Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Budapesta sprijină obţinerea autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc?

Prezent la manifestările organizate cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a declarat la Miercurea Ciuc, că “Budapesta sprijină obţinerea autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc”.

“Odată cu depunerea jurământului faţă de statul ungar, la solicitarea cetăţeniei ungare, fraţii noştri din Ardeal au devenit şi fraţii noştri de cetăţenie.

Noi sprijinim dezideratul obţinerii autonomiei în zonele locuite de maghiari, pentru că tot ceea ce este normal în Europa trebuie să fie normal în orice ţară a Uniunii Europene. Acolo unde o naţiune trăieşte în minoritate, cerem să i se acorde autonomia culturală, iar acolo unde comunităţile de maghiari trăiesc în majoritate, compact, aşa cum este în Ţinutul Secuiesc, să se acorde autonomia teritorială şi toate formele de autonomie, conform regulilor şi normelor europene”, a spus vicepremierul ungar, potrivit Adevărul.

Notă: Oare vicepremierul Ungariei a uitat că atât România, cât şi Ungaria sunt state-membre UE? Că atât cetăţenii români cât şi cei maghiari sunt cu toţii cetăţeni europeni?

Sursa: Realitatea, Adevărul

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

12 Responses to “Budapesta sprijină obţinerea autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc?”

 1. OCVST says:

  Toate actiunile, de 20 de ani. compromisurile partidelor cu UDMR-ul ca sa ramana la putere, lipsa de reactie a “poporului” a dus la aceasta situatie. Spanzurarea lui ” Avram Iancu” trebuie privita tot ca o joaca si o actiune care nu merita luate in seama? Suntem un popor ” scos din priza”! Prietenii nostri din NATO si UE sunt la fel de toleranti cu atacurile la simbolurile nationale?
  Ar fi interesant de comparat aceste atitudini?
  Are cineva expertiza in domeniu sa ne faca o prezentare a situatiei in Europa?

 2. micutzul says:

  Ungurii nu vor inceta niciodata sa ceara Ardealul nost sfant. Sau lins odata pe degete de mierea noastra si nu/i vor gusta gustul niciodata. Acum avem conducatori de mamaliga dar nu vom fi asa tot timpul. Pe romani este greu sa/i trezesti dar fereasca sfantul….
  Problema care o pun eu este de ce sefii SRI, Jandarmeriei, primul ministru si presedintele mai sunt in functie, dupa ce in Romania afost batjocorit Craisorul, simbol poate , in Ardeal, mai puternic decat orice. Prima oara am aflat despre el chiar la mormant unde tatal meu , din Apuseni, mi/a povestit despre el.
  Si in speranta ca aici citesc si colegi din structurile de informatii, din armata, jandarmerie si politie, vreau sa/i intreb daca ei stiu ce inseamna ca un asemenea nebun sa lucreze in finantele publice. Are toate datele lor, stie unde stau, cu ce se ocupa, cati copii au tot, tot, tot.
  Si daca in caz nedorit lucrurile vor escalada, atunci sa nu se mire cand vor fi treziti din somn de nepasarea lor.
  Si ce daca suntem in mileniul trei ? Am ramas aceeiasi cruzi, doar imbracati mai frumos.

  http://www.youtube.com/watch?v=i9j2x2TuuTI&feature=related

 3. micutzul says:

  Eu cred sincer ca ceea ce am scris da dovada de decenta. De ce nu apare comentariul meu ? Sau am spus adevarul prea dur si cuiva ii tremura pantalonii ? Nu mai sunteti cei de acum cateva luni ????????????????

 4. t- gabi-c says:

  Se pare că unu Orban a uitat că de 2ori au fost nişte opinci pe parlamentul ungar. mai vrea o dată? iar pe ăla cu păpuşa nu-l (mai) văd bine…

 5. t- gabi-c says:

  Ştiţi ce se aşteaptă-n ţară? Să se coboare românii-n văi, să izgonească hoţii şi-ai neamului călăi…

 6. Alex says:

  A 3-a oara nu mai plecam.

 7. arti 78 says:

  La naiba, suntem niste ca…ciosi.

 8. Dodo says:

  Oare vicepremierul Ungariei a uitat că atât România, cât şi Ungaria sunt state-membre UE? Că atât cetăţenii români cât şi cei maghiari sunt cu toţii cetăţeni europeni?

  se pare ca DA

 9. Marlon Juvet says:

  Câţi dintre cei care vă daţi cu părerea pe teme de “Ardealul nostru Sfânt” aţi văzut la viaţa voastră unguri altundeva decât în poze şi în filme? Chiar or fi toţi din specia lui Csibi Barna ăla? Am mai mârâit odată pe aci un citat din Andrei Pleşu, expresie care îmi place la nebunie şi consider că mă reprezintă întru totul: “Cînd văd cine a ajuns să se declare patriot, nu-mi rămâne altă alternativă decât să mă declar trădător”. E unul din motivele pentru care nu m-am înscris în SCMD (asta chiar dacă i-am mai luat la mişto, tot pe-aci, pe postacii oranjgutanoidieni, care încercau să combată cu argumente tot vadimiene, da’ întoarse pe dos).

 10. misu says:

  Pai sa vedeti masinatiunea,udmr sprijina acest guvern antiromanesc condus de motul asta pitic care a reusit sa l faca pe Avram Iancu sa se rasuceasca in mormantsi pe muntenii lui sa l priveasca cu dispret.Ungurii nu mai trebuie sa ceara ardealul ca va fi de facto al lor prin masurile pe care piticutul roman le ia primind doar sprojin de la udmr la vot.Legea invatamantului le a dat o,inactiune la manifestari sovine are din belsug,le a promis statutul minoritatilor si legea regiunilor de dezvoltare la care fiti siguri ca totul va fi cum zic ungurii.CEL MAI RAU SI AICI AR TREBUI ATARNAT BOC E CA LE A LUAT DREPTUL MAMELOR DE COPII MICI DE A FACE SI CRESTE COPII IN ACELASI TIMP IN CARE GUVERNUL DE LA BUDAPESTA LEA MARIT CONCEDIUL DE MATERNITATE LA TREI ANI CU SALARIUL MINIM SAU MEDIU PE ECONOMIE SI LE DA TUTUROR MAMICILOR UNGUROAICE DIN ARDEAL CETATENIA SI ACESTE DREPTURI BANESTI PE TREI ANI,BASCA UN AN SAU DOI DE LA BOCULET SI TRAI NINEACA SA TOT FACI COPII.VA IN VIT LA RECENSAMANT IN ARDEAL PESTE ZECE CINSPREZECE ANI .rOMANII NOSTRI SUNT INCURAJATI SAU MANATI DE LA SPATE SA PLECE RAMAN BATRANII CARE NU MAI FAC COPII.

 11. miki says:

  @micutzul
  Aici am fost tot timpul omule, dar mi-a fost lehamite de unii postaci şi n-am ştiut cum să procedez; să-mi văd de necazurile noastre şi să-i las în plata Domnului, sau să mă bălăcăresc în mocirla răscolită de spumele de la gurile lor, care pe de o parte nu mai pridideau cu argumente pentru un posibil postament de osanale, iar pe de altă parte îsi bulbucau virgulele împroşcând cu sintagme, care mai de care mai băloasă, la adresa oricui era pentru o cauză cinstită…
  Încă mă mai gândesc!…
  Dar tu unde ai fost omule?
  Chiar îţi simţeam lipsa!…

 12. micutzul says:

  @ miki
  Salut!
  Am fost la un curs de perfectionare pentru festivalul Cantare Patriei !
  Vad ca pe aici unii fac misto daca ai o pozitie pro/patria si cred ca sunt atoate stiutori. Si pe deasupra mai dau si citate din nu stiu ce tip care pe la tvr se pupa bot in bot cu liiceni….sau liceenii ….nu stiu cum sa zic.
  In fond am hotarat singur sa trec un pic pe dreapta, fiindca incepusem sa nu mai dorm.