Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pamflet cu acelaşi personaj principal: generalul-politruc sau spătarul portocaliu

Generalul-politruc, de fapt, spătarul portocaliu, nu are stare deloc.  Bucurându-se de găselniţele  vrăjitoreşti care au luat şi forma unor păsări uriaşe de fier, păsări care pot căra în burta lor oamenii, de “ici şi până colea”, şi avându-le la îndemână, a decis, că “trebile micii lui dregătorii” nu suportă amânare. Prin urmare, s-a suit cu alaiul şi, pe bănuţii  celor plătitori de biruri, a dat o fugă să glăsuiască “ce” şi “cum” mai e cu politichia.
Dar privirea ageră şi  scrutătoare (poate, a iscoadelor împăratului portocaliu) nu a iertat nimic. Iar pentru că e o privire pătrunzătoare şi mereu trează, a surprins şi imortalizat (că doar dovezile vorbesc!) momentul în care spătarul, plin de sine, a ieşit din burta păsării fantastice. A dat mâna, camaradereşte, cu cei care fac parte din oastea ce o păstoreşte. Oştenii, supuşi, l-au salutat la rândul lor. Apoi, s-a grăbit la tribună unde a încercat să îi convingă pe alţi supuşi, creduli, cum el, “… de la 48 încoace  luptă, şi dăi, şi dăi şi luptă, pentru ţărişoara lui”. Că el, când se gândeşte la ţărişoara lui, la România…” Iar clipiriciul îl apucă, că doar o scoate şi vreo lacrimă… Apoi se scuză, spunând

” Că atunci când i-a trădat pe ceilalţi dregători roşii, a făcut-o tot pentru ţărişoara sa…
Însă vine momentul să o şteargă…
Trebi mai importante îl cheamă. Poate chiar însuşi împăratul îl va chema,la ceas de taină, să-l dojenească puţintel căci a luat, ca să se joace, pe banii supuşilor, cu pasărea de fier fermecată…

 

Bârfitorius Anonimus

 

PS: Acesta este un pamflet şi vă rugăm să fie tratat ca atare. Acest pamflet nu are nicio legătură cu realitatea. Orice asemănare cu personajele din lumea reală, e pură halucinaţie a cititorului care stă în faţa calculatorului şi se informează prea mult!

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Pamflet cu acelaşi personaj principal: generalul-politruc sau spătarul portocaliu”

 1. marcus says:

  Oprea, Ia-ti Aticile, Nasturii, Sosetele Si Du-te !

  Ministrul Oprea proslavit ca in Scanteia

  “De câteva luni însă, revista editată, tipărită şi distribuită din bugetul de stat pare o adevărată platformă electorală, construită pentru a imortaliza prin verb cuvintele ministrului Gabriel Oprea. De la Poliţia Aeriană şi până la succesul mondial al echipei feminine de spadă, prin scrisori patetice ale pensionarilor care-i mulţumesc cu lacrimi în ochi pentru creşterea pensiilor, zbătându-se printre zeci de fotografii-portret, figura lui Gabriel Oprea tronează din centrul paginilor. Toată această odă săptămânală scoate din bugetul MApN aproximativ 95.000 de euro anual. O sumă modică pentru o campanie electorală care se distribuie, potrivit datelor furnizate, în 13.000 de exemplare pe ediţie….”
  Sursa: Ziarul Adevarul

  Armia noastra strabuna are-n frunte-un izmenar
  General cu patru stele ce se vrea uns maresal
  De la numarat izmene si tinut cont la bocanci
  Si-a tras stelele pe umar, alte merite el:canci!

  Pentru a-si crea renume si imaginea de leu
  A dat ordin la redactii sa-l faca din scris erou
  Sa-l tamaie cat mai bine cu scrisori pupincuriste
  Surse certe de emotii si de lacrimi in batiste.

  Si-uite asa aflam din presa, din reviste militare
  Cum ca poza lui Izmana e subiect de adulare
  Veteranii-o tin expusa langa poza cu maicuta
  Caci sub pern-au concurenta, poza nud a lu’ Lenuta.

  Scrisorica lu’ Izmana a ajuns azi talisman
  Pensionarii din armata folosind-o ca balsam.
  Pagini garla de elogii si cantari lacrimogene
  Umplu la refuz revista sa ne mangaie la gene.

  El astazi, ca Sfantu Ghorghe, trece tot raul prin lance
  Zmei, balauri, USL-u’ tot ce chiombului nu-i place
  Calca totul in picioare, brav erou de prin balade
  Izmenaru’ e Chuck Norris, nimeni nu-i mai zice: bade!

  Dup-un Zeus, sus pe munte, si-o Elena la saltea
  Ne-am lipit si de-o Izmana, alta mare muhaia.
  Suntem un popor ferice, alintat de Dumnezeu
  Care-n loc de bani de papa, ne mai arde cu un zeu.

 2. colonelul says:

  Oare ce parere ar avea adevaratii generali ai Armatei Romane, daca ar discuta cu acest pupin… , despre o strategie militara. Si cum dracu poate limbaj moderat asta sa se afiseze in fata subordonatilor cu fata asta de harciog, fara sa-i fie rusine.

 3. Nicolae says:

  Credeti ca mai exista “generali adevarati” in Armia Romana? Ori poate sunt bine “camuflati” sa nu-i stie lumea. Un lucru este cert: gradele inalte se dau pentru alte merite, “deosebite”! Armata , la cat mai este ea armata, se descurca si cu chelneri!