Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Asociaţia “21 Decembrie 1989″ vrea să afle numărul pensionarilor-securişti şi a pensionarilor-activişti P.C.R

Într-un articol apărut în Informaţia Zilei, cotidian online din Satu-Mare, se menţionează faptul că Asociaţia “21 Decembrie 1989″ a solicitat Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, în baza legii liberului acces la informaţii, numărul exact al pensionarilor foşti activişti ai PCR şi a celor proveniţi din sistemul fostei Securităţi.

Totodată, a fost solicitată informaţia privind cuantumul total al pensiilor foştilor securişti şi activişti P.C.R. precum şi al sumelor alocate de la bugetul de stat pentru plata lor.

Anunţul a fost făcut de liderul asociaţiei, Teodor Mărieş.
“Fostul activ al PCR număra în decembrie 1989 peste 270.000 de persoane în structurile de la nivel central, judeţean, orăşenesc, comunal şi sătesc.
” Luau bani pe ceea ce vorbeau, nu pe ceea ce munceau.Ei nu merită pensiile fabuloase pe care le au, pentru că nu au produs nimic, decât teamă şi teroare în rândul poporului român”, a spus Mărieş.

De asemenea, în adresa transmisă de Asociaţia 21 Decembrie 1989 Casei Naţionale de Pensii se solicită informaţii şi despre numărul şi pensiile acelor pensionari proveniţi din sistemul fostei Securităţi, precum şi din activele fostei Uniuni a Tineretului Comunist (UTC), fostei Uniuni Generale a Sindicatelor din România (UGSR), din structurile de comandă ale ministerelor de Interne şi Apărării şi din rândul fostelor structuri de conducere ale întreprinderilor şi instituţiilor socialiste, numiţi politic de fosta conducere a PCR.
Potrivit lui Mărieş, foştii ofiţeri din structurile de comandă de la acea vreme sunt responsabili pentru faptul că s-a tras în populaţie şi pentru victimele înregistrate atât în zilele de 16-21 decembrie 1989, cât şi pentru cele de după 22 decembrie.

“Dacă tot suntem noi revoluţionarii acuzaţi că mâncăm banii statului (…), avem şi noi această problemă (…) Dorim şi noi să ştim câţi pensionari de acest tip avem în România, (…) care beneficiază de aceste pensii speciale”, a concluzionat Teodor Mărieş, arătând că aceste pensii sunt în plată prin sistemul de pensii de stat, civile, al Ministerului de Interne şi al MApN.

Sursa: Informaţia Zilei

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

19 Responses to “Asociaţia “21 Decembrie 1989″ vrea să afle numărul pensionarilor-securişti şi a pensionarilor-activişti P.C.R”

 1. arti78 says:

  Dar cercetarea tuturor dosarelor revolutionarilor vor ?

 2. PLANO10 says:

  Oricat s-ar da de rotund Maries, cunoscut mai ales ca instigator la actele de anarhism din Piata Universitatii, decat la Revolutie, categoriile de pensionari de care vorbeste au stabilite pensii pe principiul contributivitatii, deci de catizanti din lefurile lor la fondurile de asigurare sociala si la bugetul de stat. Spre deosebire de revolutionarii fabricati de Maries si actualul secretar de stat pe probleme de revolutionari care au drepturi mult mai mari platite din contributiile si impozitele amaritilor de exploatati de regimul post comunist.
  Adevaratii participanti la Revolutie n-au cerut drepturi si privilegii!

  Ar fi cazul ca Boc sa-si puna in aplicare intentia de a-i deposeda pe “participanti”de indemnizatiile colosale pe care le incaseaza lunar, pe langa alte avantaje ca scutirea de impozit, atribuirea de terenuri, etc.

 3. partizanul says:

  Sa-l intrebe pe Iliescu, Petre Roman si tot FSN-ul.

 4. PLANO10 says:

  Ce rezervisti curajosi are Armata Romana!!!
  Iau pozitia ” mutului” in fata unui neispravit care isi aroga merite acolo unde Armata a jucat rolul decisiv in schimbarea regimului in 1989.
  Ca urmare a tacerii voastre s-a ajuns sa se spuna ca aveti pensii nesimtite.
  Taceti! Taceti!

 5. PLANO10 says:

  Cititi ce mita se da pentru un certificat de revolutionar catre Asociatia Decembrie 1989 Metrou-codusa de rezervistul Costin, ajuns secretar de stat.

  http://www.plano10.com/2011/07/bnr-duce-miercuri-27-07-2011-5000-de.html

 6. PLANO10 says:

  Cititi ce mita se da pentru un certificat de revolutionar catre Asociatia Decembrie 1989 Metrou-codusa de rezervistul Costin, ajuns secretar de stat.

 7. calugarul vasile says:

  Pentru ce au facut revolutie alde mariesi, pentru a muri de foame acum in romania?

 8. DGIA says:

  @ PLANO10. Pari foarte documentat, de aceea iti raspund eu – tu esti oricum expert intr-un domeniu pe care eu nu il stapanesc prea bine, dar despre care poti trage concluzii singur, eu am incercat pentru mine si am ajuns la concluzia ca propaganda e experta in subminarea sigurantei nationale a Romaniei. Acel Maries a creat o organizatie paralela de pseudo-revolutionari, aservita regimului Basescu. Nu stiu sa iti explic foarte bine, dar eu o cunosc o femeie (din toate unghiurile) aflata in acea organizatie, care in afara de faptul ca e membra pe acolo, face parte din … staff-ul agresiv de promovare a imaginii prezidentiale pe statul de plata. Iti spun si mai multe: femeia respectiva se da foarte persecutata de regimul comunist, insa … atentie, desi nu a fost membra a PCR, a lucrat la COMERT EXTERIOR, clar ca si pe post de colaborator al fostei Securitati, dar si a SRI, in ambele etape … peste granite, in state arabe, sa zicem pentru TAROM in EAR pe vremea lui Ceasca si pentru Sony in Dubai pe vremea lui Matrozu’. Cu vila nationalizata pe Victoriei si copii sponsorizati de SRI sa studieze intr-o tara … nordica acum. Colaboratoare ca si Basescu, sa nu ne mai invartim dupa degete si care deserveste orice interese, dar nu ale Romaniei. E un cerc dubios, mie imi pare o lupta de … conserva, adica acea organizatie colcaie de colaboratori-securisti mai vechi sau mai noi, care au tradat dintotdeauna Romania. Si il apara pe Basescu acum! E perfect real ce ti-am spus. Apoi, am mai gasit inca 2 femei, cu aceeasi speta, COMERT EXTERIOR pe vremuri, Dubai sau EAR dupa, copii tot pe aceleasi urme ACUM.

 9. Fost says:

  “Fostii” din structurile de putere ale tarii, clamati de niste gunoaie asa zis “revolutionare”, au fost in slujba tarii, au depus un juramant militar, au platit din solda tot felul de impozite, chiar si pentru SRL lui Borcea si Becali. Daca nu vor o toamna “fierbinte”, ar fi bine sa se abtina.

 10. Stelian P. says:

  PLANO10

  “…..Apare premierul, semeţ ca un pandur,
  Privind spre militarii de foame rupţi în cur…..”
  Blogul SCMD

  Pari foarte documentat asa ca apelez si eu la tine pentru o explicatie. De ce oamenii care sufera de foame sunt rupti tocmai in cur ? Eu credeam ca infometatii tocmai acolo nu prea au probleme.

 11. PLANO10 says:

  Expresia se refera la imbracamintea saracilor.
  Unde se rup mai frecvent pantalonii purtati prea mult?
  In fund la cei obisnuiesc sa leneveasac prea mult si in genunchi la cei care fac prea multe matanii. :roll:

 12. JVEK G. says:

  Pe Armya gasiti ceva detaliat ,legat de problema in discutie!(scuze, nu-i reclama)

 13. Corbu says:

  Probabil departajarea va fi facuta dupa nr de dosare, respectiv nr de pensionari MAI, SRI, MApN si alte structuri si nr dosarelor de ,,,,, revoltutionari,,,, muuuult mai mic decat al primei categorii, deci mai putini alegatori.Totul este politic. Dar ma intreb cine este acest Maries si ce fapte marete a realizat la asa zisa revolutie!I-a murit vreun copil, i-au murit parintii, a ramas cu vreun handicat fizic in urma impuscaturilor, a batailor sau a maltratarilor, a zacut in inchisorile comuniste pentru dizidenta ?Stie cineva ce merite are ?

 14. indisciplinatu says:

  Este o tema indusa de matroz ca sa incaiere adresantii…
  A zis cineva bine ca merituosii nu s-au bagat in fata…termenul de revolutionar, revolutie,….suna aiurea acum dupa 20 de ani, termeni inventati ca asa acopere lovitura de stat.
  Acest domn/tovaras Maries e clar in slujba cui este!!!
  Asta poate fi preludiul la asa zisa lege a lustratiei….circula prin Mapn proiectul de lege prin 2006/2007…nu-i nimic intamplator.
  Daca se va da un raspuns la cerere, acesta va putea fi folosit la intocmirea “documentata” a expunerii de motive, eventual materie prima pentru televiziunile si jurnalistii avizi de asemenea subiecte, etc.
  Iarna bate la usa, subventia la caldura au eliminat-o….iarasi,…scapa cine poate, asta-i tragedia ce ne paste pe toti!!!!
  Despre OGR 1 s-a pus batista pe tambal,…nimeni nu mai comenteaza taierea pensiilor militare la cei aproximativ 7-8000 de oameni dupa criterii numai de unii stiute,…”toata lumea-i multumita”, nu-i asa???…ca in fabula cu TCaragiu si MDiaconu.

 15. anemonnas says:

  vin vremuri grele,camarazi…!!!

 16. anemonnas says:

  ar fi interesant daca cineva bine documentat ar da public aici,tabelul cu “revolutionarii”proveniti din armata,sri,politie…ce ziceti?

 17. hanonimus says:

  @anemonnas. Ca bine graiesti ! Pana la urma si nu mai e mult , vor fi date publicitatii acele tabele si vor fi multe multe surprize. Iar ideea actualului Guvern de a mai taia cat se poate din privilegiile impostorilor, farsorilor si profitorilor e ffff buna. Idem pentru organizatia 21 DECEMBRIE care vrea sa se afle cati dintre actualii pensionari au fost secu sau activisti cu state vechi si pensii babane. Asadar…..Vin vremuri grele camarazi……SE MISCA TARA…..

 18. Trofin says:

  Pentru toti.
  Daca tot se agita spiritele mai peste tot in legatura cu ce va fi in 2012 in privinta pensiilor militarilor , folosindu-ma de tabelele cu pensiile militare revizuite la data de 29 Iunie 2011 am facut niste operatii aritmetice. Ipotezele folosite :
  -pensiile se platesc asa cum rezulta in urma revizuirii ;
  – pensiile revizuite se plafoneaza la 5 puncte ( 3664 lei);
  – pensiile revizuite se plafoneaza la 4 puncte (2932 lei);
  – pensiile revizuite se plafoneaza la 3 puncte ( 2199lei).
  Mai jos nu mai cobor fiindca este sub limita bunului simt.
  Valoarea unui punct de pensie am considerato la 732,8 lei ( dupa zarva guvernamentala se pare ca si in 2012 aceasta valoare va fi inghetata).
  Cu aceste ipoteze , bugetul necesar platii pensiilor militare care au suferit procesul de trecere la unicitate se prezinta astfel:
  – fara plafonare , bugetul anual ar fi de 2.132.384.484 lei ( 100%);
  – cu plafonare la 5 puncte bugetul anual ar fi de 2.039.951.076 lei ( mai mic cu 4,3347 % decat bugetul fara plafonare);
  – cu plafonare la 4 puncte bugetul anual ar fi de 1.919.962.208 lei ( mai mic cu 9,9601% decat bugetul fara plafonare)
  – cu plafonare la 3 puncte bugetul anual ar fi de 1.692.659.760 lei ( mai mic cu 20,6212% decat bugetul fara plafonare).
  In concluzie , fara alte interpuneri poltice , guvernantii vor opta , posibil , pentru cea mai avantajoasa solutie care sa impace si capra si varza . Cine este capra si cine este varza , ramane de vazut.

 19. Matei says:

  Citind pe forum mi-a venit o idee nastrusnica. Asadar unii au primit certificat de revolutionar fara sa contribuie catusi de putin la aceasta. Altii, au fost in focul Revolutiei si au primit critici si persecutii (aici ma refer strict la militarii care au participat la infaptuirea actului in sine).
  Propunere: Tuturor militarilor care au participat la evenimente sa li se acorde certificatul de revolutionar .
  Nui faceti comentarii rautacioase la ceea ce am propus. Analizati ideea si dupa aceea………….