Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Din declaraţiile lui Traian Băsescu la bilanţul Ministerului Public

Prezent la bilanţul Ministerului Public, Traian Băsescu a făcut mai multe afirmaţii. Preşedintele şi-a început discursul cu remarca potrivit căreia “în sfârşit s-a ajuns la stadiul în care instituţiile statului funcţionează”.

Şeful statului a precizat că în CSAT s-a stabilit că “evaziunea fiscală a devenit o vulnerabilitate la adresa siguranţei naţionale”.
Prin urmare, “bătălia cu evaziunea fiscală şi cu evazioniştii trebuie să continue tot mai apăsat, şi tot mai fără menajamente”, subliniind că “orice ban furat statului este un atac la siguranţa naţională, la siguranţa socială”.

“Numai aşa se vor putea plăti pensii, salarii, ajutoare sociale”, a mai spus Băsescu.
Traian Băsescu a mai spus că în evaluarea prezentată în cadrul CSAT s-a constatat că “peste 30% din veniturile ce i se cuvin statului e evazionată”. Procentul a fost apreciat de preşedinte drept unul “care iese din limitele normalului”.

Celor de la Garda financiară şi de la Autoritatea Vămilor se pare că li s-a mai dat o şansă. Astfel, referitor la restructurarea Gărzii financiare şi a Autorităţii Vămilor, Băsescu a spus că “nu este partizanul unui proiect de hotărâre de guvern,prin care ar urma să se desfiinţeze aceste instituţii, iar atribuţiile acestora ar fi preluate de ANAF”.
El a menţionat însă că “ar mai da o şansă acestor instituţii şi le-ar lăsa până la 31 decembrie să dea proba capacităţii lor de a deveni eficiente”.

“Nu cred că atunci când o instituţie merge prost până la urmă o desfiinţezi. Trebuie să o faci să funcţioneze”, a mai spus preşedintele.
Şi fiindcă tot s-a ajuns la subiectul “vămi”, Băsescu a afirmat că “esenţa fraudei vamale e în vămile din teritoriu”, unde pare că nu se întâmplă nimic.

Referindu-se la grupurile de crimă organizată, Traian Băsescu a reiterat ceea ce a spus şi la bilanţul MAi: “în acest domeniu să nu mai stea piatră pe piatră”.

El i-a întrebat din nou, pe cei prezenţi la bilanţ, “de ce poliţia şi procurorii nu reacţionează în cazul celor care îşi afişează bogăţia”.

“În fiecare judeţ, dacă iei informaţii, îţi dai seama că sunt două, trei clanuri, patru, cinci în judeţele mai mari. Sigur, DIICOT a obţinut rezultate excepţionale în 2010, dar cred că trebuie să ne propunem ca în doi-trei ani să nu mai auzim de astfel de organizaţii ad-hoc într-un judeţ sau în altul. În doi-trei ani să nu mai avem niciun… Cum îl cheamă pe ăsta cu frate-meu? Pe cumătru’… Bercea Mondialul. Să nu mai auzim de niciun cap de ăsta care ne rezolvă el pe toate, care are influenţă de nu i se întâmplă nimic, deşi are zeci de dosare, oameni care probabil îşi pot permite să-şi afişeze bogăţia fără ca vreo instituţie a statului să-i întrebe ceva”, a spus şeful statului.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

13 Responses to “Din declaraţiile lui Traian Băsescu la bilanţul Ministerului Public”

 1. CopperNick says:

  Chestiile cu piatra pe piatra si aia cu frate-su as vrea sa le vad materializate. Iar datul unei sanse pana la 31.12 echivaleaza cu dezlegatul cainilor pana atunci sa arate daca ataca ursul. Pe aceasta baza, vad o crestere in sondaje la finele lui 2011. Dar ma intreb de unde atata energie pentru asumari de raspunderi pe tot felul de legi unitare si coduri si zero energie la ce obiective a trasat Base si la ce isi propune Codruta. Iar cresterea in sondaje se poate ca romanii au memorie scurta si nu va sta nimeni sa verifice daca intradevar si cat de aproape am fost de buza prapastiei sau nu.

 2. mos teaca says:

  pe aici a incercat sa mai dreaga…busuiocul!
  nu cred ca mai are prea mult timp la …dispozitie!
  sa-l vedem si la mapn ce …glumitze ne mai spune!

 3. khukuri says:

  De-a dreptul gretos , basescu asta nici teatru nu mai stie sa joace.Adica ala ….aaa…..cumnatu’lu’fratemiu..cum il chiama ma…ha,ha, ha,

 4. COLONEL BATRAN says:

  Uite cum s-a facut frate, presedintele cu dracul ca sa treaca puntea spre un nou mandat.Aurul pe care i la pus la gatul nevestii Bercea Mondialul nu-i miroase? Curat ,murdar coane Fanica.
  Unde ,esti mai Stelian p cu comentariile tale stiintifice?Ti-a taiat popa limba?

 5. Stelian P. says:

  COLONEL BATRAN
  Ce as putea sa comentez stimabile cind tu nu ai auzit ca Basescu e la ultimul mandat ? Eventual sa te trimit putin la scoala.

 6. COLONEL BATRAN says:

  STELIAN P.-te faci ca nu pricepi?Ai uitat ca actiunea se petrecea inaintea alegerilor pentru al doilea mandat?Asa esti tu.Retii voit numai ce iti vine bine de restul te lepezi ca dracul de tamaie.Uite cumatru ,nu-i cumatru.Hahaiala.Mi-e greata.O sa iau niste zeama de varza dupa modelul marinarului betiv.

 7. Stelian P. says:

  COLONEL BATRAN
  Nu urmaresc actiunile din urma cu 2 ani ca sa comentez un articol de ieri. Daca ma gindesc totusi la flota…..cred ca de aia a vindut-o ca sa ajunga presedinte. E posibil, nu ?

 8. Stelian P. says:

  Buldogul
  Ba cretinoidule, esti liber sa te impusti sau sa dai jos pe cine vrei. Tu te lupti cu mine ?

 9. Buldogul says:

  Bai Steliane Portocaliule,
  bine ca recunosti ca esti un LAS! Inseamna ca si stapinii tai si-au dat seama, cam tirziu este adevarat, ca ti-ai epuizat toate resursele si nu mai poti face fata le cerintele actuale pe care majoritate romanilor le clameaza. Atunci poti sa imi raspunzi sincer care mai este activitatea ta :
  1, te-au chemat la reciclare ?
  2. te retrag temporar ca ai inceput sa dai rateuri si iti implanteaza un CIP cu discurs si actiune portocalie?
  3. te retrag definitiv, intrucit te-ai compromis si la cit esti de cretin si incuiat abia acum au observat ca nu mai faci fata vitezei cu care se trece in alta dimensiune ?
  Ia sa te vad chiompaliule cit esti de sincer si de curajos, poti sa dai vreun raspuns la vreo intrebare ?

 10. Stelian P. says:

  Buldogul
  Bai furiosule, ti-am raspuns la toate intrebarile din prima postare. Ai si tu probleme ca dl. Voinea si postezi acelasi lucru la toate articolele ?
  Incearca un dus rece. Face minuni.

 11. Buldogul says:

  Bai dus sa faca mata ca te-a facut asa de cretin si de slugoi! Esti un mare cretinoid si iti voi repeta aceleasi cuvinte pina iti va crapa CIP-ul portocaliu pe care ti l-au implantat stapinii tai cu orientare neocomunista de extrema dreapta.

 12. Dodo says:

  @Colonel Batran

  Cand i-a pus zgarda de aur la gat stia ca-i Bercea mondialu…acum i-a uitat numele , chipurile …. !!!!!!!!!!!

 13. COLONEL BATRAN says:

  STELIAN P.ATENTIE.comunicat al palatului Victoria.Se infiinteaza post de translator intre penticostalul pitic si dependentul etilic.Baga-te ce mai stai.Uite asa mai mananci si tu o paine alba.Multe succesuri.Transmite-i salutari sefului tau,colonel la apelul de seara Talmacean.