Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reducerile marca Boc-FMI continuă şi în 2011

Scurtul articol ce urmează se adresează, în special, celor care lucrează, sau au membri ai familiei, rude, prieteni angajate în sectorul public. De ce ? pentru că, din nou, guvernul Boc… la infinit, a făcut promisiuni către FMI (în fapt, adevăratul guvern!). Astfel, guvernul condus de boc cel mic şi-a luat angajamentul de a continua politica de reducere a numărului de personal în sectorul public atât în 2010, cât şi în 2011!
Acest angajament a fost inclus în scrisoarea suplimentară convenită cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) la finalul misiunii din octombrie-noiembrie.

“Guvernul rămâne angajat pentru reduceri în continuare de personal în sectorul public în perioada rămasă din 2010 şi în 2011″ , se arată în scrisoarea citată de MEDIAFAX.

Executivul se angajează să continue reducerea numărului de personal în sectorul public “printre altele” menţinând politica de angajare doar a unei persoane pentru şapte posturi eliberate”.
Şi pentru că tot avem, aveţi copii, trebuie să aflaţi că, în acelaşi timp, Guvernul se angajează să continue reforma sistemului educaţional, generând economii suplimentare ca un rezultat al “raţionalizării” infrastructurii şcolare şi a volumului de muncă al cadrelor didactice.

În concluzie, la finele acestui an, numărul angajaţilor în sectorul bugetar trebuie să coboare la 1,29 milioane, conform înţelegerilor anterioare cu FMI.

O altă promisiune făcută de guvernul lui boc cel mic este aceea că “se va reduce numărul de internări în spitale şi adaosul la medicamente”.

“Guvernul intenţionează să scadă anul viitor numărul de internări în spitale cu 10% faţă de nivelul din acest an şi să reducă adaosul acceptat pentru medicamentele utilizate în tratarea cancerului, diabetului, HIV/SIDA, TBC, la maxim 1,5% pentru achiziţii cu amănuntul şi 4% pentru cumpărări en-gros”.

Deci, încercaţi să nu vă îmbolnăviţi, adresaţi rugi-rugăciuni-rugăminţi celui de SUS să vă ţină sănătoşi, pe voi şi pe cei dragi vouă!

Şi în final, guvernul şi FMI vor lua în considerare reducerea impozitării forţei de muncă “doar dacă economia îşi revine şi va crea suficient “spaţiu fiscal”. Până atunci sistemul de impozitare va rămâne neschimbat”.

În faţa atâtor angajamente bune sau… ne-bune, în prag de iarnă, vă adresez o urare: rămâneţi sănătoşi la trup, minte şi suflet. Dacă puteţi!

Sorina Bruj

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Reducerile marca Boc-FMI continuă şi în 2011”

  1. lucius says:

    Multumesc de urari Sorina,
    Pentru a reusi, o sa incep cu … meditatiile, yoga, etc. poate asa am sa vad totul in roz – nu stiu de ce, dar cand vad poza domnului Non Sens cu coasa in mana, parca vad … o stafie cu gluga (totul in negru).