Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pamflet: Politrucul-general sau spătarul-portocaliu? – UPDATE

Drumul parvenirii: pasul 1 TRĂDAREA - caricatura by STOPS

Deosebit de activ în plan politic (cel puţin, în planul declaraţiilor politice) generalul-politruc, sau politrucul general, se transformă, pe nesim…ţite, într-un adevărat spătar-portocaliu, al împăratului portocaliu.

În încercarea de a convinge purtătorii de vorbe de bunele-i intenţii, le-a spus acestora, ca să transmită mulţimilor că haita boierilor adunaţi în jurul său – e drept, cu rost de trădare şi ghiftuială – are principii politice înalte!

Uitând că oastea e în zdrenţe, cu arme vechi şi prăfuite, spătarul-portocaliu s-a aruncat să combată ziceri prosteşti de boiernaşi pitoreşti. Scopul lui? Acela de a-şi arăta slugărnicia (prefăcută) faţă de portocaliul-împărat, cât şi pentru a le dovedi  străjerilor flămânzi că el, totuşi, face ceva.

Şi pentru că treaba sa la Oaste e prea banală pentru visurile sale de preamărire, spătarul nostru a trecut la racolat boiernaşi roşii pentru marea-i lucrare imperială: slugărnicia şi mulţumirea portocaliului împărat. “Veniţi la noi în haită,  haita celor fără de culoare şi principii, o haită plină de trădători, în care avem nevoie de şi mai mulţi trădători! Avem di tăte: funcţii de paradă, grade de carton, titluri inventate, decoraţii prăfuite, dar mai ales dorinţă mare de parvenire şi ghiftuială. Aşa să ne ajute Dumnenzeul nostru!” a strigat, clipind des, spătarul-portocaliu.

Exaltat de rolul de operetă încredinţat de împărat, spătarul a sărit clipind des şi tunând cu vocea-i de operă buffă că “partidul boierilor roşii şi galbeni, care cer capul împăratului portocaliu, sunt nişte amatori, şi nu vor decât să-şi ascundă clevetelile mărunte, fără a avea idealuri înalte. Că doar el ştie că, clevetelile cu rost de izbândă se fac prin dosul curţilor boiereşti, ascunzându-ţi adevărata lucrare…

În timpul ăsta, oastea e tot mai înnegurată, amintindu-şi cu drag de vremurile în care gradele să dădeau după ani de muncă istovitoare, nu prin culise de cabaret, când decoraţiile se primeau de la regi adevăraţi, în faţa cetăţilor cucerite. În acele timpuri, ospătarii travestiţi nu ajungeau în fruntea oştirilor…

Mimând – ca de atâtea ori – fără convingere, doar aşa, pentru gloate, dragostea de ţară, spătarul nostru a uitat să ne spună care ţară o slujeşte: ţara mulţimilor flămânde şi dornice de viaţă bună şi fericită sau ţara lui portocaliu-împărat unde totul se face după vrerea acestuia?

Disperat că ceata-i de boieri-trădători pe care o conduce e tot mai subţire, cu şanse mari de a nu mai ajunge la ciolanele aruncate de la masa imperială, spătarul nostru îşi caută reazăm pe aiurea, încercând să prostească oşteni bătrâni, cu plete dalbe şi adevărată dragoste de ţară să se alăture haitei boiernaşilor trădători. Le promite ciolane şi oscioare şi îi adoarme cu grade şi decoraţii de carton.

În vremea asta ţara gloatelor flămânde se întreabă tot mai mult dacă ţara e a lor – cum au auzit de atâtea ori – sau a boierilor puşi pe ghiftuială şi pe slujirea împăratului?

Oare cine o fi ştiind?

Bârfitorius Anonimus

 

PS: Acesta este un pamflet şi vă rugăm să fie tratat ca atare. Acest pamflet nu are nicio legătură cu realitatea. Orice asemănare cu personajele din lumea reală, e pură halucinaţie a cititorului care stă în faţa calculatorului şi se informează prea mult!

Drumul parvenirii: pasul 2 CV-ul prezentat de pilă caricatură by STOPS

 

Drumul parvenirii: pasul 3: autorecomandarea caricatură by STOPS

 

Drumul parvenirii: pasul 4 : mulţumirea maselor caricatură by STOPS

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Pamflet: Politrucul-general sau spătarul-portocaliu? – UPDATE”

 1. catana says:

  Va trebui sa trecem de la pamflet la revolta organizata ,altfel tara noastra e in pericol de moarte…

 2. colonelul63 says:

  Guzganul armatei románe, ingrasat peste masura, duce oastea la sapa de lemn. Animalul este interesat doar de satisfacerea propriilor interese si actioneaza pentru a-si umple camara pentru zilele care vor urma. Harciogul stie de ce…

 3. sTOPs says:

  STIMATE PAMFLE TARE !!
  Dacă dă grade … m-arunc și eu … că de la înălțimea la care sunt -ei cu ei- acum … am mai sărit !! Ai text, ai și talent ! GO ON !!
  sTOPs