Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Jocul declaraţiilor pe tema pensiilor militare continuă

Mircea Dusa. despre pensiile militare. foto realitatea tvCa un joc al declaraţiilor sau ca un ping-pong verbal pe tema pensiilor militare s-ar putea caracteriza afirmaţiile făcute în ultima săptămână, ba de premierul Ponta, ba de ministrul Apărării Duşa, ba de ministrul Muncii, Câmpean.
Pentru a veni în sprijinul afirmaţiilor anterioare, vom face o scurtă retrospectivă a acestor declaraţii.
În urmă cu o săptămână Victor Ponta afirmase că “în anul 2013 Guvernul nu are sursa de finanţare pentru rezolvarea problemei pensiilor militare”.

Anul acesta nu avem încă sursa de finanţare. Dacă o găsim, cu atât mai bine. Există condiţionarea bugetului. În acest momet în buget nu sunt alte resurse“, a spus Ponta.

El mai declarase că “ministerele Apărării şi de Interne caută să facă o realocare din fondurile pe care le au deja la dispoziţie“.

“Dar ministerul Apărării şi ministerul de Interne – sunt mai puţine situaţii la serviciile de informaţii, partea substanţială este la MApN şi la MI – şi în aceste zile şi în continuare o să caute din fondurile pe care le au deja la dispoziţie o realocare în aşa fel încât să se poată aplica cât mai repede. E un lucru de a face dreptate – în primul rând să recunoaştem un drept şi după aceea să vedem când putem să-l şi realizăm”, declarase Ponta.

Ba mai mult, Ponta îi ceruse ministrului liberal Chiţoiu să facă rost de bani la buget pentru soluţionarea situaţiei pensiilor militare.

Guvernul a avizat favorabil proiectul legislativ privind plata pensiilor militare recalculate la nivelul din decembrie 2010, dar cu condiţia ca legea să fie aplicată din ianuarie 2014, potrivt MEDIAFAX.

Proiectul legislativ a fost depus în luna martie la Parlament de către mai mulţi deputaţi şi senatori, printre care şi ex-minstrul Apărării Gabriel Oprea, cel sub a cărui oblăduire s-a creat haosul din sistem, ex-ministrul Apărării Corneliu Dobriţoiu, cel urmărit penal în dosarul “caselor pentru generali” şi Radu Stroe.

Pe de altă parte, ministrul Apărării, Mircea Duşa, prezent pe 21 aprilie la ceremonialul militar desfăşurat în Piaţa Tricolorului şi la concertul susţinut de militarii Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul” a declarat, pentru Realitatea TV că “Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne, au posibilitatea ca, din bugetul acestui an, dacă legea va intra în vigoare pentru cei 10 la sută pe care i-au pierdut la pensii”, să plătească aceste pensii “încă începând din anul 2013, sau diferenţa“.

Ministrul a specificat că “Legislativul urmează să dezbată Proiectul de lege care se referă la pensiile militare şi care a fost analizat în şedinţa de guvern de săptămâna trecută”.

“Premierul a spus că există premise ca, juridic, această problemă să se rezolve de la 1 ianuarie 2014, dar tot dânsul a precizat că, dacă proiectul de lege va fi adoptat de Parlament, Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne, care au majoritatea pensionarilor, vor găsi resursele necesare ca legea să fie aplicată din momentul în care va fi adoptată şi publicată în Monitorul Oficial”, a mai spus Duşa.

Mircea Duşa a subliniat faptul că “ministerul pe care îl conduce a elaborat un proiect de lege care să ofere un fundament juridic durabil pensiilor din sistemul militar şi care a fost redactat în condiţiile “bulversării care s-a creat în sistemul de pensii militare”.

O concluzie ce s-ar desprinde ar fi aceea că, indiferent de funcţia pe care o ocupă, politicienii rămân nişte… politicieni. Aceştia, în funcţie de interesele lor imediate sau de perspectivă, promit ceea ce vor votanţii să audă. Căci, este foarte posibil ca cei care le-au dat votul să rămână doar cu… auzitul promisiunilor!

S.B.

Sursa> Realitatea

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

24 Responses to “Jocul declaraţiilor pe tema pensiilor militare continuă”

 1. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  GUVERNANTII ROMANI MANINCA …. MAI RAU DECAT EMIL BOC. Din adresa Senatului către Guv Deși a trecut aproape o săptămînă de la discutarea punctului de vedere al Guvernului cu privire la inițiativa legislativă Bp118, privind măsuri reparatorii pentru pensionarii militari care au pierdut prin recalculare/revizuire, documentul care cuprinde acordul Executivului pentru intrarea în vigoare, de la 01.01.2014, a unei asemenea reglemantări, așa cum a fost menționat într-un comunicat ulterior sedinței de guvern, nu a ajuns la Senat. Poate… după sedința Biroului Permanent de astăzi vom afla mai multe. Oricum, procedurile parlamentare pe această inițiativă nu vor putea demara înainte de 20 mai, dacă, pînă la acea dată, nu sosește la Senat documentul cu punctul de vedere al Guvernului.

 2. d.n.a says:

  Him …, oare este o noutate ca politicienii spun ceea ce vor sa auda …alegatorii, iar alegatorii, asculta … prosternati si cuminti sau … prosti si tacuti ?.

 3. indisciplinatu says:

  Ce-mi place,…cel care a scris comentariul a tinut sa precizeze ca proiectu’ de lege reparatorie este opera unuia care cica, “a bulversat” sistemul de pensii militare iar altul cica ..”e penal”. Primul cred ca e de o mie de ori mai penal!!! Daca-i pui in balanta si-i analizezi pe fiecare cu speta lui, cred ca am putintica dreptate.
  Dumneavoastra, cititorii, ce ziceti???

 4. gelu says:

  Amândoi sunt oameni fără onoare. Niciunul nu dovedește , prin nimic, cum că ar fi fost militar de carieră. Ba chiar s-au adaptat atât de repede la ”moda nouă” a ceea ce înseamnă politica in România, încât juri că toată viaăa lor n-au făcut decât sa mintă, ca niște autentici politicieni. Ce să mai așteptăm, și de la cine? Numai Pronia cerească ne-ar mai putea ajuta, alungându-i pe cei ce ”ne conduc”!

 5. Marin says:

  Se asteapta auditul! Mie, de exemplu , Boc (Oprea) mi-au luat consistent din pensie, ca acum sa mi se aduca la cunostinta ca-mi vor lua si din cuantumul ce era recunoscut de guvernul Boc! Si vor mai urma si altele, fiti pregatiti! Urmeaza impartirea punctajului la 30 si scoaterea celor 20% (Ordinul MM). “Smecheriile” se platesc cu alte smecherii.

 6. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  Astea sunt adevăratele salarii nesimţite pe care le-a făcut boc-băsescu-ungureanu-ponta pentru ca să ţină justiţia în mână şi să-şi bată joc de poporul român. Este bine ca acest mail să circule cât mai mult să se vadă de ce justiţia nu este a României ci a mafiei (băsisto-pdlisto-usliste)
  EXCLUSIV – Citiţi aici salariile spectaculoase pe timp de criză ale membrilor Consiliului Superior al Magistraturii! Nu vă enervaţi, tensiunea este dăunatoare sănătăţii! Până acum, toată lumea a urlat pe televiziuni despre salariile “nesimţite” din câteva domenii, cum ar fi aviaţia, deşi acolo ar fi trebuit spus că riscul este sută la sută faţă de multe alte domenii, examenele se dau din şase în şase luni până ce ies la pensie, la simulator în străinătate, nu aranjate pe aici, prin România!), şi nimeni n-a fost curios până acum să afle ce salarii lunare primesc mai marii forului din Justiţie, care nu sunt nevoiţi să ia decizii în fracţiuni de secundă şi nu depinde viaţa altora de deciziile lor, ba dimpotrivă statul român este condamnat la CEDO la plata a peste 40 de milioane de euro pentru malpraxis judiciar. Dimpotrivă în Justiţie, şi când s-au luat decizii proaste, care au împotmolit sau au dus la regresul Justiţiei pe anumite tronsoane, n-a răspuns nimeni. CSM e precum Guvernul: îşi asumă răspunderea, dar nimeni nu-l sancţionează! Lumeajustitiei.ro este în măsura să vă ofere cifre exacte privind salariile brute şi nete pe lună ale acestora, transmise de Direcţia Economică şi Administrativ din cadrul acestei instituţii, informaţii solicitate de noi în baza Legii 544/2001.
  Iată cât au pe statul de plată membrii CSM!

  GratianA Isac
  Cel mai mare salariu este cel al Graţianei Isac, procuror şef birou la DIICOT înainte de a fi ales în CSM ca reprezentant al PICCJ.
  Salariul brut este de 23.620(5.368euro) lei, net 17.717 lei(4.026 euro).
  Bogdan Licu
  Procurorul are un salariu brut de 22.518 lei(5.117 euro), net 16.847 lei(3.828 euro).
  Florentina Gavania
  Procuror , fost prim-procuror la Parchetul Judecătoriei Sector 6, are salariul brut de 20.581 lei (4.677 euro), şi net-15.317 lei (3.481 euro).
  Mona Pivniceru
  Judecător de Inaltă Curte de Casaţie şi Justitie, are un salariu brut de 20.473 lei(4.652 euro), net-15.233 lei(3.462 euro).
  Cristi Vasilica Danilet,
  Judecător de Judecătorie Oradea, Cristi are un salariu brut de 20.201 lei (4.591 euro), şi 15.018 net(3.413 euro).
  De remarcat, salariul lui Danileţ este aproape cât cel al Monei Pivniceru, care până acum, din lista, are cel mai înalt grad din magistratură şi este mai mare decât salariul judecătorului Horaţius Dumbravă, care are salariul brut la CSM de 17.622 lei(4.005 euro)şi 12.981 lei net(2.950 euro).
  George Balan
  Procurorul a fost vicepreşedinte al CSM şi, are un salariu brut – 19.078 lei(4.335 euro) şi net lunar de 14.131. lei(3.215 euro).
  Mircea Aron
  Judecător la ICCJ un salariu brut – 19.078 lei(4.335 euro) şi net lunar de 14.131. lei(3.215 euro).
  Alina Ghica
  In fine, Judecător preşedinte al CSM, fost şef Sectie contencios la curtea de Apel Bucuresti, câştiga cam tot atâta cât judecătorul Tudose, adică 18.145 lei brut(4.123 euro), şi 13.394 lei net(3.044 euro), mai puţin decât Cristi Danileţ, într-un algoritm aplicat pe care nimeni nu-l înţelege.
  Marius Tudose
  Judecător , preşedinte al Judecătoriei Sector 3, are un salariul brut de 18.009 lei(4.092 euro) şi un net de 13.287 lei(3.019 euro).
  Ana Cristina Labus
  Judecător are un salariul brut de 17.840 lei (4.054 euro) şi 13.154 net(2.989 euro).
  Oana Schmidt- Haineala
  Procuror vicepreşedintele CSM are un salariul de brut de 17.558 lei (3.990 euro) şi 12.930 lei(2.938 euro).
  Adrian Toni Neacsu si Alexandru Serban
  Judecătorii sunt încadraţi la CSM cu acelaşi salariu brut de 16.969 lei (3.856 euro), şi net de 12.466 lei(2.833 euro).
  Acestea sunt salariile la această oră ale membrilor plini ai CSM. Salarii care, şi pe jumătate dacă ar exista, ar scoate din criză orice medic, orice profesor din România sau, dacă ar fi înjumătăţite, din jumătatea rămasă de la fiecare, ar mai putea fi plătiţi câte cel puţin trei bugetari cu salarii brute de circa 2000 lei pe lună.
  Membrii CSM au salarii cu mult peste şeful statului, ministrul Justiţiei, procurorul general al României, judecătorii Curţii Constituţionale etc!
  Ar mai fi de menţionat faptul că înainte de a fi ales în CSM, judecătorul Cristi Danileţ a ridicat la Judecătoria Oradea, ca vicepreşedinte, un venit anual (ca judecător cu grad de tribunal) , conform declaraţiei de avere din 21.01.2011, suma de 99.780 lei(22.677 euro). Întrucât această sumă cuprinde şi al 13-lea salariu, dar şi prima de vacanţă (că, deh, magistraţii sunt mai merituoşi ca restul bugetarilor şi au avut pe criză din 2010 şi premiu pentru relaxare!!!), dintr-un calcul estimativ reiese că el avea un salariu de cca 6000- 7000 lei lunar. De la acest salariu şi până la 15.018 lei(3.413 euro) salariu net cât are la această oră în CSM, e un salt deosebit, nu-i aşa?
  Am ales să vedem de unde a plecat şi unde a ajuns membrul CSM Cristi Danileţ cu salariul din 2010 până azi nu pentru că am avea ceva personal cu el, ci pentru că este cel la care a avut loc unul dintre salturile salariale cele mai mari.
  In ce priveşte salariile la CSM, în mod evident acestea sunt spectaculoase faţă de multe altele, bătându-le până şi pe cele de la Curtea Constituţională, bătând cu mult salariul ministrului Justiţiei, al Procurorului General al României şi al altor categorii de bugetari cu funcţii de conducere.
  În final, remarcăm pozitiv faptul că CSM a dat dovadă de transparenţă şi promptitudine, răspunzând la solicitarea înaintată de către Lumeajustitiei.ro, solicitare bazată de Legea 544/2001.
  P.S. – Pentru studiu comparat, intraţi pe site-ul ANI, la portalul declaraţiilor de avere:
  http://declaratii.integritate.eu/home/navigare/cautare-avansata.aspx

  * Citiţi aici salariile membrilor CSM, aşa cum ne-au fost transmise de către Direcţia Economic şi Administrativ a Consiliului

  5.000 de euro, cel mai mare venit al unui fost magistrat din Moldova
  PENSIILE “NESIMTITE” NU AU DISPARUT
  Deşi sunt ajunşi la o perioadă a vieţii când reţeta de medicamente este una dintre cele mai mari cheltuieli lunare, pensionarii din zona Moldovei se împart în două mari categorii. O parte sunt cei care beneficiază de luxul de a avea o menajeră, un îngrijitor personal şi de a-şi întreţine sănătate prin excursii de tratament în orice colţ al lumii, pensiile lor lunare fiind de 26 de ori mai mari decât leafa unui angajat. La polul opus sunt cei care trebuie să împartă pensia de 350 de lei între sănătate, întreţinere şi nepoţi.
  După zeci de ani de muncă, veniturile la care au .„În judeţul Iaşi beneficiază de indemnizaţia socială minimă garantată un număr de 26.499 de persoane, adică 350 de lei”, ne-a declarat Adriana Grecu, directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Iaşi. La Iaşi sunt peste 146.000 pensionarii din sectorul de stat, pensia medie în cazul lor fiind de764 de lei, şi alţi 35.600 din sectorul agricol, a căror pensie medie este 309 lei. Pentru cei cu pensii mici, 30 de zile înseamnă un adevărat slalom printre datorii, facturi şi bonuri fiscale şi drămuirea fiecărei bancnote de 10 lei astfel încât să-ţi permiţi o masă zilnică.
  MAGISTRATII O CATEGORIE PRIVILEGIATA DE PUTEREA PDL si USL.
  Şi doar pentru că titulatura avută în câmpul muncii se transformă într-un privilegiu la vârsta pensionării, magistraţii şi alte categorii de salariaţi cărora li se calculează pensia după legi speciale au venituri substanţiale.„La Iaşi, cea mai mare pensie acordă pentru sectorul de stat este de 5.829 de lei, fiind încasată de un profesor nevăzător. Sunt cinci pensii de peste 5.000 de lei înregistrate în judeţ. Cea mai mare pensie plătită la Iaşi este de 20.927 de lei, încasată de un magistrat pe baza legilor speciale”, ne-a declarat Isabela Grigorovschi, purtătorul de cuvânt al CJP Iaşi iar la Barlad sunt 2 fosti magistrati cu pensii de 13.234 si 12.430 de lei . Asta înseamnă un venit lunar de 26 de ori mai mare decât leafa minimă a unui absolvent de studii superioare şi de 60 de ori mai mare decât pensia minimă garantată. Înseamnă 5.000 de euro, bani cu care poţi să cumperi în fiecare lună o maşină bună la mâna a doua sau cu care poţi pleca în croazieră.
  Cea mai mare pensie plătită în judeţul Botoşani este de 17.969 lei brut şi aparţine unui fost magistrat, intrând la categoria pensii speciale. Potrivit CJP Botoşani, cea mai mare pensie, din asigurări sociale, este de 2.818 lei brut. În judeţul Neamţ, din cei 138.249 de pensionari, 4.360 au venituri lunare mai mari de 1.500 lei. Cea mai mare pensie de serviciu din judeţ fireste a unui fost magistrat este de 16.606 lei brut, în timp ce 18.103 de nemţeni beneficiază de cei 350 de lei.

  Dan Voinea (născut 23 iulie 1950) este general și magistrat român. Este procuror militar din anul 1982, între anii 1997 și 2000 a deținut șefia Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. În decembrie 1989, a fost desemnat procuror în cazul procesului soților Ceaușescu, la acea dată având gradul de maior la Direcția Procuraturii Militare. Procurorul Dan Voinea a participat la procesul Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu, el întocmind rechizitoriul pe baza căruia cei doi au fost condamnați la moarte și executați, în 25 decembrie 1989. Generalul magistrat Voinea este cel care a instrumentat două dintre cele mai importante dosare post-decembriste, cel al mineriadei din 13-15 iunie 1990 [1] și cel al Revoluției din decembrie 1989[2]
  deci 2009-1980=29 de ani de carieră de la procuror la General maior magistrat cu o pensie de 18.500 de lei/lună x 4%=19.240 de lei, in vreme ce pensia militară este la 2.289 de lei/lună în medie .

  DESFIINTAREA LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT PENTRU MILITARII DE CARIERĂ , ESTE OPERA PERSONALĂ A PREŞEDINTELUI TRAIAN BĂSESCU, PE CARE O CONTINUĂ COABITANTUL DE VICTOR PONTA, ca semn al nerespectării angajamentului asumat de România pentru respectarea armonizării criteriilor de integrare în spaţiul Shengen şi anume de aliniere a principiilor de salarizare şi pensionare a sistemului J.A.A.I.-justiţie, apărare şi afaceri interne.
  1. Contractul cu FMI semnat în 2009/2010 are nişte clauze foarte clare, printre care ar fi şi această dependenţă a alocării de fonduri bugetare către fondurile sociale numai cu acordul acestuia;
  2. Acordul este în vigoare până în 2014 parcă şi până atunci….. mucles! – indiferent cine este la cârma ţării;(DE ACEEA ÎN 13 IUNIE 2012 USL A ANULAT PROIECTUL DE LEGE DE REVENIRE A CUANTUMULUI CELOR CU PENSIILE TĂIATE , CARE ERAU DEJA APROBATE DE SENAT)
  Ce părere aveţi la ei se poate şi la noi Nu???
  A apărut în MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 26 ianuarie 2012 , LEGEA nr. 303 din 28 iunie 2004 (**republicata**)(*actualizata*)
  privind statutul judecătorilor şi procurorilor (actualizată până la data de 26 ianuarie 2012*)
  Şi acum, atenţie ce apare la :
  – ART. 82*)alin.7(7) Judecătorii şi procurorii pot opta între pensia de serviciu şi pensia din sistemul public. JUDECĂTORII ŞI PROCURORII MILITARI POT OPTA ÎNTRE PENSIA DE SERVICIU ŞI PENSIA MILITARĂ DE SERVICIU !!!!!….
  Întrebare: MAI EXISTĂ PENSIE MILITARĂ DE SERVICIU , DEOARECE PENTRU MILITARII DE CARIERĂ A FOST DESFIINŢATĂ EI FIIND CIVILI ACUMA, RĂMÂNÂND MILITARI DOAR MAGISTRAŢII , SAU EI ATÂTA MERITĂ????
  Şi la
  – ART. 85*)alin.2 (2) Pensiile de serviciu ale judecătorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevăzute la art. 84 se actualizează ori de câte ori se majorează indemnizaţia brută lunară a unui judecător şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime. Dacă în urma actualizării rezultă o pensie de serviciu mai mică, judecătorul sau procurorul îşi poate păstra pensia aflată în plată.
  Deci la ei se poate ??!!!!!!!!!!!!!!!
  CE PĂRERE AVEŢI DE ACESTE PREVEDERI

 7. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  ESCROCI SADEA SARACI. Costiniu rămâne cu pensia de 16.000 de lei Florin Costiniu, a fost judecător la Curtea Supremă, unde a deţinut funcţia de şef al Secţiei Civile. După declanşarea cercetărilor în dosarul său, Florin Costiniu s-a pensionat şi beneficiază de o pensie de magistrat în valoare de 16.000 lei.

 8. Nedumeritu` says:

  Noi, cei depunctaţi, executaţi, re-re-re… ne tot învârtim în jurul cozii. Realitatea este alta dar nimeni nu o întrezăreşte. Suntem busuiociţi continuu fără să ni se spună adevărul. Oare noi, cei 26500 de pensionari suntem o problemă atât de gravă pentru bugetul ţării? Ce procent suntem noi faţă de ceilalţi pensionari? Cum am ajuns noi militarii cu acelaşi statut ca foştii membri ai C.A.P.? Cum de, în plină criză, pentru 90% dintre noi, au fost mărite substanţial pensiile? Cum de, pentru cei 10% executaţi, nu se poate repara nedreptatea? Când s-a făcut mărirea nu exista contractul cu FMI?
  DE FAPT, CE SE VREA DE LA NOI?
  Se pare că suntem o masă de manevră care trebuie să facem ceva iar noi nu înţelegem!

 9. d.n.a says:

  Domnilor, politicienii, sunt oamenii care “isi auto-exagereaza cel mai mult pretentiile de oameni cu onoare !”, privitii si constatati singuri, de ce ?, pentruca de fapt, adevarul pentru cei care nu au ochelari de “cal” este ca, sunt oamenii cei mai “lipsiti de onoare” de pe “toata terra asta noastra”, manipularile “prostia si slabiciunea oamenilor” ii tin “acolo undeva sus de unde … in mod sigur nu ne iubesc pe noi ci doar pe ei insisi !”, cred ca stiti cum se chema … “boala asta” ?.

 10. FLIT..mincinosilor ! says:

  O data vede nasul p… fetei/finei!…s-au lins de voturile tuturor apropiatilor mei…incet incet..tot pierd electorat mintit si dus cu vorba, va sfatuiesc sa faceti la fel..FLIT total !

 11. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  DESFIINTAREA LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT PENTRU MILITARII DE CARIERĂ , ESTE OPERA PERSONALĂ A PREŞEDINTELUI TRAIAN BĂSESCU, PE CARE O CONTINUĂ COABITANTUL DE VICTOR PONTA, ca semn al nerespectării angajamentului asumat de România pentru respectarea armonizării criteriilor de integrare în spaţiul Shengen şi anume de aliniere a principiilor de salarizare şi pensionare a sistemului J.A.A.I.-justiţie, apărare şi afaceri interne. 1. Contractul cu FMI semnat în 2009/2010 are nişte clauze foarte clare, printre care ar fi şi această dependenţă a alocării de fonduri bugetare către fondurile sociale numai cu acordul acestuia; 2. Acordul este în vigoare până în 2014 parcă şi până atunci….. mucles! – indiferent cine este la cârma ţării;(DE ACEEA ÎN 13 IUNIE 2012 USL A ANULAT PROIECTUL DE LEGE DE REVENIRE A CUANTUMULUI CELOR CU PENSIILE TĂIATE , CARE ERAU DEJA APROBATE DE SENAT)
  “IEŞI AFARĂ, PONTA ORDINARĂ!”. Pentru noi PONTA este BOC-2

 12. adrian says:

  Nu va e rusine, mai ticalosi basisti, sa afirmati ca pensiile militarilor (de 1000 lei in medie), ar fi mari? Ce ziceti atunci de salariul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, care incaseaza LUNAR, suma de 188.000 lei (peste 40.000 euro / luna)??? Cata nedreptate!!! Militarilor, care au slujit cu credinta si cu demnitate aceasta tara, le-au fost diminuate drastic pensiile, in timp ce acest STAT SECURIST plateste angajati cu sume de cateva zeci de mii de euro pe luna. Cu salariul acestui infractor, care nu stiu ce “supravegheaza”, s-ar plati 188 pensii militare sau 220 pensii medii !!! Vreau sa vad cum apreciati faptul ca un personaj numit politic de basism, incaseaza 188.000 lei pe luna si un militar are pensia de 1000 lei si voi, basistilor, o considerati ca fiind injusta pe aceasta din urma. Am sa va spun care dintre bugetari au pensii mari si cui voia de fapt “boculetz pigmeul” sa le diminueze, dar a gresit. E vorba despre MAGISTRATI, care au pensii de peste 15.000 lei pe luna (o suta cincizeci de milioane pe luna este pensia minima a unui magistrat, care da decizii cu suspendare infractorilor basisti si celor care ucid pe trecerea de pietoni). E corect asa, postaci basisti??? Am spus pensia minima, fiindca pensia medie a magistratilor este de 20.000 lei pe luna. Va amintiti de judecatoare betiva, care injura agentii de politie? Ei, datorita justitiei “necorupte” din Romania, aceasta doamna imbujorata de aburii palincii a iesit de curand din activitate, cu pensia lunara de 16.800 lei. In loc sa aju8nga dupa gratii, colegii ei “necorupti” au trimis-o sa se odihnesca din banii nostri, cu 16.800 lei pe luna. Mai ziceti ca pensiile militarilor sunt mari, la 1000 lei / luna?

 13. adrian says:

  Consider ca cei care au opinii denigratoare si defaimatoare la adresa militarilor (o categorie profesionala de mare caracter, educata in spiritul cinstei si demnitatii), sunt chiar urmasi ai fostilor securisti, decisi sa distruga tot ce a mai ramas in tara asta inca “in picioare”. Iar militarii sunt singurii, poate, care au ramas nepatati de microbul “goanei dupa inavutire”. Intotdeauna, atat in prezent, cat si de-a lungul istoriei, militarii au fost cei care si-au sacrificat viata, si-au lasat familiile si interesele personale si au servit cu devotament interesul cerut de patrie. Niste nemernici si ticalosi securisti postaci basisti afirma mereu ca militarii nu au luptat in vreun razboi. Doamne, cata prostie si cata imbecilitate in capul acestor basisti. Tocmai datorita militarilor si activitatii lor, aceasta tara nu a fost implicata in vreun conflict armat. Militarii participa si acum la operatiuni de mentinere a pacii in teatrele de operatii, tocmai ca acesti postaci basisti sa poate scrie, agramat, cum stiu ei, impresii si sa arunce cu noroi, fiindca doar de asta sunt in stare. Cat cinism in mintea acestor basisti !!! Rusine sa va fie! Voi ati vrea sa avem razboaie pe teritoriul national, ca militarii sa-si meritele soldele? Sunteti niste basisti nebuni !!! Nu mai am cuvinte si nu vreau sa cad in capcana de a folosi cuvinte murdare si de a ma descalifica prin asta. Offf, Tepes !!!

 14. adrian says:

  Asadar, sa recapitulam: 1. Magistratii – pensii de 20.000 lei / luna; 2. Medicii – spaga (zilnic, cel putin 5-10 plicuri cu MINIM 100 euro in fiecare plic). Imaginati-va in cate plicuri sunt sume de sute, poate mii de euro si faceti un calcul simplu. Le mai plangem de mila acestor cinici MACELARI (nu generalizez)?; 3. Profesorii – evaziune fiscala (meditatii, cu minim 40 lei pe ora, fara a declara aceste venituri la FISC). ADESEA PROFESORII NU-SI DAU INTERESUL IN SALA DE CLASA, TOCMAI PENTRU A CHEMA ELEVII LA DOMICILIUL LOR, LA MEDITATII ; 4. Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor – salariu lunar de 188.000 lei pe luna (cititi bine – o suta optzeci si opt milioane de lei pe luna); 5. Militarii – pensia medie (nu minima, ci medie, am scris corect) – 1.000 lei, lunar. ASTEPT COMENTARII. RUSINE, p o p u l a t i e manelisto-telenovelista basista, care-ti batjocoresti ostenii !!!

 15. adrian says:

  Dragi tovarasi, campioni ai absurdului si ai ipocriziei, NU LE MAI PLANGETI DE MILA medicilor si profesorilor. Mereu aud fraza asta, legata de “bietii” medici si “saracii” profesori si “ma urc pe pereti” la auzul ei. Stimabililor, MEDICII pe care d-voastra ii compatimiti, duc acasa in fiecare zi, la terminarea celor 8 ore de munca, UN SALARIU al unui militar (cate plicuri primeste sau pretinde un “biet’ MEDIC v-ati pus intrebarea?). Nu cred ca exista vreunul dintre dumneavoastra care sa fi avut o problema de sanatate si sa nu fi “cotizat” gras medicului. Astia (medicii) ar merita sa nu mai primeasca nicio remuneratie de la stat. Medicii au limuzine de lux, pe cand militarii locuiesc (majoritatea) in camine. Medicii au vile (una la munte si una la mare, poate si prin strainatate), militarii au cel mult un apartament cu 2 camere (la 10 etaje). “Saracutzii” profesori, carora le plangeti iar de mila FAC EVAZIUNE FISCALA flagranta (meditatii nedeclara te FISC). NU vreau sa mai comparati aceste categorii cu militarii (acestia din urma sunt cei mai onesti si pe ei te poti baza oricand)…!

 16. Baiesu Felix says:

  Daca in cel mai scurt timp…iunie 2013 noi cei pierdanti la pensile militare pe legile tampite a lui Boc..?,nu vom fi repusi la ce am avut in decembrie 2010 +sumele furate de stat..(sa ni le dea din urma),sa vedeti cum nu vor reusi mincinosii pontisti sa-si promoveze referendurile pe Constitutie,regionalizare..etc..si cum noi i-am ajutat sa ajunga acolo,tot noi ii vom da jos…..sunt ff multe metode….sa vada ca daca esti la putere ….frige,nu mai merge cu minciunelele.

 17. Baiesu Felix says:

  Pensionarii militari,in special …aviatorii,parasutistii,vanatorii de munte,cercetasii speciali si alte categorii ..din alte conditii..-toti tineri prin restructurarea armatei suntem pierdanti la pensii…si Ponta sa nu uite ca noi inca mai suntem rezerva de aur a tarii,suntem inca tineri…si oricand suntem capabili sa fim integrati in fortele active,si deasemenea sa ne dam viata pentru tara….dar cand vezi ca statul nu te respecta…mai ai curajul sa te jerfesti?Si asa prin chemarea noastra de mai multe ori pe la CMJ-uri….ne-au verificat …burtile,alura..etc?Mai trebuia verificat doar echipamentul de la mobilizare!!!Doresc inapoi paraii furati abuziv,si dreptul la munca ..chiar si la stat!!!Tanti Mariana Campeanu-vad ca agonizeaza pe televiziuni,si ministra asa de habarnista nu am mai vazut…si aia pe vremea lui Boc erau mult mai destepti!!!

 18. d.n.a says:

  Aveti dreptate insa, uitati un lucru, trist dar adevarat, poporul roman, este “maleabil ca o plastilina”, iar inainte de alegeri … va fi “modelat” de politiceni cu ce stiti ca … “prinde mai bine” si stiti cu ce si cum este modelat din pacate, … “micii, berea si altele prind mai bine decat … ideea de un viitor mai bun si sigur pentru copii si nepoti … din pacate !.

 19. Observatorul says:

  @ Baiesu Felix,
  Asta cu ..,, rezerva de aur a tarii ” e tare de tot !!! In ceea ce priveste dreptul la munca …,, chiar si la stat ” am oarece retineri dar NU inteleg cum de la ,,VALOAREA ” ta (…,, rezerva de aur a tarii ..”) ,,arzi gazul ” de pomana si nu te duci in mediul privat unde nu ai nici-o interdictie in a-ti arata adevarata ,,valoare”.

 20. LoremIpsum says:

  Mda. Se pare ca o parte din “rezerva de aur” e atat de valoroasa incat o sa fie pastrata la puscarie pentru potlogarii cu case sau de alt gen.

 21. d.n.a says:

  Mda, chestia cu “rezerva de aur” e tare … relativa, depinde cine si cum o foloseste, in ziua de astazi “cuvintele mari sunt folosite atat de usor si fara discernamant”, in cat au devenit fara valoare … , politicos este sa asculti c-am tot ce auzi dar sa nu fii atat de “prost” incat sa si crezi …”tot ce auzi sau citesti”, valoros este ceea ce faci, nu ceea ce spui !.

 22. virgil says:

  Voi prezenta doar trei situatii,in sprijinul afirmatiei ca e corect ca in baza de calcul a pensiei militare sa fie luata solda celei mai mari functii detinute cel putin un an in ultimii 10 ani de cariera:
  -un cadru militar a avut solda de merit,de la inceputul aparitiei acesteia pana cu 8 luni inainte de trecerea in rezerva,cand i-a fost luata dupa o cearta cu comandantul,cearta care a avut un motiv fara legatura cu atributiunile de serviciu(cei doi fusesera colegi de scoala,se stiau de multa vreme,fusesera prieteni,iar cel care ajunsese comandant s-a suparat pe ceva extraserviciu si a vrut sa arate ca e mai tare);
  -un cadru militar care a beneficiat de indemnizatie de comanda,dupa ce a fost incadrat pe o functie mai mare(a fost promovat) nu a mai beneficiat de aceasta indemnizatie,caci in ultima functie nu avea dreptul(nu se prevedea) la indemnizatia de comanda;
  -unui cadru militar i s-a gresit calculul soldelor(greseala celor de la evidenta personalului si financiar) in ultimul an si jumatate(s-a folosit o solda functie mai mica,era in perioada restructurarilor cand se tot micsorau functiile,dar trebuiau platite cele mai mari).A avut in ultimii 8 ani de activitate functie de cpt.cdor insa la calculul pensiei s-a folosit functia de lt.cdor.Acestuia i s-a luat si solda de merit pe care o avea de la inceput(la fel ca in cazul de mai sus,din cauza ca celui care tinea locul la comanda unitatii nu-i placea de el,nu era agreat,adica nu era in anturajul acestuia si nu participa cu el la activitati extraserviciu,jocuri si altele).La inceput nu i s-a luat in calcul indemnizatia de comanda. A fost pensionat fortat(medical,dupa o singura internare si fara nici o zi de concediu medical) si pentru ca mai avea 42 de zile pentru a face vechimea de 20 de ani efectiv lucrati nu a beneficiat nici de plati compensatorii(octombrie 2003).Daca stiti pe cineva care sa fi suferit prejudicii morale si materiale(din intentie,se vede clar bataia de joc) mai mari,va rog sa le prezentati aici.
  Toti acestia au avut de piedut foarte mult la calculul pensiei conform legii 164/2001(ultimul a pierdut si dupa OuG 1/2011),caci s-a luat in calcul solda din ultima luna de activitate(ca asa e in NATO,da, dar in armatele NATO cu vechime nu au fost atatea schimbari la incadrari si de legi ca la noi,ei stiu ce ii asteapta,trebuie sa aplicam principiile NATO dar adaptate la realitatea romaneasca, la conditiile specifice de la noi,nu e totul identic, la fel la noi ca in NATO,de exemplu la noi este categoria maistrii militari,in NATO nu exista,asta-i numai un exemplu mai sunt si alte diferente).
  Am prezentat numai trei cazuri,desigur sunt multe altele in care unii au avut de pierdut la calculul pensiei,pentru ca s-a luat in calcul solda ultimei functii detinute(au fost unii care au renuntat de bunavoie la solda de merit pentru alti colegi,nestiind ca se va folosi la calculul pensiei si astfel vor pierde mult).
  Cred ca folosirea in baza de calcul pentru pensia militara,a soldei celei mai mari functii detinute,este corecta si rezolva(repara) multe nedreptati(nemultumiri),asa cum a declarat ca doreste si domnul ministru.

 23. alcibiade paraschiv says:

  se discuta despre majorare varsta pensii la femei …..este o prostie , femeia la 55 ani este aproape o epava … unde sa mearga la servici o femeie disponilizata chiar dupa 45 de ani ? cand nu sant locuri de munca ….. ce sa mai zic de ina de 6o de ani ..in plus ,ce sa faca iarna pe gheata ,cand multe au ostepoporoza . etc .si de abia merg prin casa ….. legea pensiilor de acum e f buna ca se iau in calcul toata perioada muncita dar lasati sa iasa la pensie indiferent de vechime daca au indeplinit varsta din tabel …la fel si armata … ca sant multi someri .

 24. Liliana says:

  Sper sa se termine odata! Ce atata tam tam pe subiectul asta. Sa le dea drepturile si gata.