Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

România va trimite jandarmi în Haiti?

6 ţări care fac parte din Forţa europeană de jandarmerie, cu sediul în Italia, s-au arătat dispuse să contribuie la misiunea ONU din Haiti, MINUSTAH.

“Toate ţările care fac parte din Forţa europeană de jandarmerie s-au arătat dispuse să contribuie: Franţa, Italia, Spania, Olanda, Portugalia, România, sunt gata să trimită efective, fiecare pe măsura capacităţilor”, a declarat luni Miguel Angel Moratinos, şeful diplomaţiei spaniole, a cărui ţară asigură preşedinţia UE.

UE va trimite în Haiti o misiune de poliţie formată din puţin peste 300 de oameni, a declarat un alt diplomat: “Există un acord legat de o contribuţie colectivă a jandarmilor la Minustah”, misiunea de stabilizare ONU în Haiti, potrivit sursei.

Această contribuţie, adusă în special de Franţa şi Italia, va fi de “puţin peste 300 de oameni”, a mai spus sursa.

Franţa şi Italia vor să trimită fiecare o sută de jandarmi. Olanda ar putea trimite circa 60.

Şi Spania vrea să contribuie. De asemenea, şi Portugalia şi România ar dori să participe.

Ministerul Administraţiei şi Internelor este reprezentat in Haiti printr-un contingent alcătuit din 21 de ofiţeri de poliţie, care desfăşoară activităţi de menţinere a păcii, sub egida ONU din anul 2006.

sursa: Deutsche Welle

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.