Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cum l-a (re)legitimat şeful marinarilor militari pe Luceafărul huilei!

incidente de Ziua marinei cu Luceafarul huilei romanesti.foto antena3

Se presupune că generalii şi amiralii trebuie să gândească efectele gesturilor lor măcar cu 3 zile înainte de a le face. Şeful marinarilor militari a demonstrat la Ziua Marinei că nu poate acţiona decât umoral şi sangvin –  şi doar pentru perioade scurte de timp, nu mai lungi de câteva minute!

Nu vrem să comentăm lista invitaţiilor pentru Ziua Marinei trimise instituţiilor statului, care-au cuprins doar reprezentanţi PDL şi UNPR, dar şi ai sectorului 2 al Capitalei. Vrem doar să ridicăm un semn de întrebare asupra campaniei electorale pe care continuă să o facă şeful marinarilor militari pentru comandantul suprem şi UNPR, chiar dacă nici legea şi nici minima morală nu-i permite.

La ceremoniile de pe 14 august, şeful marinarilor militari a decis ca reprezentanţii ANCE (Asociaţia Naţională pentru Cultul Eroilor) invitaţi la solemnitate de către comandantul garnizoanei Constanţa să nu poată depune coroane de flori la monumentul marinarilor. Gestul în sine este lipsit de respect faţă de toţi marinarii, dar şi descalificabil pentru un om care poartă uniforma de general al Armatei Române şi nu de politruc al vreunui partid (deşi suntem foarte circumspecţi atunci când alăturăm aceste cuvinte în ceea ce-l priveşte pe şeful marinarilor militari). Căci, deşi toate numirile de generali din ultima perioadă au fost făcute doar pe considerentul supunerii oleaginoase faţă de comandantul suprem, totuşi şeful marinarilor militari ar fi putut măcar să mimeze o minimă onoare şi decenţă la adresa adversarilor politici ai comandantului suprem. Asta, deoarece şeful marinarilor militari nu are în fişa postului vreo activitate de partid, ci altfel de responsabilităţi…

„Şefule ia uită-te cum mă lupt eu cu inamicii lumatale!”

Crezând probabil că astfel va sări mai mult în ochii comandantului suprem, şeful marinarilor militari a ieşit în evidenţă la Ziua Marinei prin amputarea ceremonialului religios şi militar în cinstea marinarior căzuţi la datorie pe mare (este vorba despre ceremonialul ţinut pe 14 august la Crucea Marinarilor de pe Faleza Constanţei). Şi nu numai atât, voci din interior spun că supărarea Amiralului a fost atât de mare încât, după terminarea ceremoniilor, a ameninţat şi cu oareşce căderi de capete din rândul nefericiţilor care au neşansa să lucreze sub comanda sa (şi aici nu ne referim la nefericiţii maiştri militari care-i montau lambriuri în cabină pe vremea când era comandant de vedetă Torpiloare!).

Şeful marinarilor militari se pare că este unul dintre continuatorii amiralilor care, într-o supunere ridicolă caută să anticipeze slugarnic dorinţele şi angoasele unui comandant care nu mai suportă niciun fel de opoziţie şi care-şi altoieşte adversarii politici cu ceea ce poate prinde în mână la momentul respectiv.

După ce ani la rândul Ziua Marinei a avut scopul de a lăsa poporul să se bucure de marinari, iată că de vreo câţiva ani, sărbătoarea de la malul mării a ajuns doar un prilej de a da la coaste tuturor indezirabililor. Identificându-l printre „depunătorii de coroane” pe vajnicul colonel Remus Macovei (preşedintele ANCE care funcţionează sub tutela MApN!), şeful marinarilor militari s-a transformat rapid  în vătaf al ceremoniilor şi a tăiat scurt adunarea ca să nu permită numitului colonel să arunce o amărâtă de coroană la crucea ridicată în memoria marinarilor. De parcă, vorba românului, ar fi fost „crucea mamii lui” !

Nu e vorbă, că domnul amiral nu a avut şi ceva dreptate: Remus Macovei mai este şi preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) Constanţa, deci un adversar al ministerului, deci automat al întâiului general de carton Oprea, prin extensie un critic al guvernării şi al comandantului suprem. Aşa că, nu-i aşa, ce să caute un critic la ceremoniile care sunt doar „ale noastre”. Căci, dacă nu ştiaţi, toate aceste ceremonii sunt „ale noastre”, ale celor de la guvernare, ale potentaţilor zilei. Doar noi avem dreptul să plângem sau să râdem electoral la sărbătorile publice.

Şi probabil că într-un moment de aleasă consideraţie, , cel care cică este la fel de nepolitic ca şi alţi amirali promovaţi nitam-nisam de comandantul suprem, a ales să se facă remarcat în faţa ochilor preşedintelui, tăind de la rădăcină orice intenţie a opozanţilor de a apărea public.  Mai ales dacă aceştia nu prea înghit actuala conducere a Armatei. Supărat probabil că idolul domniei sale, comandantul suprem, nu poate ajunge la sărbătoare tocmai datorită acestor protestatari care nu înţeleg virtutea marinarilor din fruntea ţării, şeful marinarilor militari a ales să taie cu barda orice solemnitate: doar 18 coroane ! De ce nu 17 sau de ce nu 19, asta şeful marinarilor militari nu poate să o explice.

Cel mai important este că, iată, Forţele Navale dau ţării încă un politican pro-băsescian care să îl urmeze pe Amiralul Marin în lunga carieră de pupat mâna (sic!) oricui i-ar mai da o stea. Despre onoare şi decenţă poate vorbim la următorul şef al marinei militare.

Cum a declanşat şeful marinarilor militari o criză politică de proporţii: manifestaţia spontană a Luceafărului huilei!

Orbit de obedineţa lui faţă de comandantul suprem şi orbit de patima de a-i face cât mai mult pe plac, „strategul” şef al marinarilor militari nu şi-a  dat seama că după colonelul Remus Macovei va urma la „depunere” şi Luceafărul huilei. L-a „tăiat” pe Remus Macovei, dar fără să vrea l-a „tăiat” şi pe Luceafăr. Uite-aşa şeful marinarilor militari a declanşat din „necunoaştere” (ca să nu spunem altceva) o întreagă sarabandă a cometariilor politice. Şi, iarăşi fără să vrea, l-a pus din nou în evidenţă pe primul miner al ţării.

Halal strateg !

V.T.Ap.

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Cum l-a (re)legitimat şeful marinarilor militari pe Luceafărul huilei!”

 1. tinichigiul shaf says:

  In acest articol vorbiti pur si simplu prostii!
  Ati devenit admiratorii lui Miron Cozma??
  Da s-ar parea ca DA!Slujiti-l in continuare daca ati decazut asa de mult.

 2. Socrate says:

  Oare cel care a scris compunerea este fost militar ? Ma indoiesc !. Poate fi un retardat care incearca sa se exprime cu termeni militari dar pe care nu ii intelege fapt ce il duce in ridicol. Daca individul retardat mai este si membru al sindicatului care se erijeaza in aparatorul intereselor militarilor disponibilizati , atunci R din acronimul sindicatului poate insemna “…. si retardati “.

 3. tinichigiul shaf says:

  @Socrate
  Mare atentie!!!!!!Nu loviti in interesele@elena.Doar EA si numai EA ridica in slavi redactia.De ce?? Foarte simplu.Isi apara reciproc interesele.
  Vreti detalii??Va stau la dispozitie oricand

 4. tinichigiul shaf says:

  Ce dobitoci!!
  M-au bagat la moderare pentru urmatoarea “constructie”
  citez;
  “interesele (a rond)elena(punct)Doar”

  ce sa mai zic…tembeli!!

 5. Altfel says:

  Eu inteleg asa: A fost aprobata o lista de invitati si depunatori de coroane. De catre cine a fost aprobata? Apoi, acea lista a fost modificata. De catre cine a fost modificata? Si, in ultima instanta, modificarile nu au fost aduse si la cunostinta “celor modificati”, acestia prevalandu-se de aprobarea ce le fusese transmisa initial, fapt care a provocat imbulzeala mult mediatizata. Ca, restul sunt vorbe.
  Din toata povestea asta, potrivit comentariilor de pana acuma, rezulta ca vinovat este cel care a scris articolul!
  Ura! Ura! Ura!

 6. Pavel says:

  Orice comentarii cu privire la faptele reale petrecute si la articolasul de mai sus , sunt absolut inutile. Se impune doar o cugetare de bun simt: TOATE CEREMONIALELE MILITARE, in ultimii ani , S-AU TRANSFORMAT IN PENIBILE SPECTACOLE DE CIRC. Mai penibile, prin continut, decat parazile dinaintea lui’89. Nu-i asa ca va place, domnilor din fruntea ostirii?

 7. partizanul says:

  Daca n-ar fi fost nu s-ar fi povestit. Daca s-achimbat modificarea!? Da-le Doamne mintea cea de pe urma.

 8. nicu says:

  mare dreptate ai