Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mesajele de condoleanţe adresate de preşedinte şi primul-ministru familiilor militarilor români căzuţi la datorie în Afganistan

Preşedintele României, Traian Băsescu, a transmis vineri, 01 octombrie a.c., un mesaj de condoleanţe familiilor militarilor români căzuţi la datorie în timpul unei misiuni în Afganistan. Vă prezentăm acest mesaj:

„Cu un mare sentiment de pierdere am primit vestea dispariţiei sergentului-major Sfecheş Marius Florin şi a soldatului Filip Cristian Petru, căzuţi la datorie în Afganistan.

Sergentul-major Sfecheş Marius Florin şi soldatul Filip Cristian Petru vor rămâne în amintirea noastră datorită curajului dovedit şi abnegaţiei cu care şi-au îndeplinit angajamentul în serviciul păcii şi al securităţii.

Gândurile mele se îndreaptă în egală măsură şi către familia caporalului Zbâncă Vasile, grav rănit în timpul aceleiaşi misiuni în Afganistan, şi îmi exprim speranţa că se va întoarce cu bine acasă.

În acest moment atât de dureros, transmit sincere condoleanţe familiilor militarilor români căzuţi la datorie şi mă alătur durerii lor.
Dumnezeu să-i odihnească!”

Premierul a transmis urmatorul mesaj:

“Am primit cu tulburare vestea că doi tineri militari români, sergentul major Marius Florin Sfecheş şi soldatul Cristian-Petru Filip, din Batalionul 812 Manevră “Şoimii Carpaţilor”, şi-au pierdut astăzi viaţa, căzând la datorie în timpul unei misiuni executate în Afganistan.

Este o zi tristă ziua în care ne e dat să aflăm că fii ai acestei ţări, copii ai noştri, s-au jertfit pentru onoarea şi idealurile României.

Le vom păstra vie memoria, cu respectul şi veneraţia care se cuvin în faţa sacrificiului suprem pentru patrie.

Transmit familiilor lovite de această tragedie, ca prim-ministru şi părinte, adâncul regret, compasiunea mea şi cele mai sincere condoleanţe!

Iar camaradului celor doi eroi, caporalul Vasile Zbâncă, rănit în aceeaşi misiune, îi urez să se facă bine cât mai curând şi să revină în rândurile bravilor militari români.”

EMIL BOC
Prim-Ministru al Guvernului României

sursa: Departamentul de Comunicare Publică al presedintiei; Guvernul Romaniei – Biroul de presa

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Mesajele de condoleanţe adresate de preşedinte şi primul-ministru familiilor militarilor români căzuţi la datorie în Afganistan”

 1. Covăsneanul says:

  Dumnezeu să-i odihnească!

 2. lucius says:

  Dumnezeu să-i odihnească! ……………

  Nu ma pot abtine sa nu comentez foarte pe scurt. Cat de DUPLICITARI si cat de MICI pot fi acesti 2 (doi) oameni – presedinte si prim-ministru.
  Lovesc in noi pe toate fronturile si cu toata munitia din dotare, iar cand un coleg de-al nostru … pleaca intr-o alta lume, acesti …. oameni fara de tara, neam, patrie, onoare si cum vreti dvs. sa mai spuneti, au un vocabular si niste ganduri … de oameni normali.
  SUNT INCALIFICABILI, iar noi trebuie sa strangem randurile, sa fim un tot unitar, de nedezbinat.
  Am convingerea ca vom lupta in primul rand pentru cei care nu mai sunt printre noi (familiile acestor colegi asteapta ceva de la noi) si pentru viitorul nostru.

 3. sorin@ says:

  ARMATA ROMANA
  PREZINTA SCUZE POPORULUI SAU PENTRU FAPTUL CA 65 ANI SI 4 LUNI NU A MAI AVUT OCAZIA DE A MURI INTR-UN RAZBOI DE APARARE A PATRIEI, DOVEDINDU-SI ASTFEL UTILITATEA. IERTATI-NE CA TRAIM, DAR NU E VINA NOASTRA ! scris de Cojocaru Roxana,22 ani,studenta

  http://www.petitieonline.ro/petitie-p40096046.html