Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pensionarii din MAI au primit pensii diminuate şi cu 60%

Pensionarii din MAI, asemeni pensionarilor militari, reclamă scăderi ale pensiilor de până la 60% după recalculare. Ei califică decizia Guvernului drept o “dezonorare” a foştilor militari şi poliţişti, urmând să îşi ceară drepturile pierdute prin intermediul instanţelor.
Pensionarii din MAI afiliaţi Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) şi Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere şi în Rezervă (SCMD) – care reclamă scăderi, în unele cazuri, şi de peste 65 la sută după recalcularea pensiilor – au trimis sesizări organizaţiilor sindicale din care fac parte.

Consilierul juridic al SNPPC, Dumitru Coarnă, a declarat, potrivit MEDIAFAX, că a primit foarte multe sesizări din partea membrilor de sindicat ieşiţi la pensie referitor la recalcularea veniturilor militarilor.

Potrivit datelor deţinute de SNPPC, pensiile pentru ofiţeri au scăzut cu valori între 50 şi 60 la sută, iar cele ale agenţilor au fost diminuate cu 10-20 la sută. Totodată, ofiţerii cu funcţii de comandă ar avea pensiile diminuate cu peste 60 la sută, iar cei cu funcţii de execuţie, cu aproximativ 50 la sută“, a declarat Coarnă.

Sesizările primite de la membrii SNPPC vor fi grupate în dosare comune în fiecare judeţ şi trimise instanţelor de judecată, în speranţa opririi recalculării pensiilor.

Dumitru Coarnă a mai spus că “sindicaliştii nu au fost consultaţi de reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor pe această temă, iar singura reacţie a ministrului Traian Igaş a fost formarea unui grup de lucru pentru accelerarea procesului de recalculare”.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

28 Responses to “Pensionarii din MAI au primit pensii diminuate şi cu 60%”

 1. Valentin says:

  Din partea unui maimutoi politic, parasutat intr-o astfel de functie,e lucru mare ca a avut si aceasta reactie,de accelerare a procesului de recalculare…Dar,la gradul de incompetenta,cred c-a fost soptita de un Secretar de Stat.SUCCES GUNOIULE PORTOCALIU,in activitatea de distrugere a M.I.-ului.Te scuipa(pardon)/saluta,un jandarm.

 2. Stelian P. says:

  Ce am vrut si ce am obtinut ?

  -Moarte FMI !, lansa Dogaru primul semnal de lupta mai in vara. Ca orice roman adevarat dorea moartea celor care ne plateau pensiile de un an. Nu e Dogaru singurul ROMAN MARE asa ca rezultatele nu intirzie sa apara:
  -Moarteeeeee ! urlau unii cu ochii cit cepele si au primit-o. Lenta.
  -Moarte slugoilor portocalii si neamurilor lor !, urla altii si au aflat abia acuma ca legea este aceeasi pentru toti.
  -Analfabetilor !, urlau cu naduf alti patrioti si in sfirsit au aflat ca analfabetii au fost mai inteligenti decit ei.
  -Fooooc !, racneau altii arzind portrete. S-au ars.
  -La streang !, cereau unii ROMANI si acuma il au in casa sub forma datoriilor si a facturilor imposibil de achitat.
  -Imi rezerv dreptul…..!, era formula preferata de supusii lui Dogaru, dar nu stiau ce sa faca cu el.
  -Nu sunt de acord cu aplicarea legii, racneau amenintator altii. Au descoperit ca legile se aplica fara aprobarea lor.

  Oare ce se intimpla daca Dogaru si supusii sai aflau ca se poate discuta civilizat, cu argumente si fara jigniri, in mod discret ?

 3. Legionarul says:

  da ,dar atunci nu mai stiau cotizantii voluntari ca..lucreaza!!!!

 4. roro says:

  Domnilor care bociţi pe toate posturile ca vi s-au luat banii….

  sunteţi cumva cei care astavara, pe când acesti incompetenţi care ne conduc, taiau UN SFERT DIN SALARIUL BUGETARULUI, vă uitaţi la televizor, regurgitând după masa copioasă cumpărată din pensioarele de 50 de miloane? Sunt convinsă că da. RUŞINE SĂ VĂ FIE! Ce spuneaţi? “Arde-i Boc, ca să aduni bani la buget, pentru pensioarele noastre……” Fiţi sinceri….
  Lucrez 10 ore pe zi, iar din 14 milioane mi s-au luat aproape 4. Cu studii superioare, cu vechime, cu tot…. Flămândă, muncită, cu probleme de sănătate, mă uit cât de indignaţi sunteţi că vi s-au tăiat 2o de miliane din pensie si mai primiţi 30……RUŞINE!!!!!! O ŢARĂ DE 2 LEI, de hoţi!!!!

  Aţi găsit să vă reprezinte o femeie fostă subofiţer SPP, fără minime elemente de tehnica, comunicării, de exprimare gramaticală corectă. Intră săraca de ea in studioul de televiziune, vorbeşte cu paharul cu apă la gură, se bâţâie pe scaun, in timp ce vorbeşte…Unde vă sunt reprezentanţii? Că aşa, sunteţi de-a dreptul CARAGHIOŞI

 5. eu says:

  D-l Coarna un amarat de subofiter sef de post, un pamblicar ajuns nu se stie cum (prin mita si foloase necuvenite) absolvent de drept, este acum mare jurist. Nici ca sef de post nu a fost decat modest iar acum dovedeste ca este chiar tampit. Normal ca ofiterii care nu au depus adeverinte si nu au formulat cereri-unii la sugestia sa si li s-a recalculat pensia la nivelul salariului mediu sa piarda 60% . Boul asta nu realizeaza insa ca aceste pensii vor fi recalculate in baza actelor de venituri si scaderile vor dispare ba chiar vor aparea si cresteri. Cred ca face jocuri politice mancand cacat pe unde apuca fara sa recunoasca faptul ca recalcularile la salariul mediu sunt provizorii.

 6. Valentin says:

  @Stelian P. 1.Toti cei care n-au crezut in promisiunile si dezinformarile mafiotilor portocalii, cei care nu l-au votat pe bisnitarul vaporean, dupa ,,logica” dumneavoastra, sunt supusii sindicatului,simpatizantii/membrii in partidele de opozitie…Eroare!Conform anotimpului, sunteti intr-o ceata totala.Suntem oameni realisti,cu un anumit nivel de cultura/pregatire, nu manelisti sau alta masa de manevra politica! 2.Tocmai aici a fost marea greseala:militarii(individual sau la nivel colectiv-sindicat), au crezut in principiile democtratice,au avut incredere in acesti politicieni incompetenti si corupti,in legile si institutiile STATULUI ROMAN.Asta-i realitatea,s-a discutat prea ,,civilizat,cu argumente si fara jigniri, in mod discret”,din aceasta cauza am ajuns aici!Daca am fi fost uniti,daca am fi stat pe capul lor zi de zi,daca i-am fi injurat,scuipat,etc. sigur acum rezultatul ar fi fost altul.Gradul de incompetenta,nesimtire al actualilor guvernanti i-a facut imuni la reactiile bazate pe principiile democratice moderne. Gata, acum este mult prea tarziu(atat pentru noi cat si pentru ei) iar vremea solutiilor extreme a venit stimate domn STELIAN P!

 7. Valentin says:

  @Stelian P Nu prea mai postati pe articolele M.Ap.N,v-ati reprofilat pe M.A.I.?

 8. cititor says:

  Uraaaaaaaaaaaaaaa! Mi-a venit pensia…mai mica cu 56,40%, Traiasca PDLsi UNPR

 9. eu pentru valentin says:

  D-le Valentin, daca dvs. sunteti PSD-ist nu inseamna ca ceilalti care sunt mai logici in gandire sunt portocalii. Sunt fost politist care am lucrat in domeniul resurselor umane si stiu ca foarte multi colegi si-au aranjat ca in ultimele doua trei luni dinainte de pensionare sa primasca solde de merit(uneori prin aranjament cu persoanele care detineu pe merit astfel de drepturi) prime si alte drepturi de natura salariala, sporuri pentru dispozitiv de lupta etc. pentru a-si umfla venitul ultimei luni si pentru a-si trage pensii de zeci de milioane si salarii compensatorii de sute sau chiar miliarde de lei. Asa s-a ajuns la pensii foarte mari pentru jigodii care au avut de-a lungul anilor functii si venituri mici datorita incompetentei. Este foarte corect sa se recalculeze pensiile militare in raport de veniturile din intreaga perioada si nu numai din ultima luna. Daca nu intelegi acest lucru esti un zero barat sau faci parte din categoria leprelor care au procedat in acest fel.

 10. eu pentru cititor says:

  Probabil faci parte din cei care la sugestia marilor aparatorui ai drepturilor voastre gen Pricina nu ati depus cereri si documente pentru recalculare. Asa meritati

 11. orion says:

  Domnilor militari si civili: incercati sa nu va mai certati. Respectati-va.

 12. Stelian P. says:

  Valentin
  Eu vorbeam numai despre pensionarii militari care sunt in SCMD. Asta se observa din primele 3 – 4 rinduri chiar daca suntem in ceata. Termenul de “supusi” cred ca este clar.
  Despre cum s-a “discutat” am niste rinduri pe care o sa le postez mai tirziu.

 13. voinea says:

  Stimati pensionari militari din M.Ap,MIRA , SRI, SIE.STS cat mai aveti de gand sa stati pasivi si sa priviti cum sunteti improscati cu noroi de o clasa politica mizerabila ,care nu ne reprezinta si care a pus mana pe puterea politica dupa ce s-a imbogatit prin rapt ordinar?
  De ce uitati ca tot ce a fost valoros in aceasta tara a fost creat si prin contributia dumneavoastra?Fabrici ,uzine,termocentrale,sosele,Transfagarasan,Canalul Dunare-Marea Neagra,hidrocentrale, canale de irigatii,blocuri de locuinte,stransul recoltelor,interventia la inundatii;la toate acestea ati participat activ fie prin munca fizica fie intelectuala.Ca ofiter si inginer militar am participat la multe din aceste obiective timp de 35 de ani si cu ce m-am ales?
  Cu o pensie pe care acesti mafioti mi-o contesta si pe care mi-au redus-o la o treime( de la 3800 la 1600 in conditiile in care aveam vechime completa si am depus si adeverinta de venit) pentru a scoate tara dintr-o criza in care tot ei au aruncat-o.Daca situatia este asa de grava de ce domnii parlamentari nu-si reduc salariile si celelalte facilitati?De ce trebuie sa platim doua institutii (Camera deputatilor si Senat) care dorm in cizme?
  De ce nu sunt confiscate averile acumulate ilicit?
  Stimati domni va chem sa va alaturati SCMD.Sunt niste baieti care stiu ce vor.Eu m-am pus la dispozitia lor cu tot ce mai am bun in mine si sper sa nu gresesc.
  Va astept sa punem piatra de temelie la o organizatie care sa stie si sa vrea sa ne apere interesele.Nu mai putem sta cu mainile in san si sa asistam neputinciosi cum santem batjocoriti de niste mafioti netrebnici.
  Nu uitati ca in noi e si numar si putere.
  Cu stima,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 14. Buzdugan Dumitru says:

  Stelian P ori, eşti prost, ori eşti prost. Defapt P este iniţiala de la p.

 15. Valentin says:

  Gata, sunt hotarat, luni ma inscriu in sindicat!

 16. Stelian P. says:

  Valentin
  Nu m-am reprofilat pe MAI. Aici apar injuraturile mai repede, acolo e aglomeratie mare.

 17. Valentin says:

  Corect,aici e mai putina aglomeratie si agitatie…

 18. Stelian P. says:

  Pentru cei care inca mai cred in adevarurile si telurile lui Dogaru le reamintesc citeva:

  30.09.2009:….. “noi, cadrele militare disponibilizate constituim o forta numerica considerabila – aproape 200.000 de oameni. Daca la acest numar adaugam si celelalte cadre militare in rezerva din Ministerul Apararii Nationale, precum si disponibilizatii si cadrele in rezerva din Ministerul Administratiei si Internelor si din celelalte structuri ale Sistemului National de Aparare, atunci vom constata ca acest numar se extinde la aproximativ o jumatate de milion de persoane.”

  31.01.2010: „În decembrie 1989 ne-am pierdut și onoarea și patria !”
  „Să dovedim peste 3 ani, din perspectiva a peste 1 milion de voturi, că nu UDMR-ul face jocurile în ceea ce privește majoritatea parlamentară și guvernul ci NOI ! Cu alte cuvinte să ne redobândim prestanța socială și politică pierdute atunci când, nemaiavând soldați, nu s-au mai organizat secții de votare în unități !”

 19. Valentin says:

  @Stelian P. Poate afirmatiile si actiunile col.Dogaru, in calitate de lider, nu sunt pe masura realitatii si asteptarilor membrilor de sindicat, dar asta nu inseamna ca nu avem nevoie de o astfel de organizatie,cu atat mai mult in aceste momente.Viata ne-a invatat ca nu intotdeauna putem decide in alegerea ,,sefilor”…, iar orice persoana, ajunsa in postura de lider, nu este de neinlocuit…Momentan nu fac parte din sindicat,dar pot spune ca ma intereseaza mai mult modul in care va actiona acesta pentru apararea drepturilor pensionarilor militari decat numele sefului…

 20. Stelian P. says:

  Valentin
  Eu nu am spus niciunde ca nu avem nevoie de sindicat, mai mult, am spus de nenumarate ori ca vreau si eu sa ader la unul deoarece singur e greu sa ma lupt cu sistemul.
  Nu pot insa sa ma inrolez in spatele unui lider de sindicat care are doleante politice pe care nici macar nu le ascunde. MOARTE FMI este cerinta sindicala ?

 21. voinea says:

  Dl.Stelian.P,
  Parca mai inainte erati fan Dogaru?Ce v-a facut sa va schimbati opinia?
  SCMD este ca un rau de munte,creste pe masura ce necazurile vin peste pensionarii militari.Pe data de 13.01 am fost la continuitatea B.O.al filialei S6.Stiti cati noi membrii am primit in acea zi?82.Am plecat la drum pe 01.04.2010 cu 15 membrii, iar acum avem peste 700.Ne organizam din mers pe grupe de10 oameni, pe plutoane,pe lanturi de alarma pentru a scurta timpul de transmitere a mesajelor catre membrii de sindicat.Speram ca primul ordin de lupa transmis de C.D sa ne gaseasca pregatiti.Mai sper ca urmatoarea actiune a SCMD sa fie de o asemenea amploare , precizie si acuratete incat sa-i surprinda total pe nemernicii de guvernanti.Ordinele le vom da numai pe cale ierarhica cu confirmare de primire asa cum am lucrat si la celelalte actiuni.Razboiul cu clasa politica mafiota imbogatita prin furt ordinar este in plina desfasurare si daca vom sti cum sa-l ducem vom invinge.
  Cu stima,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 22. Trofin says:

  Pentru a contesta cuantumul pensiei primit pe luna ianuarie 2011 , la primirea talonului , recomand contestarea cuantumul la Comisia de Contestatii din M.Ap. , daca cuantumul a fost calculat pe baza venitului mediu brut din perioada in care s-a activat in calitatea de cadru militar.
  Pentru contestatie , recomand urmatorul mod rapid de calcul , daca nu puteti folosi aplicatia Excel, pusa la dispozitie pe internet cu ceva timp in urma , aplicatie care da acelasi rezultat. Cum spunea cineva pe aici , s-ar putea ca cei de la DFC sa fi recurs la un tertip de simplificare a calculelor in ideia ca nemultumirile se vor ajusta la recalcularea pe baza adeverintelor de venituri. In ce consta metoda ?. O prezint mai jos si cer scuze acelora care se pot simti deranjati.
  Calculele se fac cu cinci zecimale , fara rotunjire
  Din ultima decizie de pensie ,dupa Legea 164/2001 , se extrag :
  a) TOTAL VECHIME ( ani, luni, zile) si se transforma in ani cu formula
  [ani1]=ani +luni/12+zile/360
  Daca ati lucrat in conditii speciale cu spor 100% din TOTAL VECHIME din decizia de pensie se scade jumatate din perioada respectiva , in care s-a lucrat in conditii speciale cu spor 100% apoi se face transformarea de mai sus.

  b) Perioada pentru contributia la Fondul Pentru Pensia Suplimentara care corespunde cu perioada de la terminarea
  Scolii Militare si pana la trecerea in rezerva . Aceasta se transforma in ani cu formula :
  [ani2]= ani+luni/12+zile/360
  Rezultatul de la b) se multiplica cu sporul mediu anual datorat contributiei la fondul pentru pensia suplimentara.
  Calculul este mai migalos si se realizeaza , pentru perioada de contributie , cu formula :
  [SporMediu %]= {[NrLuni(1)]X[spor1(%)]+[Nr.Luni(2)]X[spor2(%)+…}/{Nr.Luni(1) +Nr.Luni(2)+… }
  unde [Nr.Luni(1), [Nr.Luni(2)],… sunt numarul de luni intregi inclusiv fractiuni de luni acolo unde s-a contribuit zile,( zilele transformandu-se in luni cu formula [Nr. zile/30] cu retinerea numai a doua zecimale exacte) iar
  [spor1(%)], [spor2(%)], … sunt sporurile care se acorda pentru contributia la fondul pentru pensia suplimentara , cu urmatoarea distributie in timp:

  01.Ian1967-01Ian.1973=16%;
  01 Ian.1973-01Ian.1978=13%;
  01 Ian. 1978-01 Iul. 1986=14%;
  01 Iul. 1986- 01 Nov. 1990 = 21%;
  01 Nov. 1990-01 Apr. 1991 = 15%;
  01 Apr. 1991- 01.Apr. 1992 = 14%;
  01 Apr. 1992- 01. Ian. 199 = 13%;
  01 Ian. 1999 – 01 Feb. 1999=22%;
  01 Feb. 1999- 01 Apr. 2001=17%

  c) [SporMediu %]/100 se inmulteste cu [ani2] .

  d) Rezultatul de la c) se aduna cu [ani1] de la a) si se imparte la 20 obtinandu-se PUNCTAJUL MEDIU ANUAL cu cinci zecimale exacte.
  e) Se determina cuantumul brut al pensiei prin inmultirea PUNCTAJULUI MEDIU ANUAL de la d) cu valoarea unui punct de pensie , 732,8 lei si se rotunjeste la intreg in favoarea beneficiarului.
  f) La cuantumul obtinut la e) se adauga majorarea de care se beneficiaza ca urmare a detinerii medaliei Meritul Militar pentru ( 25 de ani=20%; 20 de ani=15%, 15 ani= 10%) . Rptunjire la intreg in favoarea beneficiarului. Se obtine astfel cuantumul brut al pensiei .
  Valoarea neta se determina cu formula ( PN= pensie neta; PB= pensie bruta):
  PN=PB-(PBx0.055+(PB-(1000+PBx0.055))x0.16), rotunjita la intreg in favoarea pensionarului.
  Daca pensia bruta este mai mica decat 1000+PBx0.055 , atunci PN= PB-PBx0.055 , fara ca PN sa fie sub 740 lei.
  Daca PB este mai mica decat 740 lei , atunci PN=PB
  Pentru cei interesati, nu este greu.
  Veti consuma doar cateva minute de lucru cu atentie.

 23. Valentin says:

  @Pentru EU: Nu sunt inscris in nici un partid,nu sunt fan PSD/PNL/PC(chiar mi-e sila de toti politicienii pe care i-am aparat timp de 18 ani,cu pretul sanatatii mele!), nu mi-am premeditat iesirea la pensie prin cresterea salariului(prime,sporuri,etc), in sindicat (inca) nu m-am inscris, am depus cererile/adeverintele la timp (asa cum am fost invatat si educat in cei 3 ani de sc.militara), dar pensia nesimtita de 15 milioane, luna aceasta am primit-o in baza altor calcule (salariul mediu pe economie) fara 5 milioane,adica 10!!!Sa-mi recalculeze pensia dupa veniturile reale, nu dupa salariul unui tractorist!Atunci voi avea o pensie mai mare de 15 milioane!!!Trebuie sa-i multumesc cumva lui basescu, igas sau oprea sau sa-i scuip intre ochi pentru pensia de luna asta?! O intrebare pentru fostul politist care a lucrat in domeniul resurselor umane: Chiar crezi ca un ofiter superior, dintr-o unitate de elita, cu ultimii 4 ani de activitate sef birou pregatire cadre ,este un zero barat sau vreo lepra politica?Daca ai cu ce ,mai gandeste-te,nenea militianu!

 24. Valentin says:

  @Pentru EU: Am uitat sa-ti spun cat de suparat sunt ca intreaga activitate am beneficiat de spor de dispozitiv,salariu de merit si primele aferente…Asta a fost norocul meu,platit cu pretul sanatatii,nenea politistu’!

 25. o vaduva de nesimtit says:

  Pentru roro
  Stimata, doamnă
  Sunt una din beneficiarele, indirecte, a unei foste „pensioare” de 35 milioane. Asta era pensia sotului meu care acum 4 ani a intrat in categoria pensionarilor nesimtiti dupa ce 41 de ani a purtat uniforma Marinei Romane.
  Pe 26 mai 1984 năsteam intr-o salvare, blocată in trafic, la cateva sute de metri de canalul Dunare-Marea Neagră si de sotul meu ce dădea onorul lui Ceausescu si rugam asistenta care se chinuia sa-mi oprească hemoragia sa-mi salveze copilul. Peste 7 ani cand baietelul meu trebuia să inceapă scoala a trebuit sa o facă abia după o saptamina pentru ca mama lui era internata in spital cu hepatita C iar sotul meu era in largul marii.
  Pană a ajuns la liceu a fost in trei scoli din Mangalia, Sulina, Braila. In 1996 cand a murit socrul meu, el singurul său fiu, nu a putut să-l conducă pe ultimul drum pentru ca era cu nava in Mediterană. Iar la varsta de 59 de ani după 4 ani de pensie nesimtită, bunul Dumnezeu L-a chemat la El. Da, imi e RUŞINE, dar mi-e ruşine de modul primitiv si simplist in care gandeşte o persoană cu studii superioare şi modul gorbian in care se adreseza unor oameni despre care stie doar că au pensii nesimtite.

 26. Valentin says:

  @RORO : Bine,dar care-i vina militarilor in oprirea celor 4 mil. din salariul dumneavoastra?L-am inscaunat noi pe basescu,am numit incompetentii de la carma ministerelor/institutiilor?Atunci care-i problema dumneavoastra cu militarii?Am inteles ca sunteti nemultumita de actualul loc de munca,dar exista o multitudine de optiuni:schimbarea locului de munca,recalificarea,un al doilea serviciu,plecarea in alta tara(recomandari ale presedintelui!).Se poate opta si pentru cariera militara ,doar sunt o multime de avantaje (salarii colosale,haine la alegere,timp liber si pensii nesimtite).Nu,sursa frustrarilor dumneavoastra nu sunt militarii,cautati in alta parte,pe alt forum.

 27. Valentin says:

  Nicu Pompierul a scris:

  15 Ianuarie 2011 la 6:28 pm
  Am de adaugat in plus fata de ce s-a discutat mai sus, anume ca TOATE CADRELE IESITE LA PENSIE DUPA DATA DE 31.03.2008 NU AU PRIMIT NICI PANA IN PREZENT SOLDELE COMPENSATORII !!! Cine s-a bucurat de dobanda la aceste sume neplatite pana inprezent in M.A.I. ?!? Noi cei in cauza in niciun caz

 28. Valentin says:

  Este incredibil, din aceasta ilegalitate (recalcularea/taierea pensiilor militare) a iesit si ceva minunat, ceva greu de realizat in conditii normale, ceva ce actualii guvernanti incompetenti si gasca de consilieri, lingai si sfatuitori din umbra (specializati pe astfel de probleme) nici nu visau sa se intample vreodata…Au reusit sa ne uneasca!Da, pensionarii militari indiferent de stuctura/arma/specializarea in care au activat, acum sunt uniti! Nu este o inventie, propaganda sau mai stiu eu ce, este realitatea pe care am vazut-o in sediul central al SCMDRR, luni 17.01.2011.