Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mark Gitenstein despre afirmaţiile lui Traian Băsescu

Victor Ponta şi Crin Antonescu i-au solicitat Ambasadorului SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, să exprime un punct de vedere vis-a-vis de declaraţia făcută de Traian Băsescu la adresa Regelui Mihai.

Ambasadorul a răspuns cu un citat dintr-un discurs al fostului preşedinte SUA, Harry Truman:

“Prin judecata lui superioară, prin îndrăzneala acţiunii sale şi prin înaltul caracter al conducerii sale, Regele Mihai I a avut o contribuţie extraordinară la cauza libertăţii şi democraţiei.” se arată în citatul fostului preşedinte al Statelor Unite ale americii, Harry Truman.

Sursa: Antena3

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Mark Gitenstein despre afirmaţiile lui Traian Băsescu”

 1. partizanul says:

  “…….. o contibutie extraordinara la cauza libertatii si democratiei americane”
  Mai ales ca Stalin a fost numit cetatean de onoare al Romaniei la indicatiile lui Mihai Viteza, conform mass-mediei din acea perioada. De asta ce mai spuneti.
  Ponta si Antonescu doresc sa conduca destinele romanilor? Pina acum nu au demonstrat nimic esential. Opozitia sa se retraga din Parlament si atunci vom avea alegeri anticipate. Sunt capabil de acest gest!!!!!!!! ?????

 2. sTOPs says:

  Ar fi de citit bine întreg discursul … dacă există acum NECLASIFICAT și PENTRU ROMÂNI!! În ENGLEZA aia AMERICANĂ … că dacă l-a tradus tovarășa aia de la SCALA … care zicea DU-TE DRACULUI pentru FUCK YOU … sunt posibile incomensurpalpabile erori din greșală!!

 3. Haiducul says:

  Daca se retrage din parlament ,,opozitia,, SE ORGANIZEAZA ALEGERI PARLAMENTARE GENERALE ?Eu cred ca ne captusim cu multi toaderi,visani,petresti, oajdii, udrii,lazaroi,voshoie,olteni,roberte,placinte si fereasca Cel de Sus dealte ,,binefaceri,,.

 4. 1983 says:

  Mai cititi si alte pareri.

  “In noaptea de 23 August, regele Mihai anunta la Radio că fusese semnat un armistitiu cu sovieticii (…) De fapt armistitiul nu a fost semnat pană pe 12 Septembrie, la Moscova. (…) Dat fiind că nu se semnase armistitiul, toate trupele romane, care se aflau pe frontul din Moldova si Basarabia si care incetaseră focul, după ordinul regelui Mihai, au fost făcute prizoniere de către rusi; soldatii si ofiterii au plecat captivi către Rusia. Asa că a fost o capitulare si nu un armistitiu. Exista aici un rege care isi preda armata dusmanului. In ce tară din lume poate fi găsit un sef de stat asemănător? Pe 20 Iulie 1945, i s-a decernat prin maresalul Tolbukhin, din ordinul lui Stalin “Ordinul Victoriei Sovietice”. Tristă onoare de a fi decorat de către dusmanul de moarte al poporului său!” – General Platon Chirnoaga, șef-adjunct al Statului Major al Armatei a III-a pe Frontul de Est