Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fostă cazarmă MApN – acum, raiul gunoaielor în urma unei investiţii marca Oprea-Udrea

viitor cartier ANL in locul UM. foto Stelian Grajdan in adevarul.ro

Acum, că se apropie sfârşitul de an, am hotărât să privim retrospectiv. În primul rând, am zis că ar fi bine să vedem ce s-a mai întâmplat prin garnizoanele de prin ţară, acolo unde unităţi şi terenuri care au aparţinut MApN-ului au trecut în patrimoniul administraţiilor locale.

Acolo unde, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), prin reprezentanta sa de frunte, madame Udrea, s-a angajat să construiască locuinţe ANL sau sociale, în parte, destinate familiilor cadrelor militare.

Deşi a trecut mai mult de un an şi jumătate de la hotărârea de Guvern prin care s-a decis transmiterea din proprietatea publică a statului şi administrarea MApN în proprietatea publică a administraţiilor locale şi de când Elena Udrea a declarat că pe locul unităţilor militare dezafectate se vor construi blocuri de locuinţe  ANL, inclusiv pentru militari, constatăm, cu tristeţe, că nu s-a întâmplat NIMIC.

Pentru ilustrare, ne vom opri asupra situaţiei din oraşul Braşov.

În urmă cu un an, generalul de intendenţă-ministru-deputat-profesor universitar-politruc Oprea, în prezenţa lui Udrea şi a lui Scripcaru (primarul Braşovului) afirma la Braşov:

Oprea-Udrea-Scripcaru si transferul de terenuri serialul Brasov foto Adevarul

“Acest protocol (n.r. de colaborare cu MDRT şi administraţiile locale) este primul dintr-o serie de 25 de asemenea proiecte, ce vizează punerea la dispoziţia ANL şi autorităţilor locale a unor terenuri pe care au funcţionat unităţi militare, pentru construcţia de locuinţe sociale şi de serviciu. La nivelul Ministerului Apărării avem peste 800 de cereri pentru locuinţe sociale şi circa 15.000 pentru locuinţe de serviciu”.

Tot la Braşov, în iulie 2010 (!), Elena Udrea revenea pentru a vizita şantierul de pe strada Agricultorilor şi pentru a discuta cu arhitecţii oraşului. Potrivit celor de la Adevărul, ministereasa dorea să fie identificat “cel mai bun concept de blocuri”,care să se încadreze în peisaj; mini-cartierul este amplasat în vecinătatea Bisericii Evanghelice, important monument istoric al Braşovului.
Acum, fostul şantier este un loc plin de bălării, unde se aruncă gunoaiele şi unde oamenii străzii caută un adăpost.
Probabil, criza o fi sistat lucrările! Deşi, la acea dată, Udrea susţinea că „fonduri există, atât de la bugetul de stat, cât şi din încasările rezultate în urma vânzărilor de locuinţe ANL deja construite”.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a declarat că “proiectul blocurilor ANL rămâne bătut în cuie şi acestea se vor construi, numai că demersurile birocratice au fost de durată”.

Că aşa o fi, rămâne de văzut! Până una-alta, administraţia locală ar face bine să igienizeze măcar locul. Ca să se mai liniştească şi locuitorii din apropierea blocurilor-promisiune.

Notă: Cei interesaţi de acest subiect – schimburi de terenuri, construcţii de locuinţe, doar pe hârtie, pentru militari etc. – pot citi pe Infomondo Militar articolele:
Nou: s-a înfiinţat agenţia imobiliară MApN?!

Agentia imobiliară MApN SRL continuă campania de donare a terenurilor şi cazărmilor armatei

MApN a devenit “vaca de muls” a administraţiilor locale?

Oprea – agent electoral al ministrului Dezvoltării şi turismului

Bătălie pe cazărmile MApN

MApN mai dă un teren în Bucureşti pentru locuinţe pe hârtie

Vaca de muls MApN l-a făcut pe Becali miliardar iar pe “alţii” milionari

 

Sursa: Hotnews, Adevărul

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

9 Responses to “Fostă cazarmă MApN – acum, raiul gunoaielor în urma unei investiţii marca Oprea-Udrea”

 1. sam says:

  Sa vedeti si la Bacau cum arata fosta cazarma a Regimentului 3 artilerie…

 2. Apevistul says:

  La Bacau,fosta cazarma era,intradevar,emblematica d.p.d.v. istoric,apare pe multe carti postale de epoca. Ma leaga multe amintiri:bunicul meu a facut armata acolo prin anii ’20, la sala de sport am participat la primul meu turneu de handbal in anul 1966 (nefiind bacauan), am multi fosti colegi care au lucrat in acea unitate. Dar in ultimii ani ajunsese o epava,care ar fi necesitat f.f.f.multi bani pt.a fi reconditionata. Acum este un santier si daca se reuseste construirea unei sali polivalente si/sau a unui nou stadion,bacauanii vor fi multumiti. Deci sunt si exemple pozitive,fara a politiza .

 3. Redactia says:

  Redactia pt Apevist
  Ne puteti trimite pe adresa Redactiei ceva foto de acolo, de pe santier, ca sa dam si exemple pozitive?
  La Brasov, la Cluj, si in alte garnizoane s-a promis ca se vor construi locuinte ANL, in parte, si pentru cadrele militare. Si deocamdata, doar promisiuni au ramas.
  Deci, daca aveti foto de la Bacau si doriti sa le trimiteti, va asteptam.
  Redactia

 4. ??????? says:

  S-a ocupat Pinalti

 5. mos alecu says:

  mos alecu says:
  Decembrie 15, 2011 at 5:38 pm

  Rog pe administratorii prezentului site sa nu permita folosirea de “nickname-uri” care dubleaza “nickname-uri” folosite anterior de alte persoane !

  Mos-ul de mai sus … nu sint eu !
  Reply

 6. arborele says:

  stai sa vezi si la mures cazarma podu mures

 7. arborele says:

  sa vezi si o alta unitate din gornesti excelenta d.p.dv. al dotarii si ca si constructi raiul hotilor de fier vechi

 8. ????????? says:

  S- a fini la comedia ! Nu mai este nici-o sansa! Rearanjati-va prioritatile!

 9. ???????? says:

  Comentariu retinut de la publicare datorita folosirii in mod repetat a unui pseudonim folosit de alt comentator