Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Laszlo Tokes, alături de mai mulţi membri ai UDMR Cluj, au devenit cetăţeni maghiari

Vicepreşedintele PE, europarlamentarul Laszlo Tokes, alături de mai mulţi membri ai UDMR Cluj şi ai Consiliului Tineretului Maghiar, au devenit în urmă cu o zi şi cetăţeni maghiari. Aceştia au depus jurământul în cadrul unei ceremonii festive desfăşurate la Consulatul Ungariei din Cluj-Napoca.

La finalul ceremoniei, vicepreşedintele PE Tokes Laszlo a declarat că a fost ziua “cea mai frumoasă” din viaţa sa.

“Această zi este cea mai frumoasă din viaţa mea şi din ultimii 90 de ani, deoarece acordarea cetăţenei ungare se întâmplă în spiritul punctului 12 al Revoluţiei din 1848 în care se vorbeşte despre uniunea cu Ardealul”, a spus Tokes, citat de MEDIAFAX.

După ceremonie, vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a depus coroane de flori la statuia episcopului Marton Aron din faţa Bisericii “Sfântul Mihail” şi participă la o acţiune de înmânare a unor distincţii ale statului ungar unor personalităţi maghiare din Ardeal.

O ceremonie similară a avut loc  pe 14 martie şi la Consulatul General al Ungariei din Miercurea Ciuc, potrivit România Liberă. Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szász Jenő, şi alte 11 persoane au depus jurământul de cetăţenie maghiară aici, în prezenţa preşedintelui Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, şi a ambasadorului Ungariei în România, Füzes Oszkár.

Ceremonia a fost organizată în clădirea Consulatului General al Ungariei de la Miercurea Ciuc. Aici au depus jurământul de cetăţenie maghiară 12 persoane, printre acestea numărându-se preşedintele PCM, Szász Jenő, împreună cu soţia, şi preşedintele filialei Harghita-Miercurea Ciuc a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, Szilágyi Árpád.

Invitaţii speciali ai momentului au fost preşedintele Parlamentului ungar, Kövér László, şi ambasadorul Ungariei în România, Füzes Oszkár.

Sursa: MEDIAFAX, România Liberă

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

16 Responses to “Laszlo Tokes, alături de mai mulţi membri ai UDMR Cluj, au devenit cetăţeni maghiari”

 1. akord75 says:

  @all
  dupa ce a devenit si cetatean maghiar cu 24 de ore in urma si coroborat cu declaratiile ref. la 1 DECEMBRIE(AIA CU ZI DE DOLIU) Tokes Laszlo a declarat

  La finalul ceremoniei, vicepreşedintele PE Tokes Laszlo a declarat că a fost ziua “cea mai frumoasă” din viaţa sa.

  “Această zi este cea mai frumoasă din viaţa mea şi din ultimii 90 de ani, deoarece acordarea cetăţenei ungare se întâmplă în spiritul punctului 12 al Revoluţiei din 1848 în care se vorbeşte despre uniunea cu Ardealul”, a spus Tokes, citat de MEDIAFAX.
  Ce parere aveti ca daca imi spun parerea mea…..fac moarte de om

 2. Marlon Juvet says:

  Din câte îmi aduc aminte, (chiar dacă la Unirea din 1918 minoritatea maghiară a votat NU), prin declaraţia de unire s-au promis nişte chestii care ar fi urmat să fie aplicate în Ardeal. Chestii care au fost uitate mai târziu, şi îngropate odată cu constituţia din 1923 şi cu centralizarea statului român. Mai devreme sau mai tîrziu, toate chestiile aste işi iau revanşa.

 3. fagarasanu says:

  pe Tokes s-al pupe masa rece si Basescu sa o viziteze pe masa cat mai repede .

 4. partizanul says:

  Ce este mai periculos nationalismul romanesc sau iredentismul maghiar!!!
  Treceti batalioane romane Carpatii si lasti Afganistanul si Iraqul, caci nu acolo este piinea noastra cea spre de fiinta. Daca maghiarii se leaga de anul 1848, sa le aducem aminte de anul 1599 si Mihai-Viteazul.

 5. nicu says:

  Voi bucurestenii puteti sastati linistiti,tzunamiul a fost numai in JAPONIA.Dar funia sttrangandu-se va ajunge si pe la noi necazurile.Deja,la m. ciuc prin spanzurarea apriorica a lui VRAM IANCU,a fost spanzurat poporul roman.Voi BUCURESTENII sa stati linistiti,si sa priviti cum noi romanii din ARDEAL vom fi agatati de funii precum MARTIRII DIN ANII 1941 DE LA ip.traznea SI ALTE LOCALITATI ARDELENE,iar BASESCU sa-si bea wischiul impreuna cu dusmanii tarii.Dupa TOATE EVENIMENTELE petrecute in ultmile ore,ar trebui ca ramata tarii sa-si reconsidere responsabilitatile,si sa reinfiinteze o mare unitate de arme intrunite in zona ORIENTALILOR,(beius,oradea,marghita,campeni,abrub etc.) tinand seama de declaratiile prietenilor si amicilor vesnici cu filetul pe stanga.Nu va bazati pe BOC,asta e maghiar pe fata.Atitudinea cetatenilor tarii este un factor hotarator pentru stoparea abuzurilor acestui guvern,care pentru a fi la putere nu face dcat sa ne vanda tarii vecine HUNGARIA.

 6. micutzul says:

  Acum inteleg de ce intreaga armata din zona Ardealului si Banatului a fost desfiintata. Planurile cred ca exista de mult si nu au nici o legatura cu nu stiu ce aderare, eventual cu aderarea Ardealului la ungaria.
  Pe langa faptul ca toti cei care eram in armata eram adevarati profesionisti , noi nu puteam fi tinuti in lesa dupa asemenea declaratii si actiuni anti romanesti.
  Cei care au functii in parlament si care probabil cititi aici va rugam sa cereti de urgenta demisia sefului SRI, ministrului de interne si a celui de externe . De asemenea solicitati in comisia de aparare un raport al SRI despre aceasta garda secuiasca.Romanii din Ardeal trebuie sa stie cu ce se pot confrunta.
  La doua zile dupa declaratiile jignitoare si actiunile antiromanesti , presedintia, guvernul Romaniei, Parlamentul nu au adoptat o pozitie oficiala.
  RUSINE DOMNULE BASESCU !!!

 7. R says:

  mda, in poza apare, un dusman dand mana cu un tradator, vedeti dvs altceva ??? !!!…

 8. t- gabi-c says:

  Nicu- de acord, dar MU în Carpaţii Occidentali (Apuseni).
  Să vă povestesc un fapt real din anul 1993, cînd s-a desfăşurat un exerciţiu de mobilizare la fostul BVM din Câmpeni.
  Au fost trimise (transmise) ordinele de chemare la exerciţiu pentru o companie VM, pentru moţii din zonă, de până la 50 km plus cunoscuta rezervă %. A doua zi pe drumul ce despărţea unitate în două moţii erau prezenţi. S–a făcut apelul şi au fost echipaţi, s-a distribuit armamentul. Prezenţi 100%.
  problema era cu cei chemaţi rezervă, care erau şi ei toţi şi care s-au aşezat pe o margine de drumeag şi au aprins focurile, prăjind ceva slană, să înfiripe de-un prânz. Venind şeful de la personal şi spunându-le să plece acasă, că totu-i bine, ghiciţi care le-a fost răspunsul… “No domnule dragă, noi acasă nu ne-om întoarce, să fim făcuţi de ocară că nu suntem buni de bătaie, la o adică. aşa că dacă sunteţi buni, daţi-ne şi nouă puştile cele noi (erau cele de 5,45, noi.n.r.) , că nu ne supărăm dacă uniforme nu mai aveţi.”
  Telefoane pe la Bucureşti, etc, dar moţii nu au plecat până ce nu au avut “puştile cele noi” în măini, plecând apoi liniştiţi către satele lor.Unde au fost bine primiţi, pentru că încă mai erau buni “de bătaie , la o adică”, şi mai sunt şi acum.

 9. Stelian P. says:

  t- gabi-c
  Sa inteleg ca pustile cele noi sunt in continuare la motii di zona ? Stie cineva de treaba asta sau totul e secret ?

 10. akord75 says:

  t-gabi-c
  …adica au plecat cu ele acasa????ca este imposibil!!sau e greseala de exprimare??
  P.S.cal=5.56mm nu 5.45

 11. Inca activ says:

  Akord75
  5,56 mm este o arma de asalt…mai precis SG 551 SWAT…asa ca o lasam pe cea de 5,45 mm md.86 – pusca automata.

 12. Marlon Juvet says:

  @Akord75 & Stelian P – faceţi pe-a proştii şi nu vă stă bine.

 13. t- gabi-c says:

  Evident, atât echipamentul cât şi armamentul au fost reintroduse, după curăţare la “stoc”. Scuze pentru mica omisiune.

 14. micutzul says:

  DEDICATIE DIN TOATA INIMA PENTRU LLASZLO !!!!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=mwjHyBwXgtw&feature=related

 15. Matei says:

  Intrati pe
  roncea.ro/tag/ardealul-pamant-romanesc