Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bun venit, 2013!

La multi ani 2013! foto dreamstime

In urma cu cateva ore, anul 2012, vlaguit si obosit de povara celor 365 de zile pe care a trebuit sa le duca in spate, a predat stafeta lui 2013.

Echipa InfoMondo Militar va doreste in acest nou an sanatate, speranta in zile mai bune si, desigur, concretizarea sperantelor si asteptarilor in lucruri reale, palpabile, care sa va faca fericiti!
LA MULTI ANI! Bun venit, 2013!


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Bun venit, 2013!”

 1. Pietrareanu Dorel says:

  Va multumesc frumos pentru urari!
  Tuturor celor de la infomondomilitar, precum si cititorilor dumneavoastra, va urez ca bucuriile si sanatatea sa nu va ocoleasca,
  iar Dumnezeu sa aiba grija ca in casa dumneavoastra
  sa fie mereu fericire si ganduri frumoase!
  LA MULTI ANI 2013!
  Toate urarile de bine, Dorel Pietrareanu

 2. LICA says:

  SUA au evitat “prăpastia fiscală”. Obama: Am promis, am reuşit/
  VERSUS ROMANIA: “DREPTATE PINA LA CAPAT”(DOAR PENTRU NOI CLANURILE POLITICE INTERLOPE. CE AM PROMIS PENTRU FRAIERII ROMANI CARE VOTEAZA DOAR NU O SA APLICAM NICIOADATA-VICTOR PONTA, CONCILIANTUL DE SERVICIU)

 3. ANDU says:

  si daca ar da banii inapoi,celor care au fost furati in ultimul hal,tot nu s-ar face dreptate pana la capat.
  care este cresterea(in procente),a pensiei unui subofiter(cea mai mare crestere)?
  daca s-ar aplica pentru toti a caror pensii au scazut (dupa ce au ajuns la cuantumul din 2010),doar atunci s-ar face dreptate,pana atunci sper sa plateasca cu viata copiilor lor,jegosii care pe timp de criza spun ca pensionari militari au pensii nesimtite,dar la sfarsit aflam ca per total pensiile militare au crescut masiv,in timp ce o parte au fost taiate masiv,fara nicio logica.

 4. gheo says:

  Bai “tataie” oare ce ar fi sa “inaintezi un memoriu foarte “original” prin care sa starnesti taifunul “desfiintarii” subofiterilor, daca tot sunt vinovati de … cresterea si/sau “descresterea pensiilor, chiar … , ha, ha ,ha !!!

 5. De La Logistica says:

  Te-ai suparat prea repede pe ANDU. Dumnealui nu a zis ( sau scris, pentru a nu deranja pe academicieni ) nimic rau despre subofiteri , a pus o intrebare fireasca . Daca se indexeaza pensiile cu 4% atunci pensia unui subofiter ( de numai 1800 lei ) va fi majorarata, in valoare absoluta , cu mult mai putin in raport cu cresterea absoluta a pensiei unuia care , profitand de anomaliile actelor normative ale recalcularii , are o pensie de , sa zicem , 12000 lei . Cresterea absoluta a pensiei subofiterului ANDU este de numai 72 lei ( brut!) iar a privelegiatului este de 480 lei ( brut!). In acest mod am inteles eu comunicarea subofiterului ANDU.

 6. LICA says:

  Mai intii a fost cuvintul …
  Nu ! Mai intii au fost SPORURI NEMERITATE ( sergentul bula le spune acum “Drepturile SPECIALE”) : indemnizatia de comanda si solda de merit .
  A aparut un nou descoperitor al nedreptatilor din militarie si a decretat ca fiind NEMERITATE si Soldele ofiterilor (fata de MM … deoarece au aceeasi “cantitate” de studii).
  Acum (in discutie fiind compensarea baneasca a normei de hrana si drepturile de echipament) , sergentul bula , cu sustinerea neprecupetita a celuilalt nemultumit , decreteaza : “Drepturile SPECIALE trebuie sa le primeasca doar cei ce fac munca ,,speciala”-adica OPERATIVII!” …
  Deci nemeritate si pe nedrept primite sint (dupa “mintea lor de oaie creata” trebuind a fi eliminate) :
  – soldele ofiterilor
  – indemnizatiile de comanda
  – soldele de merit
  – compensarile banesti ale normei de hrana
  – drepturile de echipament …
  Intr-adevar … o “gindireala” revolutionara pentru sistemul de salarizare a militarilor …
  La zicerea : “Când ai salariu 80 milioane poate nu trebuie să îţi mai dau şi bani de hrană şi echipament, îl dau celui care are 10 milioane şi stă în stradă “.
  Mai intii presupun (inca PRESUPUN) ca i-a fost “şoptită” de un consilier … ca nu este “productie proprie”…
  In anii 70-80 un “conseler dăştept” i-a soptit sefului cum ca alocatie de stat pentru copii treb’e sa primeasca numai cei cu salarii sub un anumit nivel … asta in plin “avint” de crestere a natalitatii prin politici de stat …
  Gata ! S-a emis decretul necesar ! Cei cu salariile peste … nu mai primeau alocatia de stat pentru copii …
  In armata , in anul aplicarii decretului … tinar plutonier (lt.maj.) cu doi copii . In august … inaintat in grad . Plus la solda 20-40 lei . Minus 300 lei (alocatiile) … Total cu minus !
  Chestia n-a tinut prea mult timp … s-a renuntat la ea …
  Asa si cu norma de echipament si compensarea in bani a normei de hrana … CINE VA MAI MUNCI PENTRU A FI INAINTAT IN GRAD(PROMOVAT IN FUNCTIE)STIIND CA-I VOR SCADEA VENITURILE ??? COLONIA ROMANIA NE VREA PROSTI CU DUIUMUL. PROSTIA SE PLATESTE GRAS !
  Ponta respectă întocmai prevederile acordului de coabitare între președinte și premier, tradus prost din engleza americană în română.
  Prima atenționare a fost prinsă chiar în acord , la punctul 4 ”Spaţii de cooperare şi modalitatea de cooperare” unde după elaborarea politicii externe române și a cea din cadru UE sunt înscrise numirile de generali, prioritare ca poziție în text, înaintea numirii de ambasadori și procurorului General, ori procurorul şef al DNA.
  Acum doi ani sintagma ”pensii nesimțite”, a cam redus la tăcere miile de pensionari militari.
  Aprecierea că cei cu solde de 8.000 de lei nu ar mai trebui să primească bani pentru echipament ori norma de hrană și apropoul cu rubedeniile comandanților se înscrie în același ton de denigrare mediatică doar că acum e vorba de activi și pregătește noul proces de restructurare a armatei.

 7. LICA says:

  Bulgaria IEFTINESTE preturile la gaze si energie termica
  Realitatea | Astazi
  Gazele si energia termica s-au ieftinit in Bulgaria de la 1 ianuarie cu 9,8%, respectiv 3-7%, potrivit Comisiei de stat pentru reglementarea in domeniul energiei si apei (DKEVR).

  Sofia va inregistra cele mai importante scaderi ale preturilor la incalzire, cu reduceri mai mici in Varna, Burgas si Plovdiv, scrie Mediafax, citand Novinite.com.

  Ieftinirea cu 9,8% a gazelor, aprobata la sfarsitul lunii decembrie de DKEVR, conduce la un pret de 656,47 leva (335,6 euro) pe 1.000 metri cubi de la 1 ianuarie 2013, cu 71,89 leva (36,7 euro) mai putin decat inainte.

  Directorul general al companiei de stat Bulgargaz, Dimitar Gogov, estimeaza ca veniturile operatorului vor scadea cu pana la 4 milioane leva (aproximativ 2 milioane euro) in primul trimestru al acestui an in urma reducerii pretului la gaze cu 9,8%, si cu nu 9,3%, cat recomandase compania.

  Ministrul bulgar al Economiei, Energiei si Turismului, Delyan Dobrev, a promis in decembrie ieftinirea gazelor naturale de la 1 ianuarie 2013, datorita scaderii costurilor productiei interne si negocierii unui contract mai avantajos de livrare cu grupul rus Gazprom, care prevede o reducere cu 20% a pretului.

 8. Trifon Gruju says:

  La multi ani!