de lei, gratie celor 4 stele de general cu care a fost recompensat de toti presedintii Romaniei. Toate aceste fapte de o gravitate deosebite ar fi trebuit sa fie deja anchetate de Parchetul Militar.
  De catre cine ?
  De catre gen.lt magistrat Mugurel Florescu ( “martor” la executia cuplului Ceausescu, devenit instantaneu procuror general adjunct al Romaniei si sef al sectiei Parchetelor Militare pina in 1993, transferat sef al corpului de control al MApN si iesit la pensie, ca general cu 4 stele in 2009, de la Serviciul de Telecomunicatii Speciale-STS ), de catre col. Mihai Popov ( cel care din functia de sef al Parchetului de pe linga Curtea Militara de Apel, a produs monstruozitatea de rechizitoriu din Tigareta 2, prin care a transformat o livrare de armament a MApN intr-o contrabanda cu tigari ) si de catre lt.col. Ilie Botos ( devenit procuror general al Romaniei in perioada 2003-2006, iar acum general cu 3 stele si detinind functia de director-adjunct al Directiei Generale de Informatii a Apararii ), adica cei care i-au facut scapati si pe calaii militarilor din decembrie 1989.
  Mai trebuie mentionat faptul ca unchiul lui Ilie Botos, generalul maior Ionita Botos, care l-a ajutat sa devina peste noapte magistrat militar, era in iunie 1990 seful Comandamentului Serviciilor Armatei. Din aceasta pozitie, a primit de la Ion Iliescu misiunea de incazarmare si hranire a minerilor condusi de Miron Cosma, veniti la Bucuresti in iunie 1990.
  Gabriel Oprea
  Gabriel Oprea
  Pentru rezolvarea acestei probleme l-a delegat pe subordonatul sau lt.maj. Gabriel Oprea ( actualul ministru al Apararii care-l tine la rindul sau in brate pe Botos jr.), ofiter de intendenta la regimentul 1 Mecanizat ( UM 01305 ), locul unde au fost incartiruiti minerii.
  Prilej care a facut ca in urmatorii 8 ani, Oprea sa fie permanent in preajma lui Cosma. Si pentru ca procurorii militari au demonstrat ca nu aflarea adevarului si dreptatea, ci obedienta pina in maduva oaselor fata de clasa politica, i-a motivat in actiunile lor, in 2002, sub regimul Iliescu, Ioan Mircea Pascu, ministrul Apararii ( avindu-l drept consilier principal pe gen. r. Iosif Rus, fostul sef al Aviatiei militare si calaul propriilor sale echipaje de elicopter in 1989, incarcat cu 4 stele de general si cu o pensie de peste 100 de milioane de lei, in zilele noastre ), s-a reluat la greu sezonul subminarii capacitatii de aparare a armatei romane, cu scoaterea din inzestrare a celor 18 MIG-29 ( cele mai noi aparate de zbor ale aviatiei, achizitionate in perioada 1989-1991 si despre care au aparut indicii ca o parte din ele ar fi fost comercializate in state africane supuse embargoului international ) si a celor 33 de MIG-23 MF ( achizitionate in 1983, singurele avioane cu geometrie variabila pe care le-a avut Romania vreodata ).
  MIG 29
  MIG 29
  Aceasta noua lovitura data armatei, a condus la desfiintarea regimentului 57 aviatie de la M. Kogalniceanu, cel care apara Dobrogea si litoralul, precum si la desfiintarea regimentului 93 aviatie, cel care apara granita de vest a Romaniei.
  Inainte de 1989, cind am vazut pentru prima oara Opera de 3 parale a lui Bertold Brecht, nu mi-a trecut prin cap ca peste ani, sub uniformele pline de fireturi, decoratii si stele de generali si magistrati militari romani, mindria poporului roman, aveam sa identific o banda de incompetenti criminali si hoti cu apucaturi copiate dupa cea originala, a lui Mackie Şiş.
  (NOTA: Conform tratatului de dezarmare de la Paris, Romania ar fi trebuit sa detina la aceasta ora 430 de avioane de lupta si 120 de elicoptere de atac. In realitate Fortele Aeriene Militare se rezuma la 69 de avioane de lupta (49 MIG-21 Lancer, cu resursa pe terminate si 20 de avioane subsonice, de scoala si de atac la sol IAR-99) si 23 de elicoptere IAR-330 Socat, capabile sa duca lupta anti-tanc).

 26. Altfel says:

  NIMENI nu vrea sa depolitizeze “Armata militara”! Politicienii isi doresc tzucalari in jurul lor, iar o parte dintre mai marii militarilor nu au alt scop decat acela de a se face pres la picioarele politicienilor, cu speranta ca vor ajunge si ei parlamentari, sau ministri, dupa modelele cunoscute. Daca ar dori cineva “depolitizarea”, ar introduce restrictii pentru cei care ajung in functii militare inalte. De exemplu, cine a fost sef al SMG sa nu poata intra in politica un numar de ani dupa ce paraseste acea functie. Nu s-ar mai calca in picioare toti generalii ca sa ajunga sefi SMG. Ar ramane numai cei cu vocatie pur militara, care nu s-ar mai face pres la picioarele politicienilor si nici nu le-ar permite acestora sa se joace cu militarii dupa cum li se aseaza lor bine.
  Dar, dupa cum ziceam, NIMENI nu doreste asa ceva! Asa ca, a fi militar, in ziua de azi, ramane un simplu business, ca oricare altul si toata lumea se va da dupa cum sufla vantul. Sansa noastra este sa ne rugam la Dumnezeu sa fie pace!

 27. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  Terenurile Armatei – Ţinte colaterale
  Autor: Razvan Belciuganu 24 Sep 2007 – 00:00
  Terenurile Armatei – Ţinte colaterale
  Fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, aşteaptă ca DNA să inceapă urmărirea penală impotriva sa, in schimbul de terenuri dintre Armată şi Gigi Becali. Surpriză: premierul Călin Popescu Tăriceanu şi Dorin Marian sunt implicaţi tangenţial. Ei au participat la şedinţa CSAT din 1997, care a inlesnit schimbul respectiv.

  Fostul ministru al Apărării Victor Babiuc aşteaptă decizia preşedintelui Traian Băsescu ca Direcţia Naţională Anticorupţie să deschidă urmărirea penală impotriva sa, pentru schimbul de terenuri dintre MApN şi Gigi Becali. Cererea procurorului Daniel Morar e făcută la ţanc, incăt de respectiva afacere pe banii statului să fie legaţi, surpriză, Călin Popescu Tăriceanu şi Dorin Marian.

  Detaliile schimbului cu terenuri dintre Armată şi Gigi Becali au fost dezvăluite de Jurnalul Naţional pe vremea cănd aceste fapte chiar se intămplau. De la momentul efectiv al afacerii, iunie 1999, cercetările, anchetele şi paraanchetele au tot trenat. Dedesubturile publicate de Jurnalul Naţional in acei ani au fost descoperite, subit, de procurori abia anul trecut. O dată cu reluarea anchetei, de data aceasta, de către DNA. Dar şi procurorilor anticorupţie le-a trebuit peste un an să “mişte” efectiv ceva in dosar şi au cerut preşedintelui Traian Băsescu, in plin sezon de şicane politice, incuviinţarea să deschidă urmărirea penală impotriva lui Victor Babiuc, fostul ministru al Apărării din momentul schimbului cu terenuri, pentru luare de mită şi abuz in serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Dar spectacolul abia incepe.

  OBIECTIVUL SECRET. Consiliul Suprem de Apărare al Ţării se intrunea la 17 ianuarie 1997, intr-o nouă componenţă, după alegerile din 1996. Preşedintele Emil Constantinescu aştepta de la noii miniştri ai Guvernului şi membri ai CSAT mult dinamism şi taman ce dăduse drumul celebrei CNAAICO – “Consiliul anticorupţie”. In noua echipă se aflau Victor Babiuc, ca ministru al Apărării, şi Călin Popescu Tăriceanu, ministru al Industriei şi Comerţului. Totodată, la masă mai era prezent şi consilierul preşedintelui pentru securitate naţională, Dorin Marian. Pe ordinea de zi, printre altele, se afla şi “Programul cu obiectivele de pregătire operativă a teritoriului, prevăzute a se realiza in perioada 1997 – 2000″. Bineinţeles, CSAT
  l-a aprobat. Denumirea pompoasă şi laconică ascundea, de fapt, exact cauza imbogăţirii subite a lui Gigi Becali prin schimbul de terenuri cu Armata. Aşadar, Victor Babiuc, Călin Popescu Tăriceanu şi Dorin Marian, avănd doar o lună vechime ca inalţi demnitari, au aprobat in calitate de membri in CSAT ca la Ştefăneştii de Jos să se construiască un obiectiv strategic al Armatei. Practic, Armata ar fi avut un centru de comandă secret.

  CUMETRIA. Cine ar fi putut să ticluiască un aşa plan? Normal, Statul Major General. La acea şedinţă a CSAT, generalul Dumitru Cioflină, şeful Armatei, cu vreo cinci ani de vechime pe post, zămbea satisfăcut. Avea de ce, fiindcă exact la Ştefăneştii de Jos, cumnatul său Anghel Rababoc era primar şi obiectivul strategic devenea o chestiune de familie. De fapt, generalul Dumitru Cioflină chiar incepuse să mute bornele Armatei la Ştefăneşti deoarece, nu-i aşa, pentru a ascunde obiectivul strategic ii trebuiau 100 de hectare. Drept consecinţă, pănă la momentul şedinţei din 17 ianuarie 1997, Armata deja făcuse un schimb cu Gigi Becali, la 19 iunie 1996. Era vorba de aproape 10 hectare de teren in cazarma 2949 din Băneasa, la Şos. Erou Iancu Nicolae, date in schimbul a 10 hectare la Ştefăneşti. In conformitate, deci, cu hotărărea CSAT, obiectivul strategic era musai să fie inălţat, că doar aşa a vrut şi Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale. Atătea secrete nu se puteau impiedica de un proprietar, măcar de-ar fi fost pe de-a-ntregul. După şedinţa furtunoasă au pornit negocierile pentru un schimb care să-l impace şi pe Becali, dar şi Armata. Afacerea din 1999 s-a petrecut după modelul celei din ’96. Gigi Becali chiar s-a arătat foarte receptiv, pentru că voia “să ajute sistemul naţional de apărare”, după cum declara atunci. In timpul negocierilor, Gigi Becali a sugerat că se mulţumeşte cu pămăntul de la Ferma Roşia, de lăngă Voluntari, idee care a inceput să incolţească şi in găndul militarilor. Pentru că Ferma Roşia aparţinea Statului Major al Aviaţiei şi Apărării Antiaeriene, a fost consultat şeful acestuia, generalul Ion Săndulescu. Acesta, la răndul său, l-a consultat pe locţiitorul lui pentru logistică, colonelul Ion Preda. In final, reprezentanţii SMAvAA se opun, dar ordinul venit de la Statul Major General a fost tăios. Astfel, reprezentanţii aviaţiei militare au fost nevoiţi să accepte. Noul contract de schimb a fost perfectat intre Armată şi Gigi Becali la 2 iunie 1999.

  PUNGA DE BANI. Trecuse un an de la primul schimb, cănd, intr-o zi, colonelul Ivan, comandantul de la Ferma Roşia a primit tam-nesam de la Gigi Becali o pungă de bani in care se găseau 100 de milioane de lei (25.000 de dolari la acea dată), drept donaţie. Această donaţie era pentru Monumentul Aviaţiei, care nu s-a construit nici pănă astăzi. Comandantul de la Roşia a alergat intr-un suflet la generalul Ion Săndulescu, şeful Statului Major al Aviaţiei şi Apărării Antiaeriene, care a ordonat locţiitorului său, colonelul Ion Preda, să facă o comisie care să recepţioneze suma de bani. Din comisie au mai făcut parte colonelul Gheorghe Solomon, comandorul George Ardelean şi maiorul Dan Năstase. După ce teancurile au fost numărate s-au intors iarăşi in pungă, iar punga a ajuns direct in fişetul colonelului Ion Preda. Contul, deschis la filiala Victoria a Băncii Romăne de Dezvoltare, s-a făcut pe numele unităţii, iar drept de scoatere a lor aveau generalul Ion Săndulescu şi colonelul Ion Preda. Episodul respectiv v-a fost dezvăluit pe larg de Jurnalul Naţional in anii trecuţi, dar procurorii n-au dat bice anchetei.

  ANCHETA. După anul 2000 la putere a venit PSD, iar generalul Dumitru Cioflină, fiind in rezervă, l-a consiliat pe probleme de securitate naţională pe primul-ministru Adrian Năstase. Ancheta despre schimb declanşată in anul 2001 de Parchetul General a ajuns la concluzia că nu s-a intămplat nici o nelegiure. Generalul Dan Voinea a infirmat anul trecut soluţia colegilor săi şi a trimis dosarul la DNA, pe motiv că prejudiciul e mai mare de un milion de euro şi e de competenţa direcţiei. Intre timp, terenul pe care Armata l-a luat in Ştefăneştii de Jos a fost trecut, printr-o hotărăre de guvern din 2002, in proprietatea privată a comunei Ştefăneştii de Jos. Adică la cumnatul generalului Cioflină, primarul Anghel Rababoc. Astăzi, cine-ştie, terenul poate chiar s-a intors la Gigi Becali.

  După un an de la preluarea cazului, Direcţia Naţională Anticorupţie se trezeşte brusc şi cere urmărirea penală a lui Victor Babiuc. Tot ce se poate, Comisia de la Administraţia Preşedintelui işi va da acceptul. Apoi calea e deschisă: Călin Popescu Tăriceanu şi Dorin Marian vor fi chemaţi la DNA să povestească procurorilor cum s-a intămplat afacerea. Fără indoială, cu multă presă. Pe lăngă ei, actorul cazului, Gigi Becali, va fi vedetă. Tocmai cănd europarlamentarele bat la uşă. Şi mai mult, detaliile juridice, de genul a fost ratificat schimbul de către stat sau n-a fost, e vorba de teren in proprietatea publică a statului sau teren in proprietatea privată, trebuia Parchetul să declare nul contractul de schimb sau nu, evaluarea terenului se face la preţul pieţei sau după indicatorii stabiliţi prin lege de Ministerul Finanţelor şi cel al Lucrărilor Publice, vor fi motive de alte şi alte audieri şi termene. Dacă in mileniul trecut nu s-a intămplat nimic in cazul afacerii cu terenuri, in acesta probabil nici atăt.
  Parcela din PiperaRevenind la momentul iunie 1999, cănd Gigi Becali a schimbat 21 de hectare din Ştefăneştii de Jos cu 20,9 hectare din Băneasa, a rezultat pentru latifundiar un căştig de 3,3 milioane de dolari. Asta la preţul pieţii la timpul respectiv. Cum-necum, Ioana Babiuc, fiica ministrului Apărării, a cumpărat la o lună de la incheierea schimbului 700 de metri pătraţi in Pipera, chiar de la Gigi Becali, la un preţ mult sub cel al pieţei. Acum DNA zice că asta-i mita pentru demnitar şi se pare că procurorii au declaraţii ale unor ofiţeri că ministrul a insistat ca schimbul să fie semnat, dar variante ar mai fi. O ipoteză este ca, intr-adevăr, să fi fost o recompensă pentru semnătură, dar există şi posibilitatea ca pe filiera aceasta să se fi interpus binevoitori bine iniţiaţi in schimburile de cumetrie, care au căutat-o special pe Ioana Babiuc ca să-i dea un chilipir. Rezultatul ar fi fost compromiterea lui Victor Babiuc (foto), pentru a fi ţinut la respect pe viitor.

 28. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  Doi generali, condamnaţi la închisoare cu executare
  Acasă » Justitie

  Fostul comandant al Comandamentului Logistic Întrunit al MApN, Marin Măciucă, şi locţiitorul lui, Adrian Tilincă, au fost condamnaţi definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceştia au primit fiecare câte patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

  Cei doi au fost trimişi în judecată în 2007 într-un dosar de corupţie care viza falsificarea unor licitaţii pentru cumpărarea unor uniforme militare.

  Generalii sunt obligaţi să plătească şi Ministerului Apărării peste opt milioane de lei ca despăgubiri.

 29. Cristina P. says:

  Solutia din punctul meu de vedere e simpla: nu mai vrea Armata stiri negative? Sa nu le mai produca! Iar cei mici sa faca de fiecare data rapoarte atunci cand le cere un sef sa incalce regulile si regulamentele militare. Ca n-o fi fost generalul cela cu pricina doar singur pe tarla. Ia sa vedem daca mai misca cineva in front? Buturuga mica poate rasturna carul mare. Chiar cu pretul vietii, remember? E si asta o forma de aparare ce o datoram patriei! LA multi anic piilor mnilitarilor romani si ai tarii!

 30. Miniştrii Apărării din statele-membre NATO s-au reunit pentru 2 zile la Bruxelles şi au discutat probleme legate de amplasarea unor baze de lansare a unor rachete sol-sol cu rază lungă de acţiune, cât mai aproape de China şi Rusia, inclusiv la Deveselu, Botoşani şi în Poligonul Malina. Partea română va participa cu 12 instalatori pentru desfundat ghivetili, 14 măturatori care sa strângă si sa care gunoaili din baze, si vreo 50-60 de eleve de liceu la ff disponibile la amor cu negri contra ciunga şi câte o doză de krach. …Pe agenda acestei reuniuni au mai fost: apărarea cibernetică împotriva hacerilor cu ochii oblici care mulg banii de pe card-urile coloneilor NATO, a căror neveste se iubesc intre ele din plictiseala şi fac shoping în grupuri mici, la magazine de SH din cartierele arabesti, misiunea din Afganistan şi dezbaterile din cadrul Comisiei NATO-Georgia. Pe agenda de lucru a mai figurat şi problema soldelor şi pensiilor militarilor romani, care din vina lui Mircea Dogaru nu pot fi aliniate la nivel NATO. Toţi miniştrii apărării, mai puţin Mircea Duşea au fost de acord cu ajutarea militarilor şi pensionarilor militari romani, de care îşi bat joc nişte primari gen Boc, Mazare, Nichita, Oprescu, Vanghelie, sau chiar premierul Victor Ponta copy-pastistul hales de momârlanii din Jalea Viului, însă Sorin Ducaru s-a opus categoric, dând exemplul gâştelor lui Stalin în variantă dâmboviţeana. Ducaru a mai spus că-l doare undeva de calicii de pensionari militari, că el n-a făcut armata ca la Baia Mare tasu era pe bune cu un colonel de la CMJ unde mai căra nişte galdaboşi, slană şi palincă de 105 grade, şi niciodată nu a iubit uniforma militară, deoarece se trage dintr-o famiglie de hahami, care n-au facut niciodata armata, şi că va face totul pentru a anihila orice încercare de a se solicita prin justiţie recalcularea pensiilor la nivel NATO şi UE, deoarece are un prieten Harap la Justiţie, care-i mai negru ca ceaonul în cerul gurii….S-a mai hotărât ca nici un calic pensionar să nu mai poată scrie pe bloguri decât ce-i place omului care a convins preoţii să unească persoanele de acelaşi segs, precum şi alte măsuri adoptate deja pentru protejarea reţelelor informatice ale NATO.
  Totodată, s-a pus în discuţie modul în care aliaţii ar putea coopera mai mult în acest domeniu. Deoarece ameninţările la adresa securităţii cibernetice “evoluează continuu” – potrivit unui oficial al NATO – Alianţa trebuie să fie pregătită să răspundă acestor ameninţări. De asemenea, miniştrii apărării au discutat despre scoaterea din sistem a boşorogilor pensionari militari prin injecţia letala, livrată din stocul Directiei Penitenciarelor din US (vreo 5 milioane de fiole), care îngraunează cumpărarea de armament sofisticat la preţuri astronomice, contra aprobări pentru cumpărarea de apartamente de serviciu fără număr, la preţuri simbolice şi câţiva firfirei acolo, pentru vreo păcănică, aşa cum juca VA Stanculescu înainte de executarea pedepsei, pentru închiderea industriei de apărare şi executarea şefului său direct. Chuck Hagel, venit din partea Jandarmeriei Mondiale, a declarat că nu are nimic împotriva pentru lichidarea pensionarilor militari care îngreunează nejustificat bugetele de apărare, şi că are în acest sens sprijin politic, logistic şi de altă natură de la FMI şi CIA. Pe timpul întâlnirii, Mircea Duşea a făcut avioane din hârtie, a bătut darabana cu degetele în masă şi a supt pixul, că-i ieşea greu pasta. A halit tot la all-inclusive, a mers la toilette şi a mai făcut nişte cumpărături pentru amanta sa (parfumuri, rujuri, smacuri, etc.) din amarata de diurna de 1.800 de euro. În rest, poziţia caprei, şi yes, yes, yes. Că de aia ii spun băieţii cu ochi blue din US Army, Mr. Yesman. O întreaga bulerie cu NATO acesta, nici nu dă da nici nu face nimic pentru militarii săi, figuaţie şi misiuni la comanda unei babe ajunse la senectute şi care crede că poporul inglez o iubeşte… ca pe Leana lui Petrescu. Leana româncă adevărata, şi-a urmat soţul pănă la morte, da ea, zgripţurioaica l-a trimis pe fisu cu faţa lui de gibon roşcat să cumpere de la babele săseşti nişte ectare de pădure, unde să cultive prostia proverbială monarhică made in England pe meleaguri Transilvare, care spune necoptu de Charles că ar avea capitala regiunii la Budapesta. Aşa şefi aşa jaburi.

 31. Dan says:

  Ce e grav e ca s-a vandut si pavilionul maritim al Romanistanului unei insule din Cipru Nimeni nu vede ..